Pristatys Algimanto Švėgždos „Laimės šulinį“

Kultūra

Gegužės 21-ąją, 17.30 val., Vilniaus dailės akademijos (VDA) Klaipėdos fakultete vyks šios mokslo įstaigos garbės profesoriaus dailininko Algimanto Švėgždos (1941–1996) kūrybos albumo „Laimės šulinys“ (VDA leidykla) pristatymas.

Pasveikinimas M. K. Čiurlioniui. 1975. Drobė, aliejus, tempera, 130 × 130

Renginyje dalyvaus albumo sudarytoja ir tekstų autorė menotyrininkė Ramutė Rachlevičiūtė. Pristatymą modernuos LDM Klaipėdos m. P. Domšaičio galerijos vedėja, VDA Klaipėdos fakulteto dėstytoja dailėtyrininkė Kristina Jokubavičienė.

„Nebuvo ir manau, kad nebus dosnesnio, labiau mylinčio tėvynę Lietuvą dailininko kaip Algimantas Švėgžda. Jis padovanojo savo kūrybą iš širdies, geriausius kūrinius, o ne tuos, kurie atliko ir nebuvo kur saugoti ar nebuvo parduoti, kaip neretai nutinka mūsų laikais. Algimantas Švėgžda savo meilę tėvynei išreiškė testamentu 1996 metais, sunkiai sirgdamas, bet tvarkingai darydamas  sąrašus ir apgalvodamas, kas kuriam muziejui teks. Visą savo vokiškojo periodo kūrybą nuo 1980 metų dailininkas padovanojo įvairių mūsų šalies miestų  muziejams – Lietuvos dailės muziejui Vilniuje, Nacionaliniam M. K. Čiurlionio dailės muziejui Kaune, Vilniaus dailės akademijos muziejui, Šiaulių „Aušros“ ir Telšių „Alkos“ muziejams. Turėjome Adolfo Ramanausko – Vanago metus, turime – Vaižganto. Galėtume turėti ir 2021 metus  – Algimanto Švėgždos metus”, – sako R. Rachlevičiūtė.

Renginys atviras visuomenei.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Scenos divoms skirta programa

Klaipėdoje Prano Domšaičio galerijoje veikianti paroda „Scenos divos“ atskleidžia įvairių kartų menininkių kūrybos ir gyvenimo istorijas. Ramutės Rachlevičiūtės kuruojamoje parodoje ...
2023-07-10
Skaityti daugiau

Kultūra

Prano Domšaičio galerijoje – „Scenos divoms“ skirti renginiai

Prano Domšaičio galerijoje iki liepos 23 d. veikia paroda „Scenos divos“, atskleidžianti įvairių kartų menininkių kūrybos ir gyvenimo istorijas. Birželio ...
2023-06-08
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Būsimoje nulinės emisijos zonoje Klaipėdoje - daugiau komforto automobiliams

Nors Klaipėdos savivaldybė yra tvirtai apsisprendusi ir į daugelį savo strateginių dokumentų įrašiusi, jog 2030 metais senamiestis bus nulinės emisijos ...
2022-02-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This