Daugiavaikėms mamoms – prezidentės ordinai

Veidai

Prezidentė Dalia Grybauskaitė artėjančios Motinos dienos proga pasveikino 45 daugiavaikes motinas ir įteikė ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalius. Tarp tokių moterų – ir penkios mamos iš Vakarų Lietuvos.

Roberto Dačkaus (Prezidentūra) nuotr.

„Šiandien – ta graži diena, kai Jumis didžiuojasi valstybė. Augdami tokiose šeimose kaip Jūsų vaikai gauna iš savo tėvų pačias svarbiausias gerumo ir ištikimybės pamokas. Jūsų dėka mūsų Tėvynė – ne tik didesnė, stipresnė, bet ir turtingesnė“, – sveikindama mamas teigė prezidentė.

Įteikdama apdovanojimus šalies vadovė pabrėžė, kad norisi, jog daugiavaikių mamų pavyzdys būtų užkrečiantis ir įkvepiantis visoms šeimoms auginti daugiau vaikų, globoti ar įsivaikinti, kad nė vienas vaikas neliktų be šeimos.

Valstybės vadovė visos šalies vardu padėkojo mamoms už rūpestį, tarnavimą savo šeimai bei vaikams, o kartu ir Lietuvai bei palinkėjo sveikatos ir laimės.

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu pagerbtos Ksavera Chaidarova, užauginusi 7 vaikus (Pagėgių sav.); Klaipėdos rajono gyventoja Teresė Genčienė (net 11 vaikų); Genovaitė Lazdauskienė (9 vaikai, Kretingos rajonas); Justina Ruikienė (6 vaikai, Skuodo rajonas) ir Ona Venckienė iš Šilutės rajono (pagimdžiusi 11, išauginusi ir gerai išauklėjusi 10 vaikų).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Kviečia Silkės festivalis

Masinių renginių organizatorius „Bravo idėja” kviečia į Klaipėdą pirmąjį gegužės savaitgalį, 3-5 d., prie Dangės krantinių gerai praleisti laiką su ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Nuomonės

Ne tik apie litvinizmą

Ar pamenate, kas laimėjo Saulės mūšį 1236 metais? Jei pamiršote, apie tai jums primins Lenkijoje registruotas baltarusių informacinis portalas Chartija ...
2024-03-23
Skaityti daugiau

Nuomonės

Senkanti ukrainiečių kantrybė

Radikalūs Ukrainos veikėjai-patriotai prieš prasidedant NATO bloko viršūnių susitikimui Vilniuje pamažu praranda kantrybę dėl, jų požiūriu, neapibrėžtų Ukrainos narystės aljanse ...
2023-07-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This