Išsidalino komitetų kėdes

Politika, Svarbu

Penktadieninio posėdžio metu miesto Tarybos nariai apsisprendė, kokia bus šios kadencijos komitetų sudėtis.

Kai kurie miesto Tarybos nariai darbuosis keliuose komitetuose, nes kiekviename jų yra po septynis, o Kontrolės komitete – net aštuoni politikai. Martyno Vainoriaus nuotr.

Finansų ir ekonomikos komitete darbuosis praėjusią kadenciją jam vadovavęs du komitetu „Vytautas Grubliauskas ir komanda” išrinktas Rimantas Taraškevičius, jo kolega Vytis Radvila, konservatoriai Aidas Kaveckis ir vicemeras Arūnas Barbšys (taip pat dirba čia praėjusią kadenciją) bei opozicijos atstovai liberalas, buvęs Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas, valstietis Arvydas Vaitkus ir su savo vardo komitetu išrinktas Viačeslavas Titovas.

Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetą sudarys Judita Simonavičiūtė (čia dirbo ir praėjusios kadencijos pabaigoje), jos kolegos iš mero komiteto Audrius Petrošius, Elida Mantulova, konservatorius Andrius Petraitis, opozicijos atstovai liberalė Alina Velykienė ir valstiečiai Vidmantas Dambrauskas, Viktoras Senčila.

Miesto ūkio ir aplinkosaugos klausimus kuruos E. Mantulova, centristas Alvidas Šimkus, konservatoriai Andrius Dobranskis, A. Barbšys, opozicijai atstovaujantys valstiečiai Arūnas Tuma ir Artūras Bogdanovas bei liberalė Lina Skrupskelienė. Šio komiteto sudėtis gali pasikeisti jei A. Dobranskis taps Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju, o A. Bogdanovas, tapęs Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriumi, sugalvos atsisakyti Klaipėdos tarybos mandato.

Kultūros, švietimo ir sporto komitetą sudarys su Lietuvos centro partija išrinktos, bet skirtingose pozicijose atsidūrusios Laima Juknienė ir Nina Puteikienė, mero komiteto nariai Arvydas Cesiulis ir J. Simonavičiūtė, konservatorius Rimantas Didžiokas, liberalas Edmundas Kvederis ir valstietis Romaldas Idzelevičius.

Į Sveikatos ir socialinių reikalų komitetą deleguoti mero komandos žmonės Vaida Žvikienė, A. Cesiulis ir Artūras Razbadauskas, konservatorius Kazys Bagdonas, valstiečiai A. Vaitkus ir Ligita Girskienė bei komiteto „Viačeslav Titov ir teisingumas” atstovas Jurijus Šeršniovas.

Kontrolės komitete dirbs liberalai S. Budinas ir A. Velykienė, valstiečiai L. Girskienė ir V. Senčila, čia praėjusią kadenciją dirbęs pirmininku dirbęs A. Barbšys ir jo partijos kolega A. Petraitis, mero komandos žmonės E. Mantulova ir A. Petrošius.

Kiekvienas komitetas pats rinks savo pirmininkus.

1 Comment

  1. klaipedskas

    Dėlko kontrolės komitete 8, o visur kitur po 7 ? Gi bus taip kad balsuos po lygiai 4:4

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Uostas ir jūra

„Klasco” ir miesto valdžios mūšis grįžta į pradinę stadiją

Klaipėdos jūrų krovinių kompanija („Klasco”), teismams skundusi praėjusios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos 2022-ųjų pavasarį priimtą sprendimą nepritarti jos planuojamai naujai ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

Politika

Prisiekė naujas Klaipėdos miesto tarybos narys

Nuo ketvirtadienio Klaipėdos miesto tarybos valdančioji dauguma turi naują narį – priesaiką davė Ramūnas Mika, pakeičiantis mandato atsisakiusį Steponą Venckų, ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Steponas Venckus atsisako Tarybos nario mandato

„Ačiū visiems už darbą kartu: šis posėdis man buvo paskutinis”, – antradienį Klaipėdos miesto tarybos posėdžio metu pranešė Steponas Venckus, ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This