Klaipėdos rajono savivaldybės administracijai vadovaus klaipėdietis

Regionas, Svarbu

Klaipėdos rajono savivaldybės taryba penktadienį savo posėdyje administracijos direktoriumi paskyrė klaipėdietį, į uostamiesčio tarybą pagal Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašą išrinktą Artūrą Bogdanovą.

Jis pareigas pradės eiti nuo gegužės 6 dienos.

Šiandien dar kategoriškai neatsakysiu, bet linkstu prie to, kad atsisakysiu mandato”, – apie galimą likimą Klaipėdos miesto taryboje sakė Artūras Bogdanovas. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Kodėl aš čia? Todėl, kad manimi pasitiki ir parodė iniciatyvą teikti šioms pareigoms meras. Tikrai jau išgirdau repliką, kad karšta kėdė. Žinau, kad pirmi iššūkiai nepaprasti, tokie kaip deficitinis biudžetas, strateginiai statybų objektai. Labai svarbu švietimo sistema, kuri reikalaus nuolatinio dėmesio. Suprantu, kad administracijos vadovas nėra politikas, o politinės valios įgyvendintojas. Bus iššūkis su savivaldos aparatu. Pokyčiai bus galimi, teks prie to klausimo sėstis ir žiūrėti jį”, – prisistatydamas dėstė A. Bogdanovas.

Sulaukęs klausimo dėl tokių pareigų suderinamumo su Klaipėdos miesto tarybos mandatu, jis sakė ilgai svarstęs tokią dilemą.

„Tačiau kuo toliau, tuo labiau suprantu, kad kaimyninės savivaldybės turi daug bendrų interesų, todėl artimiausiu metu teks priimti sprendimą. Šiandien dar kategoriškai neatsakysiu, bet linkstu prie to, kad atsisakysiu mandato”, – sakė politikas.

Jis tikino, kad rajono problemos jam ne svetimos ir apie galimus kai kurių jų sprendimus kalbėjosi su jau paskirtu naujuoju Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriumi Gintaru Neniškiu.

Sulaukęs klausimo apie Slengių prijungimą prie Klaipėdos jis teigė, kad į tai „nežiūri vienareikšmiškai”.

„Nemanau, kad jų prijungimas išspręstų visas problemas gyventojams. Tai išdarkytų rajono ribą ir yra ankstyvas klausimas, jei nesprendžiama ir dėl Žaliojo slėnio”, – teigė A. Bogdanovas.

Jis sulaukė ir klausimo, ar vykdant pertvarkas naudotų tokias pat „gąsdinimo metodikas, kurias galima išgirsti „Google”.

„Nereikia viskuo tikėti, ką girdite per „Google play”. Galima susidaryti daug interpretacijų nežinant visų istorijų”, – reagavo tuomet dar kandidatas į administracijos direktoriaus postą.

Posėdžio metu jis sulaukė ir pasiūlymo persikraustyti gyventi į rajoną. Reaguodamas į jį A. Bogdanvas sakė to dar nesvarstęs, bet esą tokia galimybė neatmestina.

Už jo kandidatūrą slapto balsavimo metu pasisakė 17 politikų, prieš buvo 10.

A. Bogdanovas buvo žemės ūkio viceministru, kai ministerijai vadovavo dabartinis rajono meras Bronius Markauskas.

A. Bogdanovas Vilniaus Gedimino technikos universitete yra baigęs geodezijos ir kartografijos, taip pat – nekilnojamojo turto vadybos studijas. Jis yra vienintelis geodezijos paslaugas teikiančios UAB „Geosmart” akcininkas. Čia dirba ir jo žmona Renata.

Klaipėdietė gali vadovauti ir Kretingos rajono savivaldybės administracijai – mėnesio viduryje šio rajono taryba balsuos dėl Jolantos Girdvainės, kuri iki šiol vadovavo Klaipėdos pramonininkų asociacijai, skyrimo į šias pareigas.

1 Comment

  1. Ponia

    Deficitinio biudžeto savivaldybėms negalima tvirtinti pagal įstatymą. Painioja direktorius kažką ?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Regionas

Teismas palaimino Kretingos mero susitarimą su prokuratūra. Su kitais politikais bylinėjamasi (atnaujinta)

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų teisėjo Sauliaus Zajarsko nutartimi pirmadienį buvo patvirtinta Klaipėdos apygardos prokuratūros ir Kretingos rajono mero ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Veidai

Dėl aviacijos inžinerijos pajūrį iškeitė į Kauną

Aviacija Kauno technologijos universiteto (KTU) transporto inžinerijos doktorantą Mindaugą Dagilį privertė iškeisti Kretingą į Kauną. „Nuo antros klasės gyvenau Klaipėdoje, ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This