Pradeda naujo Uosto direkcijos vadovo paiešką

Uostas ir jūra

Susisiekimo ministerija pranešė pradedanti kandidatų Klaipėdos valstybinio jūsų uosto direkcijos generalinio direktoriaus pareigoms užimti atrankos proceso paruošiamąjį etapą.

Jo metu kandidatų atranka bus vykdoma bendradarbiaujant su aukščiausiojo lygio vadovų paieškos agentūra „AIMS International Lietuva”. Tikimasi, kad paruošiamasis etapas užtruks apie mėnesį.

Konkursą pagal Vyriausybės nutarimą planuojama skelbti birželio pradžioje. Jį paskelbus kandidatai dokumentus per VATAR sistemą galės teikti dvi savaites.

„Klaipėdos uostas yra strateginė valstybės įmonė, todėl ieškome ypač kompetentingo bei aukščiausius skaidrumo standartus atitinkančio kandidato. Naujam vadovui bus keliami ambicingi tikslai, jo pareiga bus užtikrinti uosto veiklos ir infrastruktūros plėtrą, įskaitant giliavandenio uosto statybą, didinti krovos apimtis, kuo efektyviau išnaudoti turimą uosto teritoriją ir siekti kuo geriausių rezultatų. Tikimės surasti ambicingą, patyrusį ir profesionalų vadovą, puikiai išmanantį tiek Rytų, tiek Vakarų rinkas“, – pranešime cituojamas susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

Išankstinė Klaipėdos uosto vadovo paieška ir atranka skelbiama siekiant potencialius kandidatus supažindinti su keliamais reikalavimais ir išsiaiškinti, koks darbo rinkos dalyvių susidomėjimas šia pozicija. Vėliau bus skelbiamas tarptautinis konkursas, kuriame galės dalyvauti visi norintys ir kvalifikacinius reikalavimus atitinkantys kandidatai.

Teigiama, kad naujajam Klaipėdos uosto vadovui bus keliami „ypač aukšti skaidrumo reikalavimai, kadangi būtent skaidrumas yra prioritetinis Susisiekimo ministerijos tikslas sektoriaus veikloje”.

Preliminariai planuojama, kad potencialūs kandidatai, norintys pretenduoti į Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinio direktoriaus poziciją, turi turėti ne mažesnę nei 5 metų vadovaujančiojo darbo patirtį vidutinėje ar didelėje įmonėje, ne mažiau kaip 10 metų praktinio darbo patirtį, būtų įgijęs aukštąjį universitetinį išsilavinimą. Privalumais bus laikoma patirtis tarptautiniame versle ar su transporto industrija susijusioje srityje, rusų ir anglų kalbos žinios. Atrankų metu bus vertinama kandidatų infrastruktūrinių projektų vystymo patirtis, įmonės strategijos rengimo bei įgyvendinimo žinios, šiuolaikinio verslo principų išmanymas, verslo valdymo žinios, kompetencija ir nepriekaištinga reputacija.

Uosto direkcijos direktoriaus postas atsilaisvino po to, kai R. Masiulis iš šių pareigų atleido Arvydą Vaitkų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This