Internetu parsisiuntė 1000 padirbtų eurų, policija ieško nukentėjusiųjų

Kriminalai ir nelaimės

Policija praneša sulaikiusi jauną vyrą, kuris internetu parsisiuntė 1000 padirbtų eurų ir dalį jų realizavo.

Gegužės 1 dieną į Klaipėdos policijos komisariatą kreipėsi moteris. Ji pranešė, jog ketindama parduoti savo mobiliojo ryšio telefoną tapo sukčiaus auka, mat tariamas pirkėjas už prekę atsiskaitė šešiais padirbtais 50 eurų nominalo banknotais.

Visų banknotų numeriai vienodi MB6666888880.

Nusikalstamų veikų registravimo skyriaus pareigūnai nedelsiant pradėjo sukčiaus paieškas ir jau kitą dieną sulaikė 20-metį, praeityje neteistą Naujosios Akmenės gyventoją.

Per kratas įtariamojo bute Naujojoje Akmenėje pareigūnai aptiko net 904-ias 50 eurų nominalo kupiūras su akivaizdžiais padirbimo požymiais – visų banknotų numeriai visiškai vienodi MB6666888880, o ant pačių kupiūrų anglų kalba pažymėta, jog jie neskirti teisėtam naudojimui.

Tačiau, policijos žiniomis, tai nesutrukdė įtariamajam realizuoti apie 90 padirbtų penkiasdešimties eurų nominalo kupiūrų.

Vaikinas pareigūnams nurodė, jog 1000 vienetų padirbtų banknotų jis parsisiuntė internetu. Įvairiuose tinklapiuose aptikęs skelbimus apie parduodamus mobiliojo ryšio telefonus, įtariamasis susisiekdavo su pardavėjais ir bandydavo prekę įsigyti už padirbtus pinigus. Pareigūnai jau nustatė tris asmenis, iš kurių telefonai buvo pirkti pateikiant netikrus pinigus.

Be to, per kratas įtariamojo bute pareigūnai taip pat aptiko ir du indus su folijos lankstinukais, kuriuose buvo supakuota augalinės kilmės medžiaga, greičiausiai  narkotikai. Iš viso rasti 35 folijos lankstinukai.

Nusikalstamų veikų registravimo skyriaus pareigūnai prašo asmenų, kurie galėjo nukentėti parduodant prekes internetu ir įtariančių tapus sukčiaus auka, susisiekti su policijos pareigūnais tel. 8700 60853.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Klaipėda patenka tarp kai kuriuos oro taršos rodiklius viršijančių miestų

Valstybinio aplinkos oro monitoringo duomenimis, 2023 m. teršalų koncentracijos daugelyje oro kokybės tyrimų (OKT) stočių šalyje buvo mažesnės nei ankstesniais ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

Verslas

Optimizmą baldų sektoriuje slopina palūkanos, žaliavos kaina ir specialistų trūkumas

Tarptautinės investicinės VMG grupės bendrovės „VMG Wood Invest“, kontroliuojančios medienos perdirbimo ir baldų gamybos padalinių veiklą Lietuvoje ir Lenkijoje, vadovė ...
2024-01-03
Skaityti daugiau

Verslas

VMG grupė su partneriais į naująją gamyklą investavo 100 mln. eurų

Tarptautinė investicinė Vakarų medienos grupė (VMG), „Hanner“ ir BRAITIN valdomas fondas „Baltic Industrial Fund II“ Akmenės laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) ...
2023-09-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This