Pirmasis patikrinimas: žaliosios atliekos rūšiuojamos pakenčiamai

Miestas

Nuo gegužės pradžios Klaipėdos miesto individualių valdų savininkams pradėti dalinti žaliųjų atliekų surinkimo konteineriai. Juos jau gavo Labrenciškės, Mažojo Kaimelio bei aplinkinių kvartalų gyventojai. Šią savaitę naujieji 240 litrų talpos konteineriai bus dalinami Melnragėje ir Giruliuose gyvenantiems klaipėdiečiams.

Šie konteineriai pakeis iki šiol galiojusią tvarką, kai žaliosios atliekos – žolė, lapai, šakos, vaisių bei daržovių likučiai – buvo dedamos į plastikinius maišus ir paliekamos šalia buitinių atliekų konteinerių.

„Estetikos ir ekologijos požiūriu tai daug tobulesnė tvarka. Atsisakę plastikinių maišelių palengviname atliekų perdirbėjų darbą gaminant kompostą. O kad maišai prie gatvių nepuošė aplinkos – tai visiems akivaizdu. Konteineriai yra daug patogesnė ir tvarkingesnė žaliųjų atliekų surinkimo forma“, – pranešime spaudai cituojam Ramunė Šličienė, Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) Ekologinės infrastruktūros administravimo skyriaus viršininkė.

KRATC aplinkosaugininkai praėjusią savaitę dalyvavo pirmą kartą tuštinant naujuosius konteinerius ir tikrino, ar klaipėdiečiai teisingai suprato, ką ir kaip išmesti.

„Dauguma suprato, kad į konteinerius žaliosios atliekos dedamos be maišų. Bet tikrai ne visi“, – pasakojo R. Šličienė.

Pastebėta, kad dalis klaipėdiečių ir toliau žaliąsias atliekas krauna į maišus ir palieka šalia konteinerių.

„Kol kas vežėjai dar surenka tuos maišus, tačiau netrukus, kai visiems išdalinsime žaliųjų atliekų konteinerius, maišų nebeimsime. Žalienas rinksime tik iš konteinerių“, – pabrėžė KRATC ekologė.

Kas iš klaipėdiečių dar negavo konteinerio ar nėra užpildęs prašymo jį gauti, turėtų pasirašyti panaudos sutartį su KRATC.

Tai galima padaryti dviem būdais:

1. Sutartį galima parsisiųsti iš savitarnos paskyros www.manokratc.lt. Į dalinai užpildytą sutarties formą reikės įrašyti tik asmens dokumento numerį ir ją pasirašyti elektroniniu parašu bei atsiųsti rinkliava@kratc.lt arba įkelti į savitarnos paskyrą.

2. Nesinaudojantiems savitarnos portalu sutarties forma yra išsiųsta pašto laišku. Į sutarties formą įrašę asmens dokumento numerį ir ją pasirašę, savininkai prašomi vieną egzempliorių perduoti bet kurio KRATC padalinio Klaipėdoje (Liepų g. 15, Tomo g. 2, Šiaurės pr. 30, Tilžės g. 66 A, Plieno g. 13) darbuotojams, arba atsiųsti paštu adresu Liepų g. 15, LT–92138, Klaipėda.

Pasirašiusiems sutartis konteinerius KRATC pristatys į namus. Kuriame Klaipėdos kvartale ir kurią dieną bus dalinami žaliųjų atliekų konteineriai informacija skelbiama www.kratc.lt  arba galima teirautis nemokamu tel. 8 800 13344.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Neteisingai rūšiuojantys atliekas gali sulaukti baudų 

Klaipėdos savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus ir Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) inspektoriai pradėjo aplinkosauginius reidus – tikrinama, ar klaipėdiečiai ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Klaipėda pagaliau pradeda rūšiuoti maisto atliekas

Vėluodama keturis mėnesius Klaipėda pradeda maisto atliekų rūšiavimą – antradienį surengta oficiali tam skirta šalia Dumpių sąvartyno pastatytos linijos atidarymo ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Pažymų dėl nenaudoto NT laukia iki kovo pabaigos

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) primena, kad uostamiesčio vietinės rinkliavos mokėtojas, praėjusiais metais nenaudojęs nekilnojamojo turto, gali nemokėti rinkliavos ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This