Finalo seriją „Dragūnas“ pradėjo pergale

Fotoreportažai, Sportas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai žengė pirmąjį svarbų žingsnį ginamo čempionų titulo link. Trečiadienio vakarą namų aikštelėje pirmose Lietuvos rankinio lygos finalo serijos rungtynėse Klaipėdos komanda rezultatu 34:27 (18:12) nugalėjo Vilniaus VHC „Šviesa“ ekipą.

rkdragunas.lt nuotr.

Komandos apylygiai žaidė iki pirmojo kėlinio vidurio – tada „Dragūnas“ pradėjo krautis solidesnę nei 1-2 įvarčių persvarą. Antroje kėlinio pusėje Klaipėdos komanda realizavo 9 metimus, vilniečiai – keturis. Po pirmojo kėlinio „Dragūnas“ buvo priekyje šešiais įvarčiais.

Antrąjį kėlinį geriau pradėjo „Šviesa“, įmetusi tris įvarčius iš eilės, tačiau netrukus „Dragūno“ gynyba ir puolimas grįžo į pirmajame kėlinyje matytą formą. Kėliniui įpusėjus Klaipėdos komanda jau buvo priekyje 8 įvarčiais – 28:20.

Vis dėlto tada sekė duobė žaidime ir „Šviesa“ ėmė naikinti „Dragūno“ persvarą, kol sumažino ją iki 4 įvarčių – 29:25. Tačiau gausiai palaikomi Klaipėdos rankinio sirgalių, „Dragūno“ rankininkai atsitiesė ir paskutines rungtynių minutes baigė serija 5:1, įtvirtindami savo pergalę septynių įvarčių persvara – 34:27.

Po rungtynių „Šviesos“ vyriausiasis treneris Raimondas Maldžius buvo prastos nuotaikos.

„Tikėjausi palankesnio rezultato. Nežinau, nustebino mane šiandien varžovų atsitraukę žaidėjai. Manau, Šmantauskas padarė mums per daug problemų. Kol kas pralaimime, vadinasi, dar ne iki galo kažką išmokome. Tikimės palankesnio rezultato namuose. Žiūrėsim, kaip bus. Dar pora dienų yra. Mums šiandien trūko atsitraukusių žaidėjų indėlio, taip pat turim susitvarkyti su gynyba, su „Dragūno“ greitu puolimu ir patys padaryti mažiau klaidų, kad jie negalėtų greitai bėgti. Manau, kad poziciniame žaidime turėsime galimybių. Šiandien buvo spragos gynyboje, nes tikrai leidome per daug įmesti iš toli, negalėjome susitvarkyti su aukštais žaidėjais“, – komentavo R. Maldžius.

Tuo metu „Dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas pabrėžė, kad kol kas žengtas tik vienas žingsnis ir pagyrė varžovus už netikėtai pademonstruotą kovingumą.

„Manau, kad nereikia vertinti rungtynių ir kaip jos baigėsi, nes arba yra pergalė, arba jos nėra. Dabar ne metas žaisti gražiai ar efektingai, dabar yra metas laimėti. Visa kita jau nesvarbu. Tačiau varžovai stipriai pasiruošę. Mes, be abejo, buvome tam pasiruošę, bet jie, žalčiai, užkūrė pirtį gerą. Antrame kėlinyje turėjome momentą, kai, realizuodami savo metimus, manau, būtume pabaigę rungtynes. Bet patys sau susikūrėme problemų ir vėliau mėginome jas išspręsti. Šį kartą pavyko. Atsakomosios rungtynės – nauja tema, naujas žaidimas, viskas prasidės nuo nulio. Manau, bus sunkiau. Tiesiai šviesiai pasakysiu – tikėjausi gero „Šviesos“ žaidimo, bet toks geras jų žaidimas buvo netikėta. Manau, kad Vilniuj bus… ojojoi, bus sunku“, – kalbėjo „Dragūno“ strategas.

Antrosios finalo serijos rungtynės vyks šį šeštadienį Vilniuje, trečiosios – kitą trečiadienį, gegužės 15 d., Klaipėdoje. Jeigu prireiks daugiau rungtynių, jos vyks kitą šeštadienį ir dar kitą trečiadienį.

STATISTIKA

„Dragūnas“: Karolis Stropus, Gytis Šmantauskas – po 6 įvarčius, Gintaras Cibulskis, Karolis Bliuvas – po 5, Laurynas Simonavičius, Modestas Vaitekūnas – po 3, Benas Butkus – 2, Mykolas Lapiniauskas, Deividas Virbauskas, Lukas Simėnas, Gabrielius Virbauskas – po 1 įvartį.

„Šviesa“: Valdas Drabavičius – 8 įvarčiai, Karolis Antonovičius, Artūras Švilpa – po 5, Šarūnas Ugianskis – 4, Ignas Jonuška – 2, Julius Šeibokas, Rosvaldas Ramunis, Tadas Rasakevičius – po 1 įvartį.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”82039,82040,82041,82042,82043,82044,82045,82046,82047,82048,82049,82036″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

„Dragūnas“ iškovojo Baltijos rankinio lygos bronzą

Savaitgalį Estijoje vykusiame Baltijos rankinio lygos finalo ketverte vienintelė Lietuvai atstovavusi komanda – Klaipėdos „Dragūnas“ – paskutinėmis rungtynių sekundėmis išplėšė ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Dragūnas“ iškovojo bilietą į Baltijos rankinio lygos finalo ketvertą

Šeštadienį vyko antrosios Baltijos rankinio lygos ketvirtfinalio rungtynės tarp Klaipėdos „Dragūno“ ir „Mistra“ (Estija) komandų. Aršiai kovoję estų rankininkai savoje ...
2024-03-30
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

Lietuvos rankinio federacijos taurės finale – Klaipėdos „Dragūno“ triumfas

Klaipėdos „Dragūno“ ir Kauno „Žalgirio“ rankininkių pergalėmis sekmadienį baigėsi Utenoje vykęs Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės turnyro finalo ketvertas. Tiek ...
2024-02-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This