Sodininkų keliams pinigų nereikia?

Regionas

Susisiekimo ministerija praneša, jog ne visos didžiųjų miestų savivaldybės suskubo pasinaudoti pirmą kartą ministerijos suteikta galimybe gauti lėšų sodininkų bendrijų keliams ir gatvėms tvarkyti.

Tam šiemet numatoma paskirstyti 3,76 mln. eurų iš rezervinės Kelių priežiūros ir plėtros programos, tačiau esą dėl savivaldybių pasyvumo apie milijonas eurų liko nepaskirstytas.

Pranešama, jog iš didžiųjų miestų finansavimo paraiškas pateikė tik Vilniaus ir Šiaulių miestų savivaldybės, o iš Kauno, Klaipėdos ir Panevėžio miestų paraiškų negauta.

Didžiausi šalia uostamiesčio esantys Dituvos sodai priklauso ne Klaipėdos miestui, o Klaipėdos rajonui. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Lietuvos Nepriklausomybės laikotarpiu nemaža mėgėjų sodų teritorijų tapo gyvenamųjų namų kvartalais, kuriems svarbus geras susisiekimas, kokybiškos gatvės. Numatydami rezervines lėšas sodininkų bendrijų keliams ir gatvėms siekėme padėti savivaldybėms spręsti sodininkų bendrijų susisiekimo problemas. Gaila, kad savivaldybės gana vangiai teikė paraiškas ir finansavimo galimybe šiemet panoro pasinaudoti tik 27 iš 60 šalies savivaldybių“, – pranešime cituojamas susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

Rezervinės lėšos teks 27-ioms prašymus pateikusioms savivaldybėms, ketinančioms inventorizuoti, taisyti (remontuoti) ar rekonstruoti savo valdomus vietinės reikšmės kelius mėgėjų sodų teritorijose. Šiam tikslui lėšų gauna savivaldybės, pačios skiriančios nuo 30 iki 50 proc. nuosavų lėšų.

Kartu teigiama, jog prašymus dėl finansavimo sodininkų bendrijų keliams aktyviausiai teikė Klaipėdos apskrities (5 savivaldybės), taip pat Šiaulių ir Vilniaus apskritys (po 4 savivaldybes).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Arvydas Vaitkus į merus eis su savo vardo komitetu

Ilgai tylėjęs ir bandęs išlaikyti intrigą Klaipėdos miesto tarybos narys, buvęs Uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus penktadienį pranešė dalyvausiantis mero ...
2022-11-18
Skaityti daugiau

Nuomonės

Lietuvos viešasis sektorius - didelis, bet perdžiūvęs tigras

Lietuvos esminė bėda – kūdas šalies viešasis biudžetas ir per didelis viešasis sektorius, suvalgantis per didelę to šalies biudžeto dalį ...
2021-10-22
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Svarbu, Uostas ir jūra

Uoste - išskirtinis krovinys

Klaipėdos konteinerių terminale į baržą ketvirtadienio rytą pakrautas galingiausias Baltijos šalyse autotransformatorius, skirtas Lietuvos ir Lenkijos elektros sistemų jungties „LitPol ...
2021-05-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This