Sutraukė tarptautinį narkotikų tinklą

Kriminalai ir nelaimės

[vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?time_continue=120&v=v-sL-ETOrvo” align=”center”][vc_column_text]Klaipėdos pareigūnai baigė didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl tarptautiniu mastu veikusios organizuotos nusikalstamos grupuotės. Ji veikė keliose valstybėse, todėl tyrimas buvo atliktas bendradarbiaudami su užsienio teisėsaugos institucijomis.

Tyrėjai nustatė, kad grupuotės nariai labai dideliais kiekiais įveždavo į Lietuvą kontrabanda iš užsienio atgabentas narkotines ir psichotropines medžiagas, platino jas vietoje bei gabeno pagal užsakymus į kitas šalis.

Įtariama, nusikalstamos veikos organizatorius maskuodavo kvaišalų kontrabandą tarptautinių krovinių ir žmonių pervežimo mikroautobusais individualia veikla.

Bendradarbiaujant su Suomijos teisėsaugos pareigūnais, jis ir jo bendrininkas buvo sulaikyti Helsinkyje pernai gegužę. Be to, buvo sulaikyti ir užsienyje gyvenęs Lietuvos ir Suomijos piliečiai. Bendros operacijos metu Suomijoje per kratas rasta apie 6 kg amfetamino ir per 12 000 tablečių su psichotropiniais vaistais.

Nežinodami apie bendrininkų sulaikymą Suomijoje, kiti grupuotės nariai tęsė suplanuotus nusikaltimus. Įtariama, kad jie organizavo labai didelio kiekio kvaišalų kontrabandą į Lietuvą. Kitą dieną po įtariamųjų sulaikymo Suomijoje pareigūnai Kaune sulaikė jų sėbrus.

Per kratas paimta daugiau nei 53 kg kanapių dervos, apie 6,5 kg kanapių, apie 3,5 kg ekstazio tablečių, apie 50 g kokaino bei apie 40 g amfetamino. Lietuvoje iš neteisėtos apyvartos paimtų kvaišalų „gatvės“ kaina gali siekti 650 000 Eur.

Be to, buvo rastas Jungtinėje Karalystėje pavogtas motociklas, savadarbis šaunamasis ginklas, pneumatinis šautuvas, netikras vairuotojo pažymėjimas, įrankiai ir priemonės narkotikams pakuoti bei kiti įkalčiai.

Tyrėjai kaltinimus dėl kvaišalų kontrabandos ir neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais organizuotoje grupėje pareiškė trims asmenims. Jie buvo suimti, vėliau dviem iš jų paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės – intensyvi priežiūra ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Prokuroro sprendimais laikinai apribotos įtariamųjų nuosavybės teisės į 7 900 Eur, įtariama, gautų iš nusikalstamos veikos, ir mikroautobusą su įrengtomis slėptuvėmis, pritaikytomis kontrabandai gabenti.

Helsinkio teismas jau paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį narkotikų kontrabandininkams ir prie neteisėto disponavimo jais labai dideliais kiekiais prisidėjusiems asmenims. Klaipėdiečiams paskirti 5 metų ir 6 mėnesių, kitam Lietuvos piliečiui – 3 metų ir 8 mėnesių, suomiui – 4 metų laisvės atėmimo bausmės.

Lietuvoje atlikto ikiteisminio tyrimo medžiaga su kaltinamuoju aktu perduota į teismą.

Už narkotinių ar psichotropinių medžiagų kontrabandą numatytas laisvės atėmimas nuo 3 iki 10 metų. Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais baudžiama laisvės atėmimu nuo 10 iki 15 metų.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Narkotikus nepilnamečiams platino Palangoje

Klaipėdos kriminalistai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo nepilnamečiams Palangoje. Ikiteisminis tyrimas pradėtas dar 2023 m. gegužės mėn. ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas

Vyks pratybos „Šventaragio žygis 2024“

Policijos departamentas praneša, jog balandžio 24-25 dienomis Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Klaipėdos ir Marijampolės apskrityse organizuojamos pratybos „Šventaragio žygis 2024“. Pratybų ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

ELTA

Lietuvos karo laivas dalyvauja tarptautinėje operacijoje Baltijos jūroje

Lietuvos kariuomenė (LK) praneša, jog nuo pirmadienio Lietuvos karo laivas „Skalvis“ dalyvauja Baltijos jūroje vykstančioje tarptautinėje sprogmenų paieškos ir naikinimo ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This