Baigiamieji violončelės festivalio koncertai – gurmanams

Kultūra

Paskutiniai Tarptautinio Klaipėdos violončelės festivalio ir konkurso koncertai žada stebinti kontrastingais pasirodymais – nuo šiuolaikinės muzikos performansų iki amžinosios klasikos kūrinių.

Penktadienio vakarą, 19 val., Klaipėdos koncertų salėje bus surengtas  konkurso laureatų paskelbimas ir koncertas. Aukščiausius komisijos įvertinimus pelnę violončelininkai ne tik bus apdovanoti, bet ir pasirodys kaip solistai su Klaipėdos kameriniu orkestru, diriguojamu Martyno Staškaus. Koncerte gros ir praėjusio konkurso I premijos bei kitų svarių konkursų laureatas violončelininkas Rustemas Khamidulinas iš Rusijos. Koncerto klausytojų laukia staigmena – ypatingo jaunojo atlikėjo iš Šveicarijos pasirodymas.

Nakties koncerte 21.30 val. „Švyturyje BHouse“ vyks Mikk Kaasik ir C–JAM projektas. C-JAM – tai keturi estų violončelininkai, laužantys stereotipus ir naikinantys ribas tarp skirtingų muzikos žanrų. Charizmatiškasis penkiolikmetis solistas Mikkas Kaasikas yra laimėjęs ne vieną nacionalinį ir tarptautinį dainų konkursą. Šio projekto metu klaipėdietis dailininkas Simas Žaltauskas, įkvėptas koncerte tvyrančios nuotaikos, perkels savo įspūdžius ant 2 kv. m. drobės.

Kino mėgėjams penktadienį ir šeštadienį 19 val. kino teatre „Forum Cinemas Klaipėda” bus rodoma kino juosta „Hilari ir Džeki“. Filme pasakojama tragiška pasaulinio garso violončelininkės Jacqueline du Pré istorija, papasakota jos sesers, fleitininkės Hilary du Pré-Finzi.

„Šeštadienį, paskutinę festivalio dieną dedikavome amžinąjai klasikai. Išgirsime du amžinos klasikos, klasicizmo ir romantizmo šedevro kūrinius“, – pristato festivalio meno vadovas Mindaugas Bačkus.

19 val. prasidėsiančiame baigiamajame koncerte programą atliks Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras, vadovaujamas meno vadovo ir vyr. dirigento Modesto Pitrėno. Pirmoje dalyje skambės didžiojo Vienos klasiko Ludwigo van Beethoveno Trigubas koncertas, parašytas trims solistams – smuikui, violončelei ir fortepijonui bei simfoniniam orkestrui. Jo solo partijas atliks  trys pasaulyje Lietuvos vardą garsinančios klasikinės muzikos asmenybės: smuikininkas Vilhelmas Čepinskis, pianistas  Petras Geniušas ir violončelininkas Vytautas Sondeckis.

„Antroje baigiamojo koncerto dalyje skambės čekų romantizmo epchos kompozitoriaus Antonino Dvorako koncertas, bene dažniausiai atliekamas violončelės koncertas pasaulyje. Grieš  įvairių tarptautinių konkursų laureatas, violončelininkas armėnas Narekas Hakhnazaryanas“, –pasakoja M. Bačkus.

Paskutinis festivalio akcentas – 21.30 val. Klaipėdos dramos teatro Didžiojoje salėje vyksiantis koncertas „Džiazo stygų kokteilis“. Jame duetas „Deep strings“, kurį sudaro Anne-Christin Schwarz  (vokalas, violončelė) ir Stephan Braun (violončelė, elektronika). Jis atliks savo kompozicijas kartu su Klaipėdos kameriniu orkestru.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Tadai, kodėl taip kukliai?*

„To dar nebuvo, kad savivaldybės biudžetinės įstaigos direktorius reklamuotų savo atvaizdą „visame gražume” miesto stenduose. Skirti GPM prašo daug kas, ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

„Auksinių scenos kryžių" apdovanojimuose - klaipėdiečių triumfas (papildyta)

Tarptautinę teatro dieną, trečiadienio vakare, Klaipėdos dramos teatre vykusioje „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų ceremonijoje iš 17 nominacijų net 6 „Auksiniai ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

Čilėje gyvenantis ir mūsų mieste koncertuosiantis lietuvis džiaugiasi Klaipėdos ramybe

Šį trečiadienį, vasario 21 d., Klaipėdos koncertų salėje su uostamiesčio brass kvintetu koncertuos jau 16 metų tolimojoje Čilėje gyvenantis ir ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This