Naują pirmininką palydėjo „strėlėmis”

Politika, Svarbu

Naujoji Klaipėdos valdžia tęsia miesto Tarybos komitetų pirmininkų paskyrimo procesą – penktadienį išrinktas Finansų ir ekonomikos komiteto vadovas. Juo tapo konservatorių partijos atstovas, verslininkas Aidas Kaveckis. Pastarojo pavaduotoju išrinktas mero komiteto narys, taip pat verslininkas Vytis Radvila.

Ir paties posėdžio metu, ir jau po jo A. Kaveckiui teko susidurti su pirmosiomis opozicijos „strėlėmis”.

Vytis Radvila (kairėje) ir Aidas Kaveckis. Martyno Vainoriaus nuotr.

Kandidatus pristatęs meras Vytautas Grubliauskas teigė, kad šis komitetas turės daugiausiai darbo.

„Čia geras balansas tarp patirties ir jaunatviškumo”, – teigė jis.

„Klaipėdiečiams esu žinomas, tikriausiai nekils abejonių. Už save garantuoju, sąžiningai dirbsiu miesto labui”, – prisistatydamas sakė mero pasiūlytasis kandidatas į pirmininkus A. Kaveckis, iškart sulaukęs opozicijos atstovo, liberalo Sauliaus Budino klausimo.

Buvęs Savivaldybės administracijos vadovas teiravosi, ar A. Kaveckis galėtų įvardinti bent apytikslius miesto biudžeto skaičius.

„Mastai dideli, tačiau tiksliai nepasidomėjau dar”, – atsakė konservatorių partijos atstovas.

„Paruošiau gerbiamam Aidui namų darbus – strateginį veiklos planą 2019-2021 metams ir biudžetą, kad išstudijuotų”, – sakė praėjusią kadenciją šiam komitetui vadovavęs mero komandos narys Rimantas Taraškevičius, parodęs nemenko storumo segtuvą.

„Būčiau bent pasiskaitę skaičius, juk svarbu žinoti, kokio masto biudžetą reikės prižiūrėti – ar Klaipėdos, ar Kretingos. Trečiadienį jau reikės pradėti dirbti, o nebe mokytis”, – replikavo S. Budinas.

„Manau, kad jis palaipsniui tikrai galės ir gebės įsigilinti į reikalus”, – palaikymą kolegai išsakė konservatorius, vicemeras Arūnas Barbšys.

Tuo metu Viačeslavas Titovas teiravosi apie A. Kaveckio patirtį.

„27 metai versle, ganėtinai sėkmingai vystau, valstybinėse įstaigose nesu dirbęs”, – nedaugžodžiavo A. Kaveckis.

Už jo paskyrimą komiteto pirmininku balsavo keturi politikai, susilaikė S. Budinas ir V. Titovas – Arvydas Vaitkus į posėdį pavėlavo ir šiame balsavime sudalyvauti nebespėjo.

Miesto finansais ir ekonomika rūpinsis (iš kairės): Arvydas Vaitkus, Saulius Budinas, Arūnas Barbšys,  Vytis Radvila, Aidas Kaveckis, Rimantas Taraškevičius ir Viačeslav Titov. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Matau, kad komiteto posėdžiai bus rimti ir atsakingi. Taip ir turi būti. Tobulėjimui ir žinojimui ribų nėra”, – po šio balsavimo teigė meras ir pasiūlęs komiteto pirmininko pavaduotoju savo komandos narį V. Radvilą bei apibūdinęs jį kaip „naują energiją, naują proveržį”.

„12 metų esu versle, prieš tai dirbau finansų institucijose su privataus kapitalo investicijomis. Labiau išmanau privataus sektoriaus finansus. Padėjau įsitvirtinti kelioms stambioms užsienio kapitalo įmonėms, tada daug laiko tekti praleisti kitose savivaldybėse. Sieksiu dirbti taip kad būtų priimami racionalūs sprendimai”, – sakė V. Radvila.

Už jo paskyrimą komiteto pirmininku balsuota analogiškai – tik prie palaikančiųjų prisijungė A. Vaitkus, o susilaikė S. Budinas ir V. Titovas.

Opozicijos atstovai „linkėjimus” A. Kaveckiu pasiuntė ir jau oficialiai pasibaigus posėdžiui.

„Nieko asmeniško”, – jam tarstelėjo S. Budinas.

„Atrodo, kad komitetui pirmininkauja Rimas (R. Taraškevičius – autor. past.)”, – tarstelėjo A. Vaitkus.

11 Comments

  1. Xxx

    Kaip jie nervina, vieni kitiems kisa pagalius i ratus kada dirbti prades miesto labui. O ponuliui taraskeviciui gal jau reikejo poilsio iseiti o to nuo ryto po ligonine universitetine tiesiai pas jonusoni laksto, turbut su sveikata negerai ar persideklaravo jau ten. Gulejau maciau .

    Reply
    • o kaip gi

      taigi…. 20 milijonu ideta i ta ligonine……. 🙂

  2. Snieguole

    septyni gnomai yra bet ne vienos snieguoles!

    Reply
  3. Klaidelė

    Martynai, manau turi būti ne „papkė”, o „segtuvas”. Sėkmės darbe!

    Reply
  4. Turėčiau ir aš kaip miestietis klausimą

    O išsilavinimo pirmininkui užteks ?

    Reply
    • Gerai bus

      Kažkada jau Leninas yra pasisakęs būtent šiuo konkrečiu klausimu. Neturėkite abejonių 🙂

    • ????

      Kiekviena virėja gali …..)))) sakyčiau nepadoriai nusiritome )) kažkaip pritilo tie ,kurie rėkė: ,, reikia išsilavinusių…. ,, ir skaičiavo gretos pasijonius ))…vėl dvigubi standartai ?

  5. Martynai

    Ačiū, kad esate. Jus suprantu, pervedžiau Jums gal ir nedaug, 1 proc. iš 2 galimų, ir visiškai nepykstu, kai galiu, pranešu komentaruose. Kitąsyk darysiu, kaip liepiate 🙂 Sėkmės.

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Ačiū labai! Tikrai netoleruoju klaidų, bet tenka susitaikyti, kad dirbant tokiais tempais jų neišvengsi 🙁 Va, kad ir šios dienos darbai be to, ką įdėjau: straipsnis apie uostą, šis apie komitetą, apie Arvydą Vaitkų, fotoreportažas ir rektoriaus inauguracijos, ministro susitikimas su merais (dar neparašyta). Kolegė Palmira, kuri visada kiek spėja pataiso mano klaidas, buvo pas garbų senolį, sulaukusį VU diplomą, rašė iš ten… Pirmiausia stengiamės, kad nebūtų faktinių klaidų, o gramatines ir stilistines jau gaudom kaip išeina, taip pat su skaitytojų pagalba.

  6. Martynai

    Na labai jau daug tekste klaidų. Suprantu, skubama, bet sunku skaityt kažkaip…

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Galiu tik pasikartoti – klaidų bus mažiau, kai bus daugiau dirbančių, mažiau skubos ir mažiau nuovargio. Viskas Jūsų rankose. Vienas euras per mėnesį. Praneškit apie klaidas specialia forma po kiekvienu straipsniu. Gaunam pranešimą ir pataisome. Ne visus komentarus skaitau.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This