Prezidento rinkimai: Klaipėda balsavo už Gitaną Nausėdą

Fotoreportažai, Politika, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Pirmadienio rytą, 7.15 val., paskelbus visų rinkimų apylinkių rezultatus prezidento rinkimuose lyderių trejetukas atrodė taip: Ingrida Šimonytė – 31,13 proc. balsų, Gitanas Nausėda turi 30,95 proc., Saulius Skvernelis – 19,72 proc., balsų. Skirtumas tarp į antrąjį turą patekusių kandidatų – tik 2 647 balsai.

Iš Klaipėdos tuo metu balsus atsiuntus visoms 55 apylinkėms kandidatų eilė buvo kitokia: G. Nausėda (36,33 proc.), I. Šimonytė (27,29  proc.), S. Skvernelis (16,72 proc.).

Balsavimo Klaipėdoje rezultatai.

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas stebėjo balsų skaičiavimą Šilojų apylinkėje. Čia balsadėžė buvo atidaryta tik apie 22.30 val. Pasak komisijos narių, ji tiek biuletenių dar nebuvo regėjusi – iš pradžių juos reikėjo vos ne pešte pešti. Išankstinio balsavimo ir balsavimo namie vokai čia pradėti atplėšti tik po vidurnakčio.

Vakarų Lietuvoje visoje savivaldybėse, išskyrus Neringą, irgi laimėjo G. Nausėda. Tik Kuršių nerijoje daugiausiai balsų buvo atiduota I. Šimonytei, nors šio kurorto meras Darius Jasaitis ir agitavo balsuoti už S. Skvernelį. Pastarasis Neringoje irgi liko trečias su 12,47 proc. balsų.

„Tikėjau ir tikiu, palaikiau ir palaikysiu ir drįstu optimistiškai žvelgti į ateitį – Lietuva taip pat patikės ir pasirinks Gitaną Nausėdą. Laukia dar dvi savaitės įtemptos, bet tikiuosi gerokai korektiškesnės politinės kovos iki lemiamo tautos sprendimo. Tikiu Klaipėda, tikiu Lietuva, labai gerbiu ir Ingridą Šimonytę, tačiau tikiu nelengva, bet pelnyta Gitanas Nausėda pergale!”, – savo ruožtu savo „Facebook” profilyje skelbia Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Prezidento rinkimų pirmajame ture dalyvavo 56,45 proc. rinkėjų, paskelbė Vyriausioji rinkimų komisija. Prieš penkerius metus per pirmąjį prezidento rinkimų turą aktyvumas buvo 52,2 procento.

Prezidento rinkimuose sekmadienį dalyvavo devyni kandidatai. Po dviejų savaičių bus rengiamas antrasis turas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”82759,82760,82761,82762,82763,82764,82765,82766,82767,82768,82769,82770,82771,82772,82773,82774,82775,82776,82777,82756,82786,82787,82791,82792,82795,82796,82797,82798,82802,82803,82804,82805,82806″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

9 Comments

  1. Nijole

    Gintarui- gaila, kad Jums V.Radzvila autoritetas, gal atidziau paskaityti kite. Jeigu Tamstai Nauseda ir Simonyte yra vidutinybes komentaru nera.Abstraktus, isizeidusio, nezinia del ko, zmogaus rasymas . Viskas blogai Lietuvoje? O gal galvele prastai dirba prie ruso buvo geriau. Nereikia laisvos Lietuvos Tamstai? Tikrai, Tamstai nereikia

    Reply
    • Vytas

      Nijole, jei jie nevidutinybės, tai kas tada? Gal pavardinkite kuo jie nusipelnė Lietuvai, ką nuveikė.
      Liūdna, labai liūdna, kad balsuoti teatėjo tik 56% rinkėjų. Klausimas ar žmonės ištiesų apatiški, ar tiesiog netiki, jog kažką galima pakeisti.
      Tarp kitko, aš savo antro turo biuletenį padarysiu negaliojančiu.

  2. Cha

    Merui kitos išeities ir nebuvo kaip tik plaukti pasroviui su konservais……

    Reply
  3. Gintaras

    Vidutinybių maištas, vidutinybių šokis. Toks laikas, kai asmenybės pralaimi ir iš jų tyčiojamasi. Tačiau, tik asmenybės pajėgios ką nors pakeisti.
    Dabar gi, didžiai sumažėjo viltis. Toliau siautės stambus kapitalas, jaunimas emigruos, pensininkai skurs, bus žlugdomas ir ignoruojamas smulkusis verslas. Nebetoli tas laikas, anot Vytauto Radžvilo, kai visuomenėje prasidės negrįžtami procesai. Ką darysi, būsim vieni paskutinių, lietuviškai kalbančių šioje žemėje. Juk tie, kas žiūri tik per pinigų prizmę, ne ką daugiau ir temato.

    Reply
    • Vytas

      Taip, apmaudu, ir aš tikėjausi geresnio rezultato bet, rodos, niekas nepasikeitė. Sumažėjo viltis, bet ji dar yra. Jūs – veiklus žmogus, toks ir išlikite, ir burkite aplink save tokius pačius – nenukabinkite nosies. Rytojus priklauso mums.
      O jeigu taip ir atsitiks, kad tapsime vieni iš paskutiniųjų lietuviškai kalbančiųjų šitoje žemėje, vadinasi taip lemta buvo, toks mūsų likimas.

    • Ašarėlė

      Tuoj apsiverksiu

  4. VISADA AKTYVI RINKĖJA

    kad daugiau balsų teko Nausėdai negalima teigti, kad Klaipėda balsavo už Nausėdą. Aš balsavau už Šimonytę, mano ką tik išsideklaravęs sūnus, paštu iš Amsterdamo balsavo irgi už Šimonytę. Taip kad švenčiame pergalę ir tikimės ją švęsti finale.
    Dėl referendumo priekaištai klausimams, nes net teisininkams reikėjo gerai pagalvoti biuletenio iškeltus klausimus įstatymo pavidale.Taigi, paprasti žmonės jų tikrai nesuprato ir matomai klydo. be to dalijant biuletenius klausinėjimas ar imsit buvo tendencingas. RAMBYNO APYLINKĖJE JIE SAKĖSI GAVĘ STEBĖTOJŲ NURODYMUS ATSIKLAUSTI- KODĖL STEBĖTOJAI SIEKĖ KLIUDYTI REFERENDUMUI?..

    Reply
    • Trumpa atmintis

      Kokią pergalę jūs švenčiate? Trumpos atminties pergalę? Į prezidentus renkate veikėją, kurios sprendimai buvo pripažinti antikonstituciniais? Praeina 10 metų, ir vėl viskas gerai…

    • Rinkėja iš Smilties pylimo apylinkės

      Dėl tų klausimų Referendumo biuleteniuose : ar DAŽNAS rinkėjas yra iš viso laikęs rankose Lietuvos Respublikos Konstituciją ir ją skaitęs ? Net kai ji buvo priimama ,vargu,ar daug buvo skaitusių ir supratusių kas ten rašoma .O dėl klausinėjimo (manęs neklausė iš karto pasirašiau už 3 biuletenius),tai gal kitur klausinėjo .Tiek PATYS piliečiai ,tiek ir kai kurie komisijos nariai sušoko ratelį ,,Jurgeli,meistreli ?”.Tie jurgeliai ,, pasistengė ” ,jog buvo ištaškyti keli milijonai eurų ,o rezultatas…… Profesorius Algis Krupavičius Žinių radijo laidoje pavadino politikus agituojančius NEIMTI Referendumo biuletenio TRUMPAREGYSTE,nes atsiranda galimybė politikams prieš rinkimus VĖL eskaluoti tą patį klausimą .Taip ir gyvename……patys kalti.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

ELTA

Virtualioje platformoje ragina užduoti klausimus kandidatams į prezidentus

Iki prezidento rinkimų likus mažiau nei mėnesiui, politikos stebėsenos tinklas „Žinau, ką renku“ nuo antradienio gyventojus kviečia šalies vadovo posto ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

ELTA

Nidoje žada statyti uždarus teniso kortus

Nidoje planuojama statyti uždarą sporto centrą, pirmadienį pranešė Neringos savivaldybė. „Matome didžiulį poreikį patalpų, kuriose būtų galima aktyviai sportuoti šaltuoju ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This