Klaipėdos jaunimas nori būti išgirstas

Fotoreportažai, Mums rašo

Agnė Kovalenkaitė
2019-05-14

Komentarų: 0

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Klaipėdoje gausiai susirinkus aktyviai vietos jaunimo bendruomenei bei Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacijos „Apskritasis stalas“ atstovams įvyko jau ketvirtasis RJOTA projekto regioninis susitikimas.

Dainiaus Čėplos nuotr.

Nuo ankstyvo ryto Klaipėdos aktyviausias jaunimas pradėjo veiklą spręsdami viktorinas apie vietos savivaldą, jos funkcijas bei jaunimo galimybes prisidėti prie įvairių sprendimų įgyvendinimų. Besidžiaugdami atrodo paprastomis, bet kartu turinčias gilią prasmę užduotis turėjo dirbti komandomis, kurios reikalavo ne tik strateginio mąstymo, bet ir lyderystės prisiėmimo su visomis iš to išplaukiančiomis atsakomybės prisiėmimo funkcijomis. Komandų lyderius keitė kiti, prisiimantys šią naštą, o vienas viktorinas kitos ne ką lengvesnės užduotys.

Šių viktorinų metu išbandyta ne vienas neformaliojo ugdymo metodas, kurio pagalba išdiskutuota, ko trūksta jaunimui Klaipėdoje ir kaip tą situaciją pats jaunas žmogus gali pakeisti ar bent jau įtakoti šiam procesui, kur kreiptis vienu ar kitu visuomeniniu klausimu ir ką daryti kad būtum išgirstas. Jaunimas pajuto kantrybės, tikėjimo savo jėgomis ir užsispyrimo svarbą sprendžiant užduotis.

Džiugino tai, kad kiekvieną užduotį visi atlikinėjo net ir ilgiau nei buvo suplanuota stengdamiesi ją atlikti iki galo ir išdiskutuodami galutinį rezultatą. Net besibaigiant susitikimui daugelis dar ilgokai diskutavo ir nesiruošė skirstytis. Jautėsi, kad Klaipėdos jaunimui tikrai yra svarbu kaip atrodo, kaip valdomas ar kokie sprendimai yra ir bus priimami ateityje jų mieste ir kaip tai įtakos jų gyvenimo aplinką bei kokybę. Parodė, kad jiems rūpi ir labai norisi dalyvauti šiame procese.

Šis projektas “Regioninių jaunimo organizacijų tarybų apskritalizacija”, kitaip „RJOTA“, vyksta 6 partnerių miestuose ir yra Europos Sąjungos struktūrinių fondų finansuojamo projekto viena iš veiklų, kurios metu kuriama konkrečius pasiūlymus jaunimo pokyčiams savivaldybėse, gilinamasi į jaunimo politiką bei jos svarbą visuomeniniame gyvenime.

Dainiaus Čėplos nuotr.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”83154,83155,83156,83157,83158,83159,83160,83161,83162,83163,83164,83165″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Klaipėdoje jauniems žmonėms būstą įsigyti vis sunkiau

Klaipėdos miestą sunku įspausti į vienus rėmus – didmiestis, jūrinės infrastruktūros židinys, kurortas, bet tuo pačiu dažnam – ir regionas. ...
2023-12-02
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėdos jaunimo organizacijos išsirinko naujus lyderius

Birželio 26 d. įvykusio Klaipėdos jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritasis stalas“ (KLAS) kasmetinio visuotinio narių susirinkimo metu ne tik patvirtinti būtini ...
2021-06-28
Skaityti daugiau

Miestas

Pietinės Klaipėdos bendruomenę jau netrukus džiugins „Savanorystės alėja”

Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacija „Apskritasis stalas“ (KLAS) įgyvendina projektą „Savanorystės alėja Marių bendruomenei”, kurio tikslas – sustiprinti šios bendruomenės tarpusavio ...
2020-12-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This