Buvęs aukciono direktorius supainiojo interesus

Uostas ir jūra

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį vienbalsiai nusprendė, kad buvęs UAB Klaipėdos žuvininkystės produktų aukcionas“ direktorius Šarūnas Nenartavičius pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus laiku ir tinkamai deklaruoti privačius interesus bei vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti.

Tyrimo duomenys rodo, kad Š. Nenartavičius įstatymo nustatytais terminais nepateikė privačių interesų deklaracijos ir nepatikslino jos duomenimis apie įgytas UAB „Memel Sell“ akcijas. Taip pat nustatyta, kad 2017 m. lapkritį, vadovaudamas UAB Klaipėdos žuvininkystės produktų aukcionas, jis sudarė patalpų nuomos sutartį su UAB „Memel Sell“, kurios dalį akcijų tuo metu valdė.

VTEK informavo, kad neturi duomenų, jog Š. Nenartavičius būtų teikęs nusišalinimą nuo šios sutarties sudarymo.

Tyrimas atliktas Klaipėdos apygardos prokuratūros pateiktos informacijos pagrindu.

1 Comment

  1. Jokūbas šernas

    Savivaldybės viešųjų pirkimų laimėtojai rangovai ir 10 % nuo sąmatų ir visa kita galimai tenka daugumai žmonių susidurti su tokiomis sąlygomis ir aplinkybėmis, kad… Kuo didesnė suma, tuo geriau!… ?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Vicemerę nuo etikos sargų išgelbėjo biurokratija

Tyrimas dėl Klaipėdos miesto savivaldybės vicemerės Linos Šukytės-Korsakės galimo Politikų elgesio kodekso pažeidimo ir pasisakymų „Facebook“ buvo nutrauktas, nes savivaldybės ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Klaipėdos etikos sargai baidosi viešumo

Naujos sudėties Klaipėdos miesto tarybos Etikos komisija, pirmą kartą posėdžiavusi vasario 2-ąją, stropiai slepia šio posėdžio objektą, subjektus ir turinį – ...
2024-02-06
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Galutinis verdiktas: ekskandidatas į merus supainiojo interesus

Kretingos rajono mero posto siekusiam, bet tik vieta Taryboje turėjusiam pasitenkinti buvusiam šios savivaldybės administracijos direktoriui, socdemui Egidijui Viskontui teismuose ...
2023-09-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This