Universitetai atveria laboratorijas moksleiviams

Švietimas

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) praneša kartu su universitetais rengianti iniciatyvą „Mokslininkai – mokykloms“.

KU moksleiviai galės padirbėti chemijos laboratorijoje. KU nuotr.

Nuo gegužės iki birželio vidurio mokslininkai kviečia mokinius į svečius arba patys planuoja apsilankyti mokyklose ir pristatyti STEAM mokslų įdomybes. Mokiniai galės išmėginti robotų programavimą, pažaisti molekulių legolende, pasigaminti natūralių kosmetikos priemonių, susidaryti mitybos planą, atrasti linksmąją chemiją – iš viso 7 aukštosios mokyklos siūlo daugiau kaip 130 įvairių edukacinių veiklų.

Tarp aukštųjų mokyklų, dalyvaujančių akcijoje, yra ir Klaipėdos universitetas (KU).

KU mokslininkai siūlo, atvykę į mokyklas, pristatyti virtualias technologijas, šiuolaikinius laivus ir plaukiojančius robotus, atsinaujinančius energijos šaltinius, išmaniųjų namų valdymą. O atvykę į KU moksleiviai galės susipažinti su kompiuteriniu projektavimu ir pneumobiliais, sukurti mobiliąją programėlę, skirtą robotų valdymui, padirbėti chemijos laboratorijoje.

Pranešama, kad iniciatyvoje „Mokslininkai – mokykloms“ dalyvauja Lietuvos sveikatos mokslų universitetas, Kauno technologijos universitetas, Klaipėdos universitetas, Vilniaus Gedimino technikos universitetas, Vilniaus universitetas, Vytauto Didžiojo universitetas, taip pat Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademija.

„Labai skatiname patrauklų ugdymą, naujų ugdymo metodų paiešką, mokymąsi už klasės ribų, visų švietimo įstaigų ir mokslo centrų bendradarbiavimą, tad ši bendra aukštųjų mokyklų iniciatyva išties savalaikė. Svarbu sudaryti mokiniams galimybes iš  arčiau susipažinti su gamtos ir „kietaisiais mokslais“, populiarinti juos, atskleisti mokslo įdomybes“, –  pranešime cituojamas švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Mokinių žiemos atostogos nebus ilginamos

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, kartu su epidemiologais išanalizavusi situaciją švietimo įstaigose, mokinių žiemos atostogų laiko nusprendė nekeisti. Mokiniai kalėdinių ...
2020-12-02
Skaityti daugiau

Švietimas

Artėjama visuotinio ikimokyklinio ugdymo link

Vyriausybė pritarė švietimo, mokslo ir sporto ministro Algirdo Monkevičiaus siūlymams įteisinti visuotinį ikimokyklinį ugdymą. Daugiau įsipareigojimų prisiimtų valstybė, padėdama savivaldybėms ...
2020-10-30
Skaityti daugiau

Koronavirusas, Svarbu

Karantinas: tik sporto ir kultūros renginiai su ribotu žiūrovų skaičiumi

Jau skelbėme, jog nuo šiandien, spalio 28 d., dalyje šalies savivaldybių, tarp kurių patenka ir Klaipėdos miestas bei Klaipėdos ir ...
2020-10-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This