Priėmimas į mokyklas: savivaldybė kaišo spragas

Švietimas

Klaipėdos savivaldybė paskelbė pranešimą, kuriame atsiprašo dėl priėmimo į mokyklas elektroniniu būdu I etapo pasitaikiusių nesklandumų, „kadangi toks priėmimas buvo vykdomas pirmą kartą”.

Elektroninės priėmimo į mokyklas sistemos startas gerokai prisvilo. Martyno Vainoriaus nuotr.

Anot pranešimo, pagrindinio priėmimo į mokyklas II etapas prasidės gegužės 20 d. Šio etapo metu priskyrimas mokykloms bus vykdomas į neužimtas ar atsilaisvinusias po I etapo mokymosi vietas. Apie priskirtas mokyklas asmenys bus informuojami mokyklų specialistų individualiai (sistemos pranešimas nebus siunčiamas) arba asmenys patys priėmimo rezultatus galės pasitikrinti sistemoje, peržiūrėję savo prašymus.

Pasibaigus automatiniam eilių generavimui po I etapo buvo nustatyta, kad į kai kurių mokyklų bendrąsias klases nepateko jų priskirtose teritorijose gyvenantys mokiniai, tačiau pateko neteritoriniai ir kitų savivaldybių teritorijose gyvenantys mokiniai. Taip pat į vienos mokyklos netradicinio ugdymo klases pateko mokiniai, motyvacinius vertinimus išlaikę žemesniais balais.

Reaguojant į tokią situaciją mokyklose dabar priėmimo dokumentai tvarkomis tik tų priimtų vaikų, kurie gyvena mokykloms priskirtose aptarnavimo teritorijose. Su kitais I etape pagal sistemą priimtais mokiniais mokymo sutartys bus sudaromos tik į likusias laisvas mokymosi vietas, priėmus visus pageidaujančius teritorinius mokinius. Apie visus priėmimo pasikeitimus minėtų mokyklų specialistai turi informuoti tėvus individualiai.

„Su kitų savivaldybių teritorijose gyvenančiais mokiniais pagal sistemą priimtais I etape, mokymo sutartys bus sudaromos tik priėmus klaipėdiečius ir mokyklose likus laisvoms mokymosi vietoms. Jau sudarytos mokymo sutartys bus sustabdomos. Apie visus priėmimo pasikeitimus minėtų mokyklų specialistai informuos tėvus individualiai. Šiuo metu nustatyta, kad neužtenka mokymosi vietų „Verdenės“, Tauralaukio progimnazijų aptarnavimo teritorijose gyvenančių 1, 5 klasių ir Sendvario progimnazijos 1 klasių mokiniams. Į šias mokyklas nepatekusiems mokiniams bus siūlomos mokymosi vietos artimiausiose mokyklose. Apie tai asmenys bus informuojami mokyklų specialistų individualiai”, – rašoma pranešime.

Informacija apie laisvas vietas skelbiama Klaipėdos miesto savivaldybės interneto svetainės paskyroje „Priėmimas į mokyklas/Laisvų vietų mokyklose paieška“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Švietimas

Naujoji mokykla rugsėjį gal ir atsivers, bet ne visiems

Miesto vadovams kartu su rangovu tikinant, kad šį rugsėjį pagaliau duris atvers naujoji Senvagės gatvėje statoma mokykla, kai kurie klaipėdiečiai ...
2023-01-19
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Priėmimas į mokyklas: politikai žada kontrolę

Elektroninei priėmimo į mokyklas sistemai „supjovus grybą" dėl tolesnių veiksmų pirmadienį vyko pasitarimas ir aukščiausiame miesto politiniame lygyje. 
2019-05-21
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Vėl pykdo registracija į mokyklas

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad nuo ketvirtadienio, vasario 7 d., prasideda elektroninė mokinių registracija į bendrojo ugdymo uostamiesčio mokyklas. Ji vėl ...
2019-02-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This