Tarėsi su dreverniškiais dėl sporto aikštyno atnaujinimo

Regionas

Šią savaitę Klaipėdos rajono savivaldybės atstovai lankėsi Drevernoje, kur susitiko su vietos gyventojais ir išklausė jų nuomones dėl gyvenvietėje esančio sporto aikštyno sutvarkymo.

Pagal Klaipėdos rajono savivaldybės teritorijoje esančių sporto aikštelių atnaujinimo 2018–2020 m. programą šiemet 112 tūkst. eurų suplanuota skirti 4 sporto aikštelėms atnaujinti.

Tikimasi, kad prie lauko sporto infrastruktūros kūrimo prisidės ir bendruomenė – ne tik teikdama paraiškas įvairiems projektams, bet ir sporto aikštyno priežiūros darbais. Rajono savivaldybės nuotr.

Balandžio mėnesį, apžiūrėjus ir įvertinus sporto aikštelių būklę, buvo nutarta ne tik pagal jau anksčiau paruoštą planą įrengti universalią sporto aikštelę, bet ir parengti prie buvusios mokyklos Drevernoje esančio viso sporto aikštyno sutvarkymo projektą.

Dreverniškiai pageidavo, kad senajame stadione prie buvusios mokyklos išliktų krepšinio, futbolo bei lauko tinklinio aikštelės, būtų įrengta vaikų žaidimų erdvė ir vieta lauko treniruokliams bei suformuota pasyvaus poilsio zona.

Mero pavaduotoja Audronė Balnionienė informavo, kad Sporto centras vykdo viešuosius pirkimus ir birželio mėnesį dreverniškiai jau turėtų džiaugtis universalia sporto aikštele. Nutarta iš aktyviausių Drevernos gyventojų sudaryti vietos grupę, kuri, bendradarbiaudama su Architektūros ir urbanistikos skyriaus specialistais, sudėlios pilną sporto aikštyno sutvarkymo viziją, kuri bus įgyvendinama palaipsniui. Tikimasi, kad prie lauko sporto infrastruktūros kūrimo prisidės ir bendruomenė – ne tik teikdama paraiškas įvairiems projektams, bet ir sporto aikštyno priežiūros darbais: žolės pjovimu, įrengimų priežiūra ir panašiai.

INFORMACIJA 

Klaipėdos rajone iš viso nuo 2016 metų jau atnaujinta 11 sporto aikštelių. Pagal ankstesnę krepšinio aikštelių atnaujinimo 2016–2017 m. programą Klaipėdos rajone buvo atnaujintos 5 aikštelės: Priekulėje prie Ievos Simonaitytės gimnazijos, Kvietiniuose, Jaunimo g. 5, Gargžduose prie „Vaivorykštės“ gimnazijos bei Laukų gatvėje, Agluonėnuose prie Etnografinės sodybos. Taip pat rekonstruotos 2 krepšinio aikštelės, kurios nebuvo įtrauktos į sąrašą: Ginduliuose, nes prie šių darbų prisidėjo bendruomenė (paruošė pagrindus) ir Sudmantuose. Kūno kultūros ir sporto departamento lėšomis įrengtos dvi futbolo aikštelės Plikiuose ir Dituvoje. Girkalių bendruomenė, gavusi finansavimą iš tarptautinių projektų, atnaujino pusę aikštelės Girkalių kaime, Draugystės gatvėje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Tilto į Kuršių neriją idėjos realizavimui 60 metų neužteko

Klaipėdos savivaldybės samdytiems kultūros ir meno projektų ekspertams teigiamai įvertinus „Atviros Klaipėdos” idėją toliau jos skaitytojams pasakoti apie urbanistinius mūsų ...
2023-03-13
Skaityti daugiau

Regionas

Nauja Klaipėdos rajono valdžia perdalino postus

Susiformavus naujai valdančiajai daugumai ketvirtadienį vykusio Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos posėdžio metu buvo atleista mero pavaduotoja liberalė Audronė Balnionienė, jos ...
2022-05-26
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

„Toksika“ Klaipėdos rajone iš gyventojų nemokamai surinko pavojingas atliekas

Bendrovė „Toksika”, bendradarbiaudama su Klaipėdos rajono savivaldybės administracija, pirmą kartą organizavo akciją, kurios tikslas buvo iš gyventojų nemokamai surinkti buityje ...
2022-05-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This