„Eurovizijos“ finalas – be Jurijaus

Kultūra

Penktadienį kelios minutės po vidurnakčio Tel Avivo „Expo“ arenoje paskelbus antrojo „Eurovizijos” pusfinalio rezultatus, paaiškėjo, jog buvęs klaipėdietis, Lietuvai atstovavęs Jurijus Veklenko į finalą nepateko.

Žiūrovai bei profesionalų komisija iš 18 pasirodžiusių šalių į finalą pasiuntė Šiaurės Makedonijos, Nyderlandų, Albanijos, Švedijos, Rusijos, Azerbaidžano,  Danijos, Norvegijos, Šveicarijos ir Maltos atstovus.

Prasibrauti į finalą Jurijui nepavyko. Thomas Hanses (eurovision.tv) nuotr.

J. Veklenko su savo daina „Run With The Lions“ pasirodė 12-tas, tuoj po 18-metės Maltos dainininkės Michelos. Po Jurijaus iškart startavo populiarus Rusijos atlikėjas Sergejus Lazarevas, jau dalyvavęs „Eurovizijoje” 2016 metais ir šiemet pretenduojantis į nugalėtojo laurus.

„Prieš mus yra gana sudėtingas šou, po mūsų yra gana sudėtingas šou, Jurijaus pasirodymas yra gana paprastas, minimalistinis, romantiškas ir, manau, kad Jurijaus Vekleno vadybininkai ir pasirodymo režisierius ant to ir statė, kad tai turėtų atsiskirti nuo dviejų pasirodymų, kurie yra prieš mus ir po mūsų. Ar tai suveiks – sunku pasakyti „, – ketvirtadienį LRT tiesiai iš Tel Avivo komentavo muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys.

Paaiškėjo, jog tai nesuveikė, nors Jurijus savo dainą atliko puikiai. Į finalą taip pat nepateko ir mūsų kaimynai latviai.

„Padariau viską, ką galėjau. Ar ką nors keisčiau, jei galėčiau atsukti laiką atgal? Tikrai ne. Ar dar norėčiau grįžti į „Euroviziją“? Jei atsiras tinkama daina – galbūt. <…> „Eurovizija“ yra žaidimas, niekada nežinosi, ko jai reikia. Eidamas čia puikiai žinojau, kur einu. Bet esu patenkintas, kad atėjau iki didžiosios scenos, mano balsas, kojos ir rankos nesudrebėjo. Pasirodžiau taip, kad pačiam negėda. Bet yra kaip yra. Ko pritrūko? Tikrai nežinau. Pasirodymu likau patenkintas, sudainuoti pavyko, vaizdas buvo geras“, – LRT.lt cituoja dainininką.

Po antradienį vykusio I-ojo pusfinalio į finalą pateko Graikijos, Baltarusijos, Serbijos, Kipro, Estijos, Čekijos, Australijos, Islandijos, San Marino ir Slovėnijos atlikėjai.

Finale taip pat dalyvaus 4 didžiųjų  valstybių – Didžiosios Britanijos, Italijos, Prancūzijos ir Vokietijos atstovai bei praėjusios „Eurovizijos” šalies nugalėtojos – Izraelio –  atlikėjas.

„Eurovizijos” finalas jau be Lietuvos atstovo vyks gegužės 18-ąją, šeštadienį. Jį, kaip ir abu pusfinalius, tiesiogiai transliuos LRT.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA, Fotoreportažai

Lietuvai „Eurovizijoje“ šiais metais atstovaus Silvester Belt

68-ajame „Eurovizijos“ dainų konkurse Švedijoje gegužę Lietuvai atstovaus atlikėjas Silvester Belt su daina „Luktelk“. Tai paaiškėjo šeštadienio vakarą Klaipėdoje, „Švyturio“ ...
2024-02-18
Skaityti daugiau

Spyglys

Geografijos ir istorijos pamokėlė „Eurovizijos" rengėjams*

Spyglio bičiuliai, išvydę būsimos „Eurovizijos” finalo Klaipėdoje reklamą, griebėsi už galvų – niekaip, na, niekaip nesiseka vilniečių išmokyti pačių elementariausių ...
2024-01-26
Skaityti daugiau

Kultūra

„Eurovizijos" finalas gyvai - Klaipėdoje

EUROVIZIJA.LT finalas – tai bene svarbiausias ir žiūrimiausias muzikinis konkursas Lietuvoje. Šiais metais vasario 17 d. šis renginys sugrįžta į ...
2024-01-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This