Kitas Lietuvos futbolas: nugalėta Brazilija ir Olandija

Sportas

Viename iš didžiausių pasaulyje mėgėjų futbolo turnyre Maljorkos saloje šiemet dalyvavo ir klaipėdiečių suburta Lietuvos rinktinė.

Klaipėdiečiai su komandą papildžiusiu buvusiu Lietuvos rinktinės žaidėju Vidu Dančenka (antras iš dešinės).

Futbolo entuziastų organizuojamame turnyre dalyvaujančios komandos skaičiuojamos šimtais, o dalyvių geografija apima visą Žemės rutulį.

Šiemet į šį turnyrą išvyko ir Klaipėdos mėgėjus atstovaujantys Tadas Gudauskas, Laurynas Norkus, Liudvikas Valius, Martynas Norkus, Audrius Šopis ir Nerijus Genupskis – jų pagrindu suformuota Lietuvos rinktinė, kuri varžėsi vyresnių nei 35 metų futbolininkų amžiaus grupėje.

Dalyviai buvo suskirstyti į pogrupius po 8 komandas, mūsiškiams teko itin pajėgūs varžovai. Vis dėl to jie įveikė Brazilijos (2:0), Olandijos (1:0) bei Čekijos (1:0) rinktines, tačiau pralaimėjo prancūzams (0:1), rusams (1:2), serbams (0:1) ir būsimiems čempionams ukrainiečiams (0:3).

Šie rezultatai lėmė, kad lietuviai nepateko į kitą etapą – vietos jame buvo garantuotos tik aukščiausias 4 pozicijas pogrupyje užėmusioms ekipoms, o nuo jų mūsiškiai atsiliko tik per mažą žingsnelį.

Tačiau tai nė trupučio nenuliūdino klaipėdiečių.

„Atmosfera buvo neįtikėtina, kiekvienam futbolo mėgėjui linkėtume bent kartą sudalyvauti tokiame turnyre. Džiaugiamės, galėję atstovauti Lietuvai – specialiai šioms varžyboms užsakėme aprangas su nacionaline atributika. Pirmasis turnyras mums buvo savotiška žvalgyba: perpratome tam tikrus niuansus, padarėme atitinkamas išvadas. Todėl kitais metais sieksime aukštesnio rezultato“, – kalbėjo iš varžybų grįžę klaipėdiečiai.

Beje, šis turnyras tapo puikia proga pakviesti svečius ir į gimtąjį miestą – užsienio futbolininkams išdalinti kvietimai atvykti į kasmet Klaipėdoje rengiamą paplūdimio futbolo turnyrą, kuris šiemet vyks jau 9 metus paeiliui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas, Svarbu

Nueinanti valdžia ruošia dovaną futbolininkams

Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas trečiadienį vienbalsiai pritarė, kad būtų pakeista sporto klubų finansavimo tvarka ir į savivaldybės ...
2023-03-08
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Klaipėdoje planuoja net kelias „Barça Academy“ stovyklas

Trečiadienį Klaipėdoje surengta diskusija „Vaikų futbolo ateitis Klaipėdoje – 100-mečio galimybė“, kurios metu buvo aiškinamasi dėl nemažai aistrų iki šiol ...
2022-09-22
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Merginų futbolas Klaipėdoje: koją kiša įsisenėję stereotipai

Tikriausiai retas žino, kad Klaipėdos futbolo mokykloje šios sporto šakos įgūdžius gali tobulinti ir merginos. Paryžiaus Komunos gatvėje esančioje mokykloje ...
2022-08-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This