Arvydas Vaitkus: „Niekada nepavykdavo iš darbo išeiti punktualiai“

Veidai

Kavinėje „Ateik Ateik“ į prasmingų pokalbių vakarą rinkęsi lyderystės tema besidomintys klaipėdiečiai bei miesto svečiai klausėsi pašnekesio tarp Pasaulinės lyderystės konferencijos atstovo Lietuvai – pastoriaus Sauliaus Karoso ir Klaipėdos miesto tarybos nario Arvydo Vaitkaus.

Aleksandr Popov nuotr.

Daugiau nei 15 metų didelį dėmesį Lietuvos transportui ir tranzitui bei jūriniam šalies sektoriui skyręs A. Vaitkus nuo 2013 m. vadovavo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai. Didžiausiomis vertybėmis savo veikloje pašnekovas laiko sąžiningumą, pagarbą darbuotojams ir teisingą atlygį. Arvydas mano, kad būtent dėl šių vertybių laikymosi jį visuomet lydėjo sėkmė.

Paklaustas apie svarbiausias vadovo savybes pašnekovas prakalbo apie gebėjimą greitai reaguoti į situacijas ir veikti nedvejojant, taip pat pabrėžė aukštų standartų kėlimo sau ir savo komandai svarbą.

Kaip atskirą savybę būtiną vadovams vakaro svečias išskyrė punktualumą. Anot pašnekovo, kuo aukštesnio lygio vadovu tampama tuo ši savybė darosi svarbesnė.

„Visada sau ugdžiau punktualumą, bet niekada nepavykdavo iš darbo išeiti punktualiai“ – juokavo miesto Tarybos narys.

Pašnekovas nesigėdijo paatvirauti ir apie vadovavimo sunkumus. Kaip vieną pagrindinių iššūkių, kuriuos įvertinti turėtų kiekvienas Arvydas Vaitkus išskyrė tai, kad tampant lyderiu tenka daug ką paaukoti dėl savo veiklos. Dažnai nukenčia šeima, santykiai, neretai vadovai susiduria su negebėjimu atsitraukti nuo savo veiklos, kas veda į išsekimą, o kartais ir į priklausomybę. Svečias dalinosi, kad jam susitvarkyti su įtampa padeda sportas, draugų kompanija bei atsitraukimas nuo įtampą keliančios aplinkos.

Anot pranešimo spaudai, visą pokalbio su Arvydu Vaitkumi vaizdo įrašą netrukus bus galima rasti Pasaulinės lyderystės konferencijos „Youtube” paskyroje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This