Kitumos paieškos

Mums rašo

Vytautas
2019-05-20

Komentarų: 2

Pasaulis pradėjo greitai keistis. Toks dalykas vyko ir anksčiau. Buvo įvairiausių kataklizmų – karai, ugnikalniai ir uraganai, gripai ir maliarijos, bet tai vyko  kažkaip lėčiau, kažkaip toliau nuo mūsų. Dabar pasaulis ir priartėjo, ir pagreitėjo. Lėtesni ne tik nesugeba spręsti, nes nebesupranta, bet ir suvokti, o kas čia aplink.

JAV išsirinko Trumpą, Ukraina – Zelenskį, Anglija niekai nesugeba išeiti iš Europos Sąjungos, Izraelis praveda „Euroviziją” karo sąlygomis ir niekas to nebesupranta.

Siekis išeiti iš Europos Sąjungos iš karto mesteltų mus po didžiojo kaimyno kojomis, kuris sutraiškys ir nė nepastebės. pixabay piešinys

Nesuvokiami dalykai aplink. Vyksta pasaulinis karas, tik nenorima to pripažinti. Dujos naudojamos kaip gniuždymo įrankis ar priemone pirkti priešininką, padarant jį neįgalų. Ginklai iš daiktinių tampa elektroniniais, kurie gali užkariauti be jokio kraujo praliejimo. Išjungė elektrą, internetą, mobilųjį ryšį – ir kas lieka iš šalies? O kur dar nuolatinis smegenų plovimas? Ne tik iš išorės, valstybės apmokamų televizijos kanalų ar pigiai parduodamų (dotuojamų) serialų ar laidų.

Čia ir savi prisideda, šaukdami patriotinius lozungus. Siekis išeiti iš Europos Sąjungos iš karto mesteltų mus po kojomis didžiojo kaimyno, kuris sutraiškys ir nė nepastebės. Tai darė Jekaterina, Stalinas ir Paleckis. Nekaltinsim jų kaip asmenybių, tai jų darbas ir „nuopelnai”, žiūrėkim kiek į priekį.

Visi mėgsta kaltinti demokratiją ir menkinti save. „Ką aš vienas galiu padaryti?“, „Mano balsas nieko nelemia“. Netiesa, nes kaip rodo istorija, ją keičia žmonės. Kaip po vieną, taip ir kartu. Kartu lengviau ir greičiau, po vieną ne visada sėkmingai.

Tačiau norint veikti, būtina turėti planą, viziją, perspektyvą. Kaip sako sena patarlė, jei nežinai krypties, joks vėjas nebus palankus.

Rutina yra tai, kas lydi daugelio gyvenimą. Ji įgrysta. Norisi pasikeitimų, naujumo. Todėl randasi politikų ir politinių organizacijų, kurios skiriasi nuo įprastinių. Rinkimų komitetai iškelia radikalias idėjas ir kartais laimi. Kartais patrauklus asmuo sukuria naują judėjimą tarsi iš nieko ir tampa politiniu lyderiu ar valstybės vadovu. Europoje ir Amerikoje toks procesas pagreitėjo. Gal todėl, kad pasaulis išsiilgo pasikeitimų ir naujų idėjų?

2 Comments

  1. Marius

    bent apmastymams minčių davė 🙂

    Reply
  2. Grybautojas

    Šitai ir taip matom, o ką siūlote?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Rinkėjai sulauks dviejų pranešimų apie rinkimus

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, jog rinkėjams pradedami platinti pranešimai apie rinkimus. Šiemet rinkėjai turėtų gauti iš karto du lapelius. ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Mums rašo

Politikų manipuliacijos 

Artėjant rinkimams kartais tenka pamatyti ar išgirsti taip vadinamus debatus. O kai kuriose šalyse net pamatyti plakatus ar televizinę reklamą. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Pradeda veikti informacijos apie rinkimus numeris

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, kad trečiadienį pradeda veikti trumpasis numeris 1855, kuriuo rinkėjams bus teikiama informacija apie rinkimus. Juo ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This