Palangoje – Gintarinio savaitgalio atrakcijos

Regionas

Gegužės 25 ir 26 dienomis Palangoje vyks Gintarinis savaitgalis. Jo programoje – ne tik gintarų rinkimas, bet ir daugiau atrakcijų.

Livijos Grajauskienės nuotr.

„Palangos verslininkus skatiname savo įstaigose pasitinkant miesto svečius juos stebinti įvairiomis gintarinėmis staigmenėlėmis ar siurprizais. Galbūt kažkur svečiai bus pavaišinti gintarine arbata ar kartu su valgiaraščiu gaus gintariukų“, – pranešime spaudai cituojamas šios šventės režisierius Marius Tumšys.

Daugiausiai atrakcijų lauks šeštadienį nuo 12 iki 16 val. prie jūros, ties tiltu. Čia 15 val. į vandenį bus išbarstyta apie 40 kilogramų Baltijos aukso gabalėlių. Gintarai į jūrą šiais metais pažirs neįprastai – juos saujomis į vandenį žarstys jūroje ant banglenčių stovinčios vaidilutes. Teigiama,, kad taip išbarstytas gintaras jūroje išbus kiek ilgesnį laiką ir jį į krantą mes ne keletą valandų, o keletą dienų, o gal net ir savaitę.

Jau tarpo tradicija Gintarinė savaitgalį praturtinti ir Lietuvos gintaro rinkimo čempionatu. Šiais metais jis vyks jau septintą kartą. Dešimt norą dalyvauti čempionate pareiškusių dalyvių 14 val. specialiai jiems įrengtose zonose varžysis tarpusavy, kuris iš jų per numatytą laiką surinks daugiausiai gintaro. Įvairaus dydžio gintarai (kiekvienam dalyviui jų bus parengta po 100 gramų) bus išbarstyti jūros krantą imituojančiame smėlyje (sumaišytame su jūros išmetamais dumbliais, akmenukais, šakelėmis ir kt.). Norintieji išbandyti savo miklumą Lietuvos gintaro rinkimo čempionate, kviečiami registruotis iš anksto el. paštu gintarinissavaitgalis@palangos-renginiai.lt, nurodant savo kontaktinius duomenis.

Jei čempionato metu bus laisvų vietų, dalyvauti šiose varžybose bus kviečiami ir norintys, tačiau iš anksto neužsiregistravę Gintarinio savaitgalio dalyviai. Nugalėtoju bus paskelbtas dalyvis, per nustatytą laiką surinkęs daugiausiai gintaro.

Paplūdimyje ties jūros tiltu bei ant jo vyks ir smagios edukacijos – bus demonstruojama, kaip apdirbamas gintaras, kaip galima gintare išsigręžti skylytę, gintaro apdirbimo meistrai paaiškins, kaip atskirti tikrą gintarą nuo netikro. Norintieji galės susipažinti ir su gintaro gaudymo graibštais technika.

Gintarinio savaitgalio dalyvių lauks konkursai, kūrybinės užduotys, įvairios rungtys ne tik krante, bet ir vandenyje.

„Labai kviečiame ir mažus, ir didžiuosius – paplūdimyje vyks labai daug konkursų, atrakcijų, kurių dalyviai kaip prizus galės gauti gintarų“, – kalbėjo M. Tumšys.

Gintarinio savaitgalio linksmybės tęsis ir sekmadienį. Šią dieną nuo 11 iki 15.30 val. norintieji galės nemokamai apsilankyti Gintaro muziejuje, o Palangos miesto baseine 14 val. prasidės gintaro grynuolių lobių paieškos. Jame dalyvauti galės visi baseino lankytojai – renginio metu baseino ir sveikatingumo zonose bus paslėpta gintarų, o lankytojai bus kviečiami juos surasti, vadovaudamiesi smagiomis nuorodomis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje vėl vyks Jurginės

Jau tapo tradicija, kad balandžio pabaigą Palangoje vainikuoja smagi, pavasariu dvelkianti Jurginių šventė. Festivalis „Jurgi, paimk raktus“ jau ne vieną ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Ugniagesiai išgelbėjo ir užstrigusį katiną, ir lifte įkalintą žmogų

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad antradienio rytą jo pareigūnams teko gelbėti Klaipėdoje, viename Šilutės plento daugiabutyje, prie įėjimo ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This