Čempionų treneris nepagailėjo strėlių savivaldai

Sportas

Į ketvirtadienį rotušėje surengtą pagerbimo renginį atėjusios Lietuvos čempionais tapusios Klaipėdos „Dragūno” ekipos treneris Artūras Juškėnas miesto merui priminė žurnalistų jau paviešintą istoriją, kai pamaina dabartiniams sportininkams galintys tapti jaunieji rankininkai kartu su dalimi bendraamžių krepšininkų lieka už Vytauto Didžiojo gimnazijoje naujai formuojamos sporto klasės borto.

Kol kas gana neapibrėžta yra ir artimiausia „Dragūno” ateitis – jau aišku, kad ekipą po šio sezono palieka mažiausiai penki rankininkai.

Dragūniečiai ketvirtadienį buvo apdovanoti mero padėkomis ir dovanomis. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Kasmetine tradicija tampa Laivų paradas ir „Dragūno” medalių skrydis. Didžioji vertybė yra pastovumas. Esate kiečiausių rankų ir kiečiausių charakterių Lietuvoje turėtojai. Džiaugiuosi, kad mačiau lemiamą kovą. Tokios įtampos, adrenalino, kiek tada buvo aikštelėje ir tribūnose, nepamenu. Tai yra auksinis standartas, auksinė kartelė visoms Klaipėdos sporto komandoms. Tikiuosi, kad trenerio nepavilios didelių šalių platumos ir toliai, kaip nutiko kuriose sporto šakose, kad inkaras liks išmestas Klaipėdoje, krantinė, prie kurios prišvartuotas „Dragūno” laivas, liks Klaipėdoje”, – gražių žodžių čempionams negailėjo meras Vytautas Grubliauskas.

Dragūnietis Gintaras Cibulskis sutiko, kad sezonas buvo „tikrai vykęs ir pavykęs”.

„Nėra dažnas įvykis, kai gali iškovoti du titulus. Patekimas tarp keturių Baltijos lygos stipriausių komandų yra didelis šuolis. Sunkiai dirbome, nes per lengvą darbą nieko nepasieksi”, – sakė jis.

Ekipos kapitonas Arvydas Bučius teigė, jog nauji žaidėjai puikiai prisitaikė, pagavo rimtą ir sezono gale daug davė.

„Daugiausiai dirbame iš visų komandų Lietuvoje, tad toks rezultatas yra sąžiningas. Gaila, kad išvyksta nemažai žaidėjų, bet norisi jiems padėkoti, palinkėti sėkmės, smagu, kad yra kur išvykti”, – sakė jis.

„Esame kryžkelėje, ar liksime tokio stiprumo komanda, pakeisti išvykstančius penkis-šešis žaidėjus adekvačiais kainuoja gerą pinigų sumą, o jų kaip ir nėra. Yra didžiulis darbas. Labai nesinori to daryti legionierių sąskaita. Noras didesnis yra išlikti su tais, ką turime ir imti jaunus žaidėjus, kurie ateityje galėtų būti rimta, stipri komanda, bet ne kitą sezoną. Sprendimas turės būti padarytas apie liepą. Savivaldybės paramos niekada nepakaks, bet negaliu skųstis. Aišku, ji gali daugiau, bet ne vien parama, o tuom pačiom sporto klasėmis galėtų prisidėti, tai jau būtų didelis dalykas mums. Būtų labai gerai, jei savivaldybė padėtų mums susirasti generalinį rėmėją”, – sakė A. Juškėnas.

Pasak jo, sporto klasės yra itin svarbu, kad „Dragūnas” būtų klaipėdietiška komanda – jau ir taip ketverius metus neprisitraukiama nė vieno klaipėdiečio, nes buvo „skylė” ugdant jaunuosius rankininkus.

„Dabar į sporto klasę priėmė keturis vaikus, o aštuoni-devyni liko už borto, neliko ir 4-5 krepšininkams vietos. Tai apie kokią komandą galima kalbėti? Svarbu, kad jie būtų visi kartu, galėtų ryte, vakare kartu treniruotis, visi išvykti į varžybas. Kiti miestai turi sporto gimnazijas, o mes kalbam dar tik apie sporto klases. Mokykla sutinka, resursai yra, tik reikia, kad kai kurie valdininkai padirbėtų, nors to nenori daryti”, – sakė „Dragūno” strategas.

V. Grubliauskas savo ruožtu žadėjo, kad dar susitiks su A. Juškėnu atskirai ir ieškos jo keliamos sporto klasių problemos sprendimo būdų.

1 Comment

  1. Sportininkas

    Reikia truputi suprasti, kaip vyksta treniruočių procesas, bet deja matosi mieste , kurie kuruoja sportą, visiškai nesupranta to proceso.Tokie žmonės deja formuoja sporto klases.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

„Dragūnas“ iškovojo Baltijos rankinio lygos bronzą

Savaitgalį Estijoje vykusiame Baltijos rankinio lygos finalo ketverte vienintelė Lietuvai atstovavusi komanda – Klaipėdos „Dragūnas“ – paskutinėmis rungtynių sekundėmis išplėšė ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Dragūnas“ iškovojo bilietą į Baltijos rankinio lygos finalo ketvertą

Šeštadienį vyko antrosios Baltijos rankinio lygos ketvirtfinalio rungtynės tarp Klaipėdos „Dragūno“ ir „Mistra“ (Estija) komandų. Aršiai kovoję estų rankininkai savoje ...
2024-03-30
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija, Svarbu

Vasario 16-oji tarpukario Klaipėdoje: nuo alučio iki apspjaudomų trispalvių

Klaipėdos kraštas, 1923-iaisiais tapęs Lietuvos dalimi, praturtėjo nauja švente – Vasario 16-osios minėjimais. Iš tarpukario Klaipėdos spaudos matyti, kad neatsiejama ...
2024-02-16
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This