Klaipėdos festivalyje – Izraelio trio „Shalosh“

Kultūra

Daugiau nei 350 nepakartojamų pasirodymų tarptautiniuose renginiuose ir prestižinėse scenose vos per ketverius veiklos metus, 3 puikiai džiazo muzikos kritikų įvertinti albumai, nepakartojamas fortepijono, būgnų ir kontraboso skambesys bei neeilinis atsidavimas muzikai – visa tai apie grupę „Shalosh“ iš Izraelio, kuri dalyvaus birželio 6-8 dienomis vykstančiame jubiliejiniame 25-ajame Klaipėdos pilies džiazo festivalyje.

„Iš pažiūros galėtų pasirodyti, jog tai gana klasikinis džiazo trio, sudarytas iš fortepijono, kontraboso ir būgnų, tačiau Shalosh anaiptol nėra vien tai. Į save jie dėmesį atkreipia ypatingu muzikalumu, lengvumu, estetika bei klausytoją nuo pat pirmų akordų pagaunančia ir užburiančia harmonija“, – sako Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė.

Po pirmos grupės iširimo, ilgų savęs ieškojimų ir solinių koncertų vietinėse džiazo scenose, 2014-aisiais du vaikystės draugai  Gadi Stern (fortepijonas) ir Matan Assayag (būgnai) dar kartą nusprendė įkurti grupę, pavadinę ją „Shalosh“. Netrukus prie jų prisijungė ir trečiasis narys David Michaeli (kontrabosas), kuris tuo metu buvo itin perspektyvus Izraelio muzikantas. Savo kūryboje jungdamas klasikos, elektronikos, Afrikos ir Artimųjų Rytų muzikos stilius, originalus ir ypatingai tarpusavyje derantis trio labai greitai sulaukė pasisekimo ir tarptautinio dėmesio.

2014 m. pabaigoje pasirodžius debiutiniam vaikinų albumui „The Bell Garden“, jie susilaukė ypač didelio susidomėjimo tiek Izraelyje, tiek kitose užsienio šalyse.

Antrasis grupės albumas taip pat buvo labai sėkmingas, viena žymiausių Japonijos radijo stočių pavadino jį šedevru, o didžiausių Europos džiazo žurnalų kritikai apibūdino jį kaip vieną geriausių 2017-ųjų metų albumų. Po to grupė leidosi į turą, kurio metu grojo didžiausiose Japonijos, Korėjos ir Europos scenose bei pasirodė gausybėje įvairių muzikos festivalių.

2018 m. Švedijoje įrašę trečiąjį albumą, Shalosh išsikėlė naują tikslą – kiek įmanoma labiau panaikinti ribas tarp auditorijos ir jų atliekamos intelektinės muzikos. Neatsisakydami savo muzikinio stiliaus bei išlikdami savimi, jie subalansavo savo kūrinius taip, kad nepaisant rafinuotos ir formalios jų prigimties, unikali trijų instrumentų dermė ir organika nejučia paliečia kiekvieną klausytoją.

XXV Klaipėdos pilies džiazo festivalis vyks birželio 6-8 d. Kruizinių laivų terminale. Visi renginiai nemokami.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Klaipėdos pilies džiazo festivalis pristato pirmuosius svečius

XXX Klaipėdos pilies džiazo festivalis šiemet vyks birželio 27-29 dienomis Teatro aikštėje. Jo organizatoriai pagarsino pirmuosius renginio svečius –  grupę ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

Kultūra

„JazzFest Budapest“ ir Klaipėdos pilies džiazo festivalis pasirašė bendradarbiavimo sutartį

„JazzFest Budapest“ – mieste, koncertų salėse, klubuose bei viešose erdvėse vykstantis džiazo festivalis, kuriame pasirodo pasaulinės džiazo žvaigždės ir vietiniai ...
2023-11-14
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

Džiaze - ne vien tik merginos

Gyvenimas yra nenuspėjamas, sugebantis nustebinti netikėtais savo posūkiais. Nuostabu būna gimtojo miesto ar net šalies koncertų salėse ar aikštelėse išvysti ...
2023-10-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This