Teismas: „Roshen Nord“ turės sunaikinti užteršus saldainius

Verslas

Vilniaus apygardos administracinis teismas nepatenkino Klaipėdoje įsikūrusios UAB „Roshen Nord“ skundo dėl Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) nutarimo, įpareigojusio bendrovę sunaikinti į rinką pateiktus saldainius su per dideliu teršalų kiekiu.

„Google Street View” nuotr.

Anot teismo pranešimo, „Roshen Nord“ VMTV pernai lapkritį uždraudė tiekti rinkai saldainius „Candy nut“, ir nurodė susigrąžinti juos iš vartotojų, pašalinti iš rinkos bei sunaikinti. Tokį sprendimą VMVT priėmė ištyrusi saldainių siuntą iš Ukrainos ir nustačiusi juose per didelį aflatoksinų kiekį – jis neatitiko Europos Komisijos reglamento, nustatančio didžiausias leistinas tam tikrų teršalų maisto produktuose koncentracijas, nuostatų.

Bendrovė tikino, kad tiriant saldainius buvo pažeista mėginių ėmimo tvarka.

Tačiau Vilniaus apygardos administracinis teismas padarė išvadą, kad VMVT sprendimas yra teisėtas ir pagrįstas. Teismas konstatavo, kad VMVT veikė taip, kaip turėjo veikti viešojo administravimo subjektas, laikėsi įstatymų ir kitų teisės aktų reikalavimų, neviršijo savo kompetencijos. Teismas taip pat pažymėjo, jog verslininkai veikia savo rizika, todėl nuostoliai dėl normalios ūkinės gamybinės rizikos tenka jiems patiems.

„Ūkio subjektai veiklą privalo vykdyti nepažeisdami viešųjų interesų, o šiuo atveju ginčas susijęs su itin svarbia visuomenės vertybe, konstituciškai svarbiu tikslu – žmonių sveikata. Nedideli procedūriniai pažeidimai, net jeigu ir būtų nustatyti, nesudaro pagrindo rizikuoti konstitucine vertybe – visuomenės sveikata”, – rašoma teismo sprendime.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje - šalyje dar neregėtas Europos čempionatas ir valgomos lauktuvės

Lietuvos vasaros kurorto sostine vadinama Palanga ruošiasi šiltajam sezonui: Palangos koncertų salės repertuaras su išskirtinių žvaigždžių pasirodymais sparčiai pildosi, kurorto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

Nuomonės, Svarbu

„Atvira Klaipėda": 2022-uosius baigėme su pralaimėjimu, bet dar pakovosime

Tradiciškai pristatydamas praėjusio mėnesio finansinę ataskaitą galiu pažvelgti ir į visus 2022-uosius, ką jie atnešė „Atvirai Klaipėdai”. Be abejo, svarbiausiu ...
2023-01-24
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Aplinkosaugininkai AB „Grigeo Klaipėda" ramybėje nepalieka

Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) praneša ketvirtadienį apskundęs Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimą, kuriuo buvo panaikintas departamento atsisakymas tvirtinti bendrovės pateiktą ...
2022-11-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This