„Neptūnas” baigė beviltišką pasirodymą pusfinalyje

Sportas

Diskvalifikacinė Simo Galdiko pražanga už smūgį galva Martynui Echodui, ko gero, geriausiai iliustravo Klaipėdos „Neptūno” pasirodymą LKL pusfinalyje – penktadienio vakarą antrosiose rungtynėse Vilniuje klaipėdiečiai žaidė taip pat beviltiškai, kaip ir trečiadienį namie. Seriją iki dviejų pergalių „Neptūnas” pralaimėjo sausu rezultatu 0:2.

Sostinėje uostamiesčio ekipa pralaimėjo rezultatu 83:70 (25:12, 24:15, 19:19, 15:24).

Martyno Vainoriaus nuotr.

Antrasis pusfinalio susitikimas buvo pažymėtas ir itin karštu epizodu. Sužaidus vos septynias minutes „Neptūno“ vidurio puolėjas Simas Galdikas galva trenkė savo varžovui Martynui Echodui ir už tai sulaukė diskvalifikacinės pražangos. Už iškart duotą diskvalifikacinę pražangą S. Galdikas bus priverstas praleisti ir pirmąsias bronzinio finalo rungtynes.

Vos vieną tritaškį iš 20 pirmose rungtynėse pataikę klaipėdiečiai taiklumu pasigirti negalėjo ir Vilniuje. „Neptūnas“ savo pirmąjį tritaškį pataikė tik po ilgosios pertraukos po penkių iš eilės nepataikytų tolimų metimų.

„Ryto“ krepšininkai situaciją kontroliuoti pradėjo nuo pat susitikimo pradžios ir jau po pirmojo kėlinio turėjo dviženklį pranašumą – 25:12. Nė kiek neatsipalaidavę vilniečiai antrajame kėlinyje savo pranašumą dar labiau didino, o į ilgąją pertrauką išėjo atsiplėšę nuo „Neptūno“ 49:27. Po ilgosios pertraukos „Rytas“ pradėjo triuškinti savo varžovus ir įpusėjus trečiajam kėliniui turėjo 28 taškų pranašumą – 64:36. Ketvirtajame kėlinyje „Neptūnas“ dar buvo priartėjo iki 13 taškų, tačiau didesnės intrigos atkurti nesugebėjo.

Antrąjį sezoną iš eilės į „Betsafe–LKL“ finalą patekęs „Rytas“ finalo seriją iki trijų pergalių pradės antradienį, kai Kaune susigrums su vietos „Žalgiriu“.

Geriausią reguliarųjį sezoną klubo istorijoje sužaidęs „Neptūnas“ savo sezoną pratęs bronzinėje serijoje. Ją klaipėdiečiai namuose pradės pirmadienį ir iki trijų pergalių kovos su Panevėžio „Lietkabeliu“.

STATISTIKA

„Neptūnas“: Osvaldas Olisevičius 15 (2/2 trit.), Deividas Gailius (6 atk. kam.) ir Gytis Masiulis (8 atk. kam.) – po 10, Lorenzo Williamsas ir Tomas Delininkaitis – po 7.

„Rytas“: Derekas Needhamas 16, Mindaugas Girdžiūnas ir Arnas Butkevičius – po 14, Eimantas Bendžius 12.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūno“ pergalių seriją nutraukė kėdainiškiai

Klaipėdos „Neptūnas“ pirmadienio vakarą savo arenoje rezultatu 79:92 (26:24, 20:21, 12:20, 21:27) krito prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“. Šeimininkai pirmieji truktelėjo į ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ kyla į penktąją vietą

Klaipėdos „Neptūno“ pasaka su Georgios Vovoru tęsiasi. Klaipėdiečiai šeštadienio vakarą namuose rezultatu 88:84 (20:27, 23:14, 31:22, 14:21) patiesė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This