Rajone kurs amatų ir laisvalaikio centrus

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybėje vykusiame pasitarime, skirtame bendruomenių rėmimo programoms aptarti, informuota, jog šiais metais jau finansuota 40 nevyriausybinių organizacijų (NVO) paraiškų, kurias pateikė 32 bendruomenės, 3 sporto klubai, 2 viešosios įstaigos ir 3 kitos NVO.

Susitikimo metu metu VVG „Pajūrio kraštas“ pirmininkė Raimonda Damulienė pristatė organizacijos veiklos planus ir jau įgyvendintus darbus.

Šiemet pasirašytos sutartys dėl ugdymo ir laisvalaikio centro Priekulėje, amatų ir laisvalaikio centro Drevernoje įkūrimo, Klaipėdos rajono amatų centro plėtros, Plikių ir Birbinčiaus bendruomenių namų įkūrimo bei Lankupių bendruomenės namų plėtros. Klaipėdos rajono savivaldybė prie šių projektų įgyvendinimo prisideda beveik 143 tūkst.eurų.

„Amatų centras statys priestatą – profesionalią virtuvę, kurioje keps duoną, bandeles, tradicinius krašto pyragus. Tai – geriausiai perkama edukacija, gautos pajamos bus naudojamos Amatų centro išlaikymui“, – rajono vadovams pasakojo R. Damulienė.

Rugsėjo mėnesį ketinama kviesti teikti paraiškas pelno nesiekiančių organizacijų verslumo ir partnerystės skatinimo projektams. Planuojama atrinkti ir finansavimą skirti trims projektams, kiekvienam iš jų numatant 150 tūkst. eurų paramą. Paraiškas galės teikti tik NVO, tačiau projektų partneriais gali tapti tiek Savivaldybė, tiek privatus verslas. Bus sukurtos 9 darbo vietos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politikų tribūna

Apie etiką

Pastarąjį pusmetį Klaipėdos rajono savivaldybės vadovai ir jiems palankūs valdančiosios daugumos politikai bandė mane ir mano bendramintį Viktorą Kurą paerzinti ...
2021-03-04
Skaityti daugiau

Regionas

Raktas į sėkmingą viešųjų paslaugų perdavimą - bendrystėje

Klaipėdos rajone veikianti „Brožių virtuvė“ – bendruomenės verslas, ne tik aktyviai ir ekonomiškai tvariai teikiantis maitinimo paslaugas, bet ir įdarbinęs ...
2019-08-19
Skaityti daugiau

Regionas

Aptarė socialinių paslaugų neįgaliesiems plėtrą

Po visus Lietuvos regionus keliaujanti ir informacinį renginį-mokymus „Europos Sąjungos investicijų teikiamos galimybės neįgaliųjų reikmėms“ pristatanti Lietuvos žmonių su negalia ...
2019-03-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This