Į Klaipėdą atvyksta Kudžio miesto delegacija

Miestas

Antradienį vakare į Klaipėdą atvyks Japonijos Kudžio miesto delegacija, kurią sudarys 35 asmenys – be oficialių miesto atstovų – Kudžio mero p. Joji Endo, miesto tarybos vadovo p. Koshi Nakatai ir kitų pareigūnų (iš viso 12 asmenų), atvyksta ir 23 Kudžio miestiečiai, norintys aplankyti ir pamatyti Klaipėdą.

Japonijos delegacija Klaipėdoje viešės gegužės 28 – birželio 1 dienomis.

Kudžio miesto delegacijos apsilankymo tikslas – paminėti 30 metų trunkantį Klaipėdos ir Kudžio bendradarbiavimą, bus pasirašoma atnaujinta miestų bendradarbiavimo sutartis.

Klaipėdos miesto savivaldybė savo svečiams taip pat organizuoja kultūrinę programą, kurios metu Kudžio gyventojai susipažins su Klaipėdos piliaviete ir jos istorija, Klaipėdos senamiesčiu bei UNECO pasaulio paveldu – Kuršių Nerija. Kudžio miesto savivaldybės atstovams bus pristatytos Klaipėdos miesto kultūros bei sporto įstaigos, verslo įmonės.

Gegužės 29 d. Klaipėdos pedagoginėje psichologinėje tarnyboje svečiai iš Japonijos dalyvaus Laiko kapsulės bei sakuros sodinimo ceremonijoje.

Kudžio delegacija lankysis ir birželio 1 d. Klaipėdoje vyksiančiuose Olimpinės dienos renginiuose.

Klaipėdos miesto savivaldybė su Kudžio miestu pradėjo bendradarbiauti 1989 metais. 2009 m. ir 2014 m. bendradarbiavimo sutartys buvo atnaujintos.

Klaipėdiečiai kviečiami į šiuos Klaipėdos ir Kudžio bendradarbiavimui skirtus renginius:

Gegužės 30 d. (ketvirtadienis)

10 val. kultūrinis renginys Klaipėdos piliavietės šiaurinės kurtinos salėje (Priešpilio g. 2): Klaipėdos ir Kudžio miestų bendradarbiavimo paroda; „Arigato“ paroda; arbatos gėrimo ceremonija, kaligrafijos pamoka.

Gegužės 31 d. (penktadienis)

10 val. Dziudo parodomosios varžybos Klaipėdos lengvosios atletikos manieže (Taikos pr. 54).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Susisiekimo ministras paragino japonus išnaudoti Klaipėdos uosto galimybes

Japonijos įmonių investicijos ir aktyvus dalyvavimas plėtojant Klaipėdos uosto bei kitų regiono transporto infrastruktūros projektus svariai prisidėtų prie Trijų jūrų ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

Transportas

Ministras Japonijoje tarsis ir dėl investicijų į Klaipėdos uostą

Susisiekimo ministras Marius Skuodis išvyko darbo vizito į Japoniją, kur su šios šalies transporto ministru, pareigūnais ir pramonės atstovais tarsis ...
2024-02-17
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdoje - XVII-XIX a. japonų meno vertybės

Klaipėdiečiai ir miesto svečiai vasarį turės galimybę išvysti autentiškas XVII-XIX a. japonų meno vertybes, atsivežtas iš Niujorko lietuvių pranciškonų vienuolyno ...
2024-01-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This