Europarlamentas – be Vakarų Lietuvos atstovų

Politika, Svarbu

Vyriausioji rinkimų komisija paskelbė ir Europos Parlamento rinkimų rezultatus.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Duomenis pateikus iš visų 1972 apylinkių tris mandatus laimėjo Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai (18,6 proc. balsų), po du mandatus tenka Lietuvos socialdemokratų partijai (15,o7 proc.), Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai (11,92 proc.), po vieną –  Darbo partijai (8,55 proc.), Liberalų sąjūdžiui (6,2 proc.), Visuomeninam rinkimų komitetui “Aušros Maldeikienės traukinys” (6,1 proc.).Valdemaro Tomaševskio blokui – Krikščioniškų šeimų sąjungos ir Rusų aljanso koalicijai (5,24 proc.).

Klaipėdoje pirmų trijų mandatus gaunančių partijų ir komitetų eiliškumas yra toks pat, o toliau rikiuojasi liberalai, Darbo partija, V. Tomaševskio koalicija ir A. Maldeikienės komitetas.

Pagal šiuos rezultatus į Europarlamentą nepateko nė vienas sąrašuose buvęs Vakarų Lietuvos politikas.

Į Europos parlamentą pateko trys konservatorių atstovai Liudas Mažylis, Andrius Kubilius ir Rasa Juknevičienė, socdemai  Vilija Blinkevičiūtė ir Juozas Olekas, valstiečių sąrašo lyderiai Bronis Ropė ir Šarūnas Marčiulionis, Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas, liberalas Petras Auštrevičius, Visuomeninio rinkimų komiteto „Aušros Maldeikienės traukinys“ lyderė A. Maldeikienė ir Valdemaro Tomaševskio bloko – Krikščioniškų šeimų sąjungos ir Rusų aljanso koalicijos lyderis V. Tomaševskis.

Į Europos Parlamentą bandė patekti šie su Vakarų Lietuva susiję asmenys: socdemas Sigitas Dobilinskas; valstietis Mindaugas Bastakis; Lietuvos centro partijos sąraše buvę Naglis Puteikis, Nina Puteikienė ir Alfonsas Vildžiūnas; Valdemaro Tomaševskio bloko – Krikščioniškų šeimų sąjungos ir Rusų aljanso koalicijos sąraše buvo Irina Rozova, Tamara Šuklina, Andrej Kugmerov, Aleksandr Michailov; su Visuomeniniu rinkimų komitetu „Stipri Lietuva vieningoje Europoje“ kandidatavę Genoveita Krasauskienė ir Raimundas Paliukas, su Lietuvos socialdemokratų darbo partijos sąraše buvusi Irena Šiaulienė; Visuomeninio rinkimų komiteto „Vytautas Radžvilas: susigrąžinkime valstybę!“ sąraše buvusi Jurga Karčiauskaitė-Lago ir iDovilas Petkus; su komitetu „Aušros Maldeikienės traukinys” kandidatavusi Alina Andronova; Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) kandidatu kėlė Gintautą Babravičių; Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio sąraše buvo Eugenijus Gentvilas, Andrius Bagdonas ir Audronė Balnionienė; tarp partijos „Tvarka ir teisingumas” kandidatų buvo Lina Šukytė-Korsakė.

1 Comment

  1. Simona

    Be europarlamentaru bet su Prezidentu is pajurio

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Politika

Rinkimai baigėsi

Sekmadienį 20 val. baigėsi balsavimas II prezidento rinkimų ture ir Europarlamento rinkimuose.
2019-05-26
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Prasidėjo išankstinis balsavimas prezidento ir Europarlamento rinkimuose

Pirmadienį prasidėjo išankstinis balsavimas prezidento rinkimų antrajam ture bei rinkimuose į Europos Parlamentą (EP). Rinkėjai, kurie dėl įvairių priežasčių rinkimų ...
2019-05-20
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Europos Parlamento rinkimuose netrūksta klaipėdiečių

17 politinių partijų ir visuomeninių rinkimų komitetų, dalyvaujančių rinkimuose į Europos Parlamentą, atstovai antradienį ištraukė savo rinkimų numerius. Vienuolikoje sąrašų  ...
2019-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This