Smiltynės paplūdimyje – spąstai dviratininkams

Svarbu, Uostas ir jūra

Nenumaldomai artėjant vasaros sezonui, „Klaipėdos paplūdimių” direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki teigia, jog gegužės 31 dieną visi uostamiesčio paplūdimiai jau bus pasiruošę priimti saulės bei jūros vonių ištroškusius klaipėdiečius bei poilsiautojus.

Visgi aiškėja, jog kol bus pašalinti visi audrų padariniai Smiltynės kopose, dar apie mėnesį laiko teks lukterti.

Užsivežus dviračius mediniu takeliu, vedančiu per kopas į Moterų paplūdimį, kopagūbrio viršūnėje patenkama į savotiškus spąstus: nusileidimo takas dingęs, o jo vietoje esantis smėlis nuklotas eglišakėmis. Palmiros Mart nuotr.

„Gelbėtojų komanda jau sukomplektuota, savaitgalį baigėsi paskutiniai jų apmokymai”,  – „Atvirai Klaipėdai” sakė A. Siakki, paklaustas, kaip vyksta pasiruošimas vasaros sezonui.

Iš viso šią vasarą uostamiesčio paplūdimiuose budės 70 gelbėtojų, nors pirmąsias savaites, kol dar šaltas jūros vanduo ir oras, jų žada būti šiek tiek mažiau.

„Klaipėdos paplūdimių” atstovo teigimu, visa pliažų infrastruktūra – persirengimo kabinos, šiukšlių dėžės, suoliukai ir kt. vasaros sezonui jau paruošta „90 procentų”.

Visgi savaitgalį kelios moterys, su dviračiais atvykusios į II Smiltynės paplūdimį, nebuvo sužavėtos vaizdo, kurį išvydo. Užsivežusios dviračius mediniu takeliu, vedančiu per kopas į Moterų paplūdimį, kopagūbrio viršūnėje dviratininkės pateko į savotiškus spąstus: nusileidimo takas buvo dingęs, o jo vietoje matėsi eglišakėmis nuklotas smėlis.

Už visos nerijos kopų priežiūrą atsakingos Kuršių nerijos nacionalinio parko (KNNP) direkcijos direktorės pavaduotoja Lina Dikšaitė patikino, jog rangovai pastaruoju metu išsijuosę tvarko audrų padarinius pajūryje.

„Pirmu etapu yra klojami šakų klojiniai, sulyginama ir po to pereinama prie laiptų”, –  komentavo L. Dikšaitė. Jos teigimu, šiuo metu jau sutvarkyti laiptai Nidos kopose ir pradėti įrenginėti laiptai Preiloje bei Pervalkoje. Po to eilė ateis Juodkrantei ir galiausiai – Smiltynei.

Iki birželio pabaigos dviratininkėms II Smiltynėje teks rinktis kitus laiptus, norint saugiai patekti į Moterų paplūdimį. Palmiros Mart nuotr.

Pasak L. Dikšaitės, iki birželio pabaigos visi nuo audrų nukentėję mediniai laiptai Smiltynės kopose privalo būti atnaujinti.

Darbai užtruks dėl to, kad KNNP metų pradžioje buvo priversta keisti rangovą: tik šį balandį pasirašyta nauja darbų rangos sutartis su UAB „Raguvilė”.

Jos darbuotojai, pasak L. Dikšaitės, skuba kaip įmanydami laiku pašalinti audrų padarinius, tad klaipėdiečių prašoma apsišarvuoti kantrybe ir kol kas rinktis Smiltynėje nuo vėjų nenukentėjusią prieigą prie jūros.

1 Comment

  1. Tomas

    Kaip visada sezonas užklumpa nepasiruošusius pilnai. Panašu, kad ir džiazo festivalis vyks beveik statybų aikštelėje. Tikėkimės, kad bent oras neiškrės ko nors netikėto, kaip kartais atsitinka.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Kuršių nerijos nacionalinis parkas turi naują vadovę

Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos vadove tapo Lina Dikšaitė, ilgą laiką dirbusi šio valstybinio parko direktoriaus pavaduotojo pozicijoje. Naująsias pareigas ...
2024-01-24
Skaityti daugiau

Vasara

Išvarė iš paplūdimio? (atnaujinta)

Su „Atvira Klaipėda” susisiekusi klaipėdietė Audronė (pavardė redakcijai žinoma) teigė buvusi šokiruota, kai pirmadienio pavakare jai su vyru bei dar ...
2023-08-15
Skaityti daugiau

Vasara

Kaip prie vandens telkinio prižiūrėti vaikus?

Pasak „Klaipėdos paplūdimių“ gelbėtojų vadovo Aleksandro Siakki, norint užtikrinti vaikų saugumą vandenyje, derėtų jų neišleisti iš akiračio visų maudynių metu. ...
2023-06-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This