Uoste žada įrengti daugiau oro taršos daviklių

Uostas ir jūra

Klaipėdos uoste planuojama įdiegti dar tankesnį oro taršos daviklių tinklą – Uosto direkcija juos planuoja įsigyti dalyvaudama ES finansuojamame projekte „Connect2SmallPorts“.

Fotopolis.lt nuotr.

Projekto lėšomis įsigytų internetinių daviklių sistema būtų integruota į PortGIS skaitmeninį žemėlapį ir, anot Uosto direkcijos pranešimo, leistų automatiškai nustatyti taršos šaltinius. Kiek tokių daviklių prireiks, paaiškės įsibėgėjus projektui. Šių metų pabaigoje planuojama išbandyti pilotinius variantus, tikimasi, kad davikliai bus įdiegti 2020 metais.

„Esame suinteresuoti, kad aplinkosaugai Klaipėdos uoste būtų skiriamas dar didesnis dėmesys, todėl tokios sistemos įdiegimas oro taršos prevenciją padidins dar labiau. Tikimės, kad šis projektas leis pritaikyti naujausias technologijas, kurios prisidės gerinant oro kokybę Klaipėdos uoste“, – pranešime spaudai cituojamas laikinasis Uosto direkcijos generalinis direktorius Vidmantas Paukštė.

Šiuo metu Uosto direkcija yra įdiegusi 3 oro taršos matavimų stoteles, kurios yra pastatytos skirtingose uosto dalyse. Oro taršos matavimo stotelėse taip pat yra integruotas triukšmomatis su automatiniu duomenų tikrinimu. Uosto direkcija teigia galimą taršą matuojanti ir įsigyta mobiliąja taršos matavimo įranga. Taip pat pernai šiaurinėje uosto dalyje buvo įdiegta 10 lakiųjų organinių junginių nustatymo / aptikimo detektorių. Teigiama, kad oro kokybės monitoringas atliekamas ištisą parą.

3 Comments

  1. Marius

    gera nuotrauka, tokiu rakursu mūsų žemelės dar nemačiau 🙂

    Reply
  2. Koks tikslas?

    Ar taršos paramenrus galės stebėti visi miestiečiai internete, ar tik išrinktieji? Jei tik išrinktieji, tuomet tai neturi jokios prasmės. Kol visuomenė nežinos, tol nebus jokio efekto. Nes tokių matavimų tikslas taisyti ekologinę situaciją, o ne tik fiksuoti esamą situaciją. Taisyti kažką gali tik visuomenės SPAUDIMAS.

    Reply
  3. Gintaras

    Taršos stebėjimo sistemos kūrimas be abejo yra labai teigiamas poslinkis, tačiau pasakius A anksčiau ar vėliau teks sakyti ir B. Ne deklaratyviai, o realiai aplinkos apsauga besirūpinantys uostamiesčiai savo dėmesį koncentruoja į miesto gyventojus, o ne savatikslį taršos duomenų registravimą už praeitus laikotarpius, kaip yra pas mus. Sukuriamas taršos stebėjimo tinklas ne vien uoste, bet visame mieste – ir miesto žmonės internetu gali gauti realaus laiko duomenis apie taršą, kad būtų žinoma eiti vaikų darželio auklėtiniams į lauką ar likti viduje, sporto užsiėmimai mokykloje vyks stadione ar salėje ir t.t. Žinoma, tai ir teršėjų kontrolės įrankis ir pačių įmonių savikontrolės įrankis. Pavyzdys tokios veikiančios sistemos yra čia: https://caap.airsis.com/CurrentData.aspx

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Planuojami ir mobilieji vandenilio pilstymo punktai

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija paskelbė konkursą dėl viešųjų vandenilio pildymo punktų įrengimo Klaipėdos mieste. Sunkiasvoriam ir lengvajam transportui skirti ...
2024-03-23
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Paminėjo Žemės dieną

Tęsiama tradicija pavasario lygiadienį paminėti Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje suburiant gausias uostamiesčio moksleivių gretas. Šįkart jaunimo gamtosauginis forumas kviečia ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Kanados ambasadorė susipažino su uostu

Praėjusių metų liepą pareigas pradėjusi eiti Kanados ambasadorė Lietuvai Jeanette Eileen Sautner antradienį atvyko į Klaipėdą iš arčiau susipažinti su ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This