Už iš šeimos paimtus vaikus – 40 000 eurų

Regionas

7 mėnesius savo vaikų nemačiusiai kretingiškių šeimai – finansinė kompensacija: pirmadienį Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmų teisėja Vida Stonkuvienė iš dalies patenkino jų ieškinį ir iš Kretingos rajono savivaldybės jiems priteisė sumokėti 40 000 eurų.

Tiesa, kretingiškiai prašė gerokai didesnės sumos –  120 000 eurų. Kadangi teismui priimant sprendimą šeima nedalyvavo, jų advokatas Alius Galminas sakė dar nežinąs, ar jo klientai skųs sprendimą.

Šis plačiai šalyje nuskambėjęs įvykis prasidėjo dar 2017 m. lapkritį. Tada ant penkiamečio auklėtinio kūno pastebėjusi kraujosruvas, vieno Kretingos darželio auklėtoja bemat informavo vaiko teisių specialistus. Tuo metu dar Kretingos rajono savivaldybei priklausiusio padalino atstovai kartu su policijos pareigūnais, nieko nesiaiškinę, berniuką išsivežė su savimi.

Asociatyvi  Pexels nuotr.

Vaiko mamos argumentai ir net medicininės pažymos, įrodančios, kad berniukas serga liga, kurios vienas iš požymių yra savęs žalojimas, neįtikino: vaikas šeimai grąžintas nebuvo, o policijoje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Negana to, šeima tą pačią dieną neteko ir antrosios savo atžalos – dvimečio sūnelio, nors ant jo kūnelio ne tik jokių sužalojimų, bet ir kokių nors kitų galimo smurto apraiškų nepastebėta.

Vaikai šeimai buvo grąžinti tik po 7 mėnesių, prieš tai prokuratūrai nutraukus ikiteisminį tyrimą.

Dėl šio įvykio iš pareigų tada pasitraukė Kretingos rajono Vaiko teisių apsaugos tarnybos vadovė.

Šiuo metu jau reorganizuota vaiko teisių sistema priklauso nebe savivaldybėms, o centralizuotai Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybai. Jos atstovai teigia, jog po įstatymo pataisų paimti vaiką iš šeimos tapo kur kas sunkiau, o esant reikalui tai padaryti, pirmiausia ieškoma šeimai artimų giminaičių, kurių laikinai globai perduodamas vaikas. Tokių neradus, vaikas atsiduria laikinųjų globotojų priežiūroje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Po pustrečių metų bylinėjimosi - prokuroro pergalė

Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro Lino Kiaurakio atkaklumas ir tikėjimas savo tiesa neliko be atsako. ...
2020-12-16
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

STT keršijo principingam prokurorui?

Regionų apygardos teismo Klaipėdos rūmai pagaliau išnagrinėjo bylą, kurią inicijavo buvęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) ...
2020-11-20
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Prokuroro pažeminimo pareigose bylą nagrinės iš naujo?

Jau metus laiko teisme nagrinėjamoje byloje dėl buvusio Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) prokuroro Aivaro ...
2020-09-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This