Gyčio Masiulio pasirodymas rekordinis, bet ne geriausias

Sportas

Po pirmųjų pirmadienį vykusių LKL mažojo finalo rungtynių tarp Klaipėdos „Neptūno“ ir Panevėžio „Lietkabelio” buvo skelbiama, kad neptūnietis Gytis Masiulis tapo visų laikų LKL rekordininku pagal naudingumo balus atkrintamosiose varžybose. G. Masiulis pagerino beveik ketvirtį amžiaus gyvavusį Gintaro Einikio rekordą – 45 naudingumo balai 1995-ųjų LKL atkrintamosiose, tačiau lkl.lt antradienį pranešė, kad tai visgi nebuvo geriausias lygos istorijoje.

bcneptunas.lt nuotr.

G. Masiulis iš 46 naudingumo balų net 11 surinko išprovokuotomis pražangomis, o ši statistikos kategorija į LKL įtraukta tik nuo 2007-ųjų rudens. O 1995-ųjų pusfinalyje Kauno „Žalgirio“ centras G. Einikis surengė istorinį pasirodymą pelnydamas 36 taškus (11/12 dvitaškių, 2/2 tritaškių, 8/8 baudų) ir atkovodamas 8 kamuolius. Tuomet išprovokuotos pražangos nebuvo fiksuojamos, bet darant prielaidą, kad 8 baudas G. Einikis metė išprovokavęs mažiausiai 3 pražangas, jo naudingumas galėjo siekti mažiausiai 49 balus.

Daugiau naudingumo balų nei G. Masiulis formaliai surinkti galėjo ir dar trys penketuko rekordininkai: Gintaras Kadžiulis 2002-aisiais surinko 44 naudingumo balus ir metė 9 baudas (mažiausiai išprovokuotos 3 pražangos), Timothy Brooksas 1995-aisiais pelnė 43 naudingumo balus ir metė 8 baudas (mažiausiai išprovokuotos 3 pražangos).

G. Masiulis yra šeštas krepšininkas LKL atkrintamųjų istorijoje, pasiekęs 40-ties naudingumo balų ribą nuo tada, kai į statistiką įtrauktos išprovokuotos pražangos. Be „Neptūno“ aukštaūgio, tai padarę yra Brandonas Daviesas („Žalgiris“, 2018-ieji, 42 balai), Rokas Giedraitis („Šiauliai“, 2016-ieji, 42), Paulius Jankūas („Žalgiris“, 2009-ieji, 42), Dainius Šalenga („Žalgiris“, 2009-ieji, 41) ir Donatas Tarolis („Lietkabelis“, 2018-ieji, 40).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Gintaras Einikis pasiekė pergalę teisme

Vienam iš legendiniais laikomų Lietuvos krepšininkų Gintarui Einikiui Klaipėdos apylinkės teisme pavyko įrodyti, jog policija nepagrįstai jam skyrė nuobaudą už ...
2023-11-29
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Teisme – Gintaro Einikio sutuoktinės šou

Klaipėdos apylinkės teismas baigė nagrinėti bylą, kurią vienas iš legendiniais laikomų Lietuvos krepšininkų Gintaras Einikis sako inicijavęs nė dėl 100 ...
2023-11-22
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Gintaras Einikis - vėl teisme

Vienas iš legendiniais laikomų Lietuvos krepšininkų Gintaras Einikis vėl turi reikalų teisme.   Šįkart neseniai šešių dalių dokumentikos ciklo ašimi ...
2023-10-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This