Žaismingos muzikos garsų orkestras pasakos apie meilę šeimai ir muzikai

Kultūra

Gegužės 30-ąją, ketvirtadienį, 12 ir 18.30 val. į Klaipėdos koncertų salės sceną vėl sugrįš „Žaismingos muzikos garsų orkestras“.

Ši 2017 m. spalį parengta programa jau keletą kartų skambėjo Klaipėdos koncertų salėje ir Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje.

„Realiais faktais pagrįsta populiaraus Richardo Rodgerso miuziklo „Muzikos garsai“ istorija jaudina ištisas kartas. Scenoje matysite visus mylimiausius personažus: Mariją, Kapitoną ir septynetą jo vaikų. Juos įkūnys profesionalūs jaunosios kartos aktoriai Evelina Šimelionė, Gytis Šimelionis ir dainuojantys vaikai iš Klaipėdos Vydūno gimnazijos bei Gilijos pradinės mokyklos. Dainuojančiai ir vaidinančiai komandai akompanuos Klaipėdos kamerinis orkestras, vadovaujamas meno vadovo Mindaugo Bačkaus”, – rašoma pranešime.

Teatralizuoto koncerto „Žaismingos muzikos garsų orkestras“ aktorė ir režisierė Evelina Šimelionė teigia, kad užaugo su filmo „Muzikos garsai“ dainomis, keletą kartų lankėsi ir filmavimo aikštele tapusiose Zalcburgo vietose. Didelė dalis šios istorijos detalių – visiškai realūs faktai. Iš tikrųjų buvo tokia Marija, besirengianti tapti vienuole, bet įsimylėjo Kapitoną su septyniais vaikais, kurie kartu muzikuodavo. Nepaprasta istorija įkvėpė daug kūrėjų visame pasaulyje, taip pat ir šio edukacinio projekto komandą.

„Pasakosim ir dainuosim apie svarbiausius dalykus – šeimą, meilę, paklusnumą tėvams ir, žinoma, muziką“, – sako E. Šimelionė.

Spektaklio režisierei teko artimai susidraugauti su septyniais vaikais iš skirtingų šeimų ir visus juos pratinti būti broliais bei sesėmis. Spektaklio šeimos dainuojančią septyniukę sudaro Samanta Juciūtė, Mintarė Rindzevičiūtė, Aleksas Šeputis, Martynas Jackus, Meda Bertulytė, Gabrielė Stravinskaitė ir Ieva Kazlauskaitė.

Miuziklo muziką, pirmosios publikos išgirstą beveik prieš 60 metų, Klaipėdos kameriniam orkestrui atlikti pritaikė Ieva Budriūnaitė, o lietuvišką tekstą parašė projekto siela – Evelina. Tokios dainos, kaip „My Favorite Things“, „Something Good“, „I have Confidence“, gavo naujus lietuviškus pavadinimus – „Dalykai mieli“, „Geri darbai“, „Pasitikiu savimi“.

Teatralizuoto koncerto kostiumais ir scenografija rūpinosi Laima Aksinaitė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Laisvės gynėjų dienai skirti renginiai (atnaujinta)

Laisvės gynėjų dienos išvakarėse bus tradiciškai padėti atminimo vainikai vietose, kur 1991 m. sausio 12-osios vakarą rinkosi klaipėdiečiai ginti savo ...
2024-01-11
Skaityti daugiau

Miestas

Dešimtą kartą atgis eglučių kiemelis

Artėjant Kalėdoms Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios biblioteka jau dešimtus metus organizuoja vadinamąjį eglučių kiemelį, kasmet suburiantį bendruomenes ir kuriantį ypatingą ...
2023-11-30
Skaityti daugiau

Kultūra

Pristato kamerinę „Meilės eliksyro“ versiją

Šį savaitgalį, gruodžio 2-3 dienomis, Klaipėdos Žvejų rūmuose pristatoma komiškos operos „Meilės eliksyras“ kamerinės versijos premjera, kurią Klaipėdos valstybiniame muzikiniame ...
2023-11-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This