Klaipėdos universitetas siūlo išskirtines studijas

Švietimas

Klaipėdos universitetas (KU) nuo gegužės 27 d. paskelbė priėmimą į magistrantūros studijų programas, o nuo birželio 1 d. priėmimas skelbiamas ir į pirmosios pakopos – bakalauro studijų programas.

Unikali KU geografinė padėtis sudaro prielaidas vystyti tokias išskirtines studijų ir mokslo kryptis, kurių nėra kituose šalies universitetuose: laivybos ir uostų inžinerija, hidrologija ir okeanografija, radiologija, archeologija ir istorija, biologija ir jūros biotechnologija.

Studijos semestras užsienyje

KU laboratorijos niekuo nenusileidžia aukščiausius standartus atitinkančioms Europos laboratorijoms. KU nuotr.

Pasak KU prorektorės dr. Sonatos Mačiulskytės, universitete sukurta viena geriausių mokslinių tyrimų ir studijų bazių Baltijos jūros regione, o studijų programos kuriamos atsižvelgiant į specialistų poreikį šalyje.

„Radiologijos studijų programos poreikį Klaipėdos universitete prieš šešis-septynis metus inicijavo Lietuvos radiologijos technologų asociacija. Kol kas Lietuvoje tai yra tik vienintelė universitetinė studijų programa, ruošianti radiologijos technologus, kurių poreikis 2012–2030 metų laikotarpiu vidutinio scenarijaus atveju sudarys +15,7 proc.,“ – pažymėjo dr. S. Mačiulskytė.

Universitetas, aktyviai plėsdamas bendradarbiavimo ryšius, gerindamas studijų kokybę, didelį dėmesį skiria studijų tarptautiškumo plėtrai. Šiuo metu KU studentai pagal mainų programą studijuoti ir atlikti praktikos gali vykti į 311 aukštųjų mokyklų 30-yje šalių. Ateityje planuojama, kad kiekvienas KU studentas bent vienam semestrui išvyktų į KU partnerių užsienyje universitetus.

Studijos – ne tik sėdėjimas auditorijose

Studentai atlieka praktikas didžiausiose šalies įmonėse bei išskirtinėse vietose. Pavyzdžiui, okeanografijos praktikos metu studentai jūrinius tyrimus vykdo vieninteliame Lietuvos burlaivyje „Brabander“. Taip pat žinias plečia dalyvaudami ekspedicijose su mokslinių tyrimų laivu „Mintis“. Archeologijos ir istorijos studentai turi išskirtinę galimybę dalyvauti povandeninės archeologijos praktikoje Baltijos jūroje.

„Dažnai sakoma, kad klaipėdiečiai kitokie: ramesni, romantiškesni, mažiau skuba. Galbūt dėl to, kad gyvena prie jūros ir jos laisvė įkvepia. Tad ir KU studentai – kūrybingi, turintys daug idėjų. Universitete veikia per 20 įvairių jiems skirtų organizacijų ir klubų,“ , – teigia KU  rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas.

Okeanografijos praktikos metu studentai jūrinius tyrimus vykdo vieninteliame Lietuvos burlaivyje „Brabander“. KU nuotr.

Naujausia infrastruktūra

Studentai turi galimybę apsigyventi moderniausiame KU bendrabutyje šalyje. Jame yra apie 170 vietų, nauji baldai, vonios kambariai, įrengtos skalbyklės, džiovyklės – viskas studentų patogumui. Planuojama ir dar 2 tokius statinius Universiteto miestelyje.

KU Jūros tyrimų institute sumontuota moderniausia mokslinių tyrimų įranga, laboratorijos niekuo nenusileidžia aukščiausius standartus atitinkančioms Europos laboratorijoms. Jose dirba tiek Lietuvos, tiek ir užsienio mokslininkai, kurie savo žinias perduoda studentams.

INFORMACIJA 

2018 m. studijų krypčių reitinge KU net 5-iose vertintose bakalaurų rengimo studijų kryptyse buvo pirmas šalyje. Vis daugiau darbdavių kreipiasi į KU dėl specialistų poreikio. Naujausiuose 2019 m. universitetų reitinguose KU aukščiausiai įvertintas pagal alumnų kuriamą pridėtinę vertę ir darbdavių vertinimus. 

3 Comments

  1. Oi kaip sudomino

    Aps1s1kau is dziaugsmo

    Reply
  2. Anonimas

    Joo, o po metu uzsidarys tas universitetas, nes i programas istoja tik po 1 ar 2 studentus. Universitetas dabar tarnauja kaip silpnu destytoju prieglauda, kurie netinkami nei kaunui, nei vilniui, nei siauliams, nors jau seniai visiem aisku, kad butina uzdaryti merdijancia svietimo istaiga, o tiem destytojam kvalifikacija keltis

    Reply
    • Viktoras

      Na tai įvardykite tuos silpnus dėstytojus, Anonime.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Iš Žardės tvenkinio dingusią salą žada grąžinti atgal

„Ši sala, atkeliavusi į Žardės parko tvenkinį, tegul bus Klaipėdos universiteto dovana miestui artėjančio gimtadienio proga. Mums, kaip mokslo įstaigai, ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Švietimas

Naują kadenciją KU rektorius pradeda su atsinaujinusia komanda

Kovą 4-ąją kadenciją baigiantis ir naują vadovavimo Klaipėdos universitetui (KU) penkmetį pradėsiantis rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas penktadienį pristatė KU ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos konservatorių spindesys ir skurdas*

Mūsų miestelio konservatorių spindesys, tiesą sakant, yra apgailėtinas, – sako garsus politologijos profesorius Spyglys. Nes dauguma neva opozicinės Tėvynės sąjungos ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This