„Neptūnui” – LKL bronza!

Fotoreportažai, Sportas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Penktadienio vakarą mažojo LKL finalo seriją Klaipėdos „Neptūnas” po įtemptos trečiosios kovos užbaigė nepatyręs nė vieno pralaimėjimo ir iškovojo bronzą. Panevėžio „Lietkabelis” namie buvo įveiktas rezultatu 84:77 (17:17, 28:23, 15:18, 29:19).

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pirmąjį kėlinį šeimininkai pradėjo „sausa” trijų minučių trukmės atkarpa 7:0, tačiau „Lietkabelis” netruko išlipti iš duobės ir įpusėjus keliniui deficitą sumažino iki minimumo – 9:8, o likusi žaisti pusketvirtos minutės rezultatas jau buvo lygus – 12:12. Esant pusiausvyrai baigėsi ir pirmojo kėlinio laikas – 17:17.

Trimis taškais pirmąją sėkmingą „Neptūno” antrojo kėlinio ataką pradėjo Tomas Delininkaitis, tačiau tokiu pat taikliu šūviu netruko atsakyti Simas Jasaitis, o po klaipėdiečių klaidos laiko prisitaikyti sočiai turėjęs Saulius Kulvietis smeigė dar vieną tolimą metimą ir privertė Kazį Maksvytį prašyti minutės pertraukėlės. Po jos tritaškių seriją pratęsė Deividas Gailius, bet „Lietkabeliui” ir toliau rengiant rezultatyvias atakas svečiai sugebėjo būti priekyje trimis-penkiais taškais. Likus minutei Gytis Masiulis baudos metimu pagaliau sugebėjo išlyginti rezultatą, o po antrojo netaiklaus jo metimo kamuolį į svečių krepšį pasiuntė Laimonas Kisielius ir „Neptūnas” po ilgokos pertraukos ir vėl buvo priekyje – 40:38. Sėkmingu antrojo kėlinio pabaigos epizodu tapo G. Masiulio metimas su pražanga ir uostamiesčio ekipa vėl atitrūko šiek tiek daugiau – 45:40.

„Neptūnui” persvarą pavyko išlaikyti iki trečiojo kėlinio pabaigos, kai panevėžiečiai vėl sugebėjo išsiveržti į priekį. Likus dviem minutėms iki kėlinio pabaigos „Neptūnui” vėl buvo pavykę pasiekti penkių taškų persvarą, bet ją jau kitos atakos metu aptirpdė S. Jasaičio tritaškis. Tie patys du taškai liko ir pasibaigus trečiajam ketvirčiui – 60:58.

Ketvirtąjį kėlinį kur kas sėkmingiau pradėjo neptūniečiai, o po T. Delininkaičio tritaškio, vėl atstačiusio penkių taškų persvarą nervai neišlaikė „Lietkabelio” strategui Nenad Čanak ir jis buvo nubaustas technine pražanga. Netrukus nuo kėdžių visą areną pakėlė, o N. Čanak minutės pertraukėlės prašyti privertė L. Kisieliaus metimas su pražanga, išvedęs šeimininkus į priekį rekordine – 8 taškų – persvara. L. Kisieliaus ranka nesudrebėjo ir po taiklaus metimo „Neptūnas” dar labiau atitolo – 69:60. Visgi džiaugtis dar buvo per anksti – nesėkmingi antpuoliai ir susirinktos penkios komandinės pražangos leido „Lietkabeliui” priartėti – 69:67, o likus žaisti pusketvirtos minutės S. Jasaitis rezultatą išlygino – 69:69. Po minutės pertraukėlės dar vieną tritaškį pelnė T. Delininkaitis, bet į jį „Lietkabelis”  iškart atsakė dviem taškais. Jerai Grant dėjimas,  nesėkmingos svečių atakos ir taiklus Lorenzo Williams dvitaškis tapo lemiamais epizodais įtemptoje kovoje.

Spaudos konferencijoje K. Maksvytis teigė, kad tai buvo sunki pergalė.

„Kai ir tikėjomės, labai nervingos rungtynės. Džiaugiamės, kad pavyko išnaudoti aikštės pranašumą”, – sakė jis.

K. Maksvytis galiausiai viešai patvirtino, kad tai buvo paskutinės jo rungtynės „Neptūne”, o nauja jo darbovietė išmokės išpirką „Neptūnui”.

„Gerom emocijom išvažiuoju – sezonas geras, geriau gal taurėje reikėjo pasirodyti ir pusfinalyje turėjome ambicijų. Sakau „Klaipėda, iki”, nemanau, kad atsisveikinu visam. Buvo labai gerai dirbti čia”, – sakė K. Maksvytis.

Anot jo, gali būti, kad jis pasiims su savimi kai ką iš trenerių štabo, apie žaidėjus esą kol kas kalbos nėra.

STATISTIKA

„Neptūnas“: Tomas Delininkaitis 24 (5/8 trit.), Deividas Gailius 20 (3/8 trit., 8 atk. kam., 25 naud. bal.), Lorenzo Williamsas 15 (7 rez. perd.), Gytis Masiulis 12

„Lietkabelis“: Jamaras Wilsonas ir Mindaugas Kupšas – po 18, Paulius Valinskas 11.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”86405,86406,86407,86408,86409,86410,86411,86412,86413,86414,86415,86416,86417,86418,86419,86420,86421,86403″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūnas“ pralaimėjo autsaideriams

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komanda šeštadienio vakarą Klaipėdoje nutraukė net keturiolikos pralaimėjimų seriją Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“). Aurimo Jasilionio auklėtiniai rezultatu ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūno“ pergalių seriją nutraukė kėdainiškiai

Klaipėdos „Neptūnas“ pirmadienio vakarą savo arenoje rezultatu 79:92 (26:24, 20:21, 12:20, 21:27) krito prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“. Šeimininkai pirmieji truktelėjo į ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This