Lietuviškų šaknų turinti amerikietė džiazo vokalistė – jau Klaipėdoje

Kultūra

Jau šį savaitgalį prasidėsiantis Klaipėdos pilies džiazo festivalis sulaukė pirmosios viešnios. Pirmadienio vakarą iš sostinės oro uosto į uostamiestį atskubėjo lietuvių kilmės JAV vokalistė ir pianistė Nicole Zuraitis.

„Užburiančio ir neprilygstamo balso savininkei šis vizitas Lietuvoje – itin jaudinantis. Juk muzikantė ne tik aplankys savo prosenelių ir senelio gimtąją žemę, bet ir koncertuos mūsų festivalio publikai. Šio susitikimo N. Zuraitis laukia su didžiausiu nekantrumu“, – sako festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė.

Unikalų pasirodymą kartu su Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų orkestru, vadovaujamu dirigento Egidijaus Mikniaus, N. Zuraitis klausytojams padovanos jau šį penktadienį, birželio 7 d. Dar prieš pasirodymą Nicole savo mintimis bei muzika pasidalins 12 val. su Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje susirinkusiais nemokamo seminaro „Muzika gydo“ dalyviais.

Artimiausiomis dienomis į Klaipėdą atvyks ir kitos džiazo muzikos žvaigždės.

Trečiadienį laukiama ugningojo Kiko Berenguer kvarteto ir jausmingosios Karsu su grupe. Ketvirtadienio naktį į Klaipėdą sugrįžta žiūrovų numylėtiniai, energingieji „Electro Deluxe“, taip pat kartu su plieno bačkų mušamuosius įvaldžiusiu Gregory Boyd atvyks ir „Alexey Petuchov trio“ bei subtilūs muzikos genijai iš Izraelio – „Shalosh“. Penktadienį turi atvykti „Jazz in Kiev“ ir Laura Marti, taip pat su savo grupėmis bosinės gitaros virtuozas Wojtek Pilichovski ir šiųmetis festivalio simbolis Tom Ibarra bei vienas didžiausių šių metų programos perlų – „Al McKay‘s Earth, Wind & Fire Experience“, kurie su geriausiais hitais festivalio scenoje pasirodys šį šeštadienį.

Jubiliejinis, 25-asis Klaipėdos pilies džiazo festivalis – nemokamas ir tūkstančius žiūrovų ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio pritraukiantis renginys, kasmet nenuilstamu džiazo ritmu duodantis startą vasaros sezono pradžiai vyks birželio 6-8 dienomis Klaipėdos kruizinių laivų terminale.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Džiazo festivalyje - ir jaunieji atlikėjai

Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatoriai kasmet suteikia sceną ir jauniems, perspektyviems atlikėjams. Šiemet į ją pakils du kolektyvai, kurių kelias ...
2022-06-23
Skaityti daugiau

Kultūra

Jaunieji Klaipėdos muzikantai įrašė dainą su „Grammy" nominante

Į Lietuvą iš Niujorko atvykusi talentinga vokalistė, kompozitorė, aranžuotoja, pianistė, grupių lyderė Nicole Zuraitis ne tik pasidalino savo patirtimi su ...
2022-04-18
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

Džiazai įsibėgėja

Antrajam XXV Klaipėdos pilies džiazo festivalio vakarui startą davė tradicinė piliavietėje vykusi miesto vėliavos kėlimo ceremonija. 
2019-06-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This