Dėl neteisėtų keltų leidimų kreipėsi į FNTT

Transportas

Lietuvos automobilių kelių direkcija, įvertinusi gautą AB „Smiltynės perkėla“ išduotų leidimų persikelti nemokamai per Kuršių marias sąrašą, jį patikrino ir išsiaiškino, kad, pirminiais duomenimis, apie 2500 leidimų yra negaliojantys, nes išduoti asmenims ir jų transporto priemonėms, kurių deklaruota gyvenamoji vieta ir (ar) registruota buveinė nėra Kuršių nerijoje. Šių leidimų galiojimas yra panaikintas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak Susisiekimo ministerijos pranešime cituojamo Kelių direkcijos vadovo Vitalijaus Andrejevo, direkcija ketina kreiptis į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą, kad būtų įvertinta valstybei padaryta žala ir atlyginti nuostoliai valstybei.

Vieno automobilio bilieto perkėlimo kaina – 12 eurų. Preliminariai paskaičiuota, kad bent vieną kartą per savaitę keliantis į Kuršių neriją, galėtų per mėnesį susidaryti apie 12 000 eurų už bilietų kainos kompensavimą. Prie perkėlos išrikiavus visus automobilius, kuriems leidimų galiojimas panaikintas, susidarytų apie 15 km eilė.

Transporto priemonės persikėlimo per į Kuršių neriją bilieto kaina yra kompensuojama tik tada, kai valdytojas (įrašytas transporto priemonės registracijos liudijime) yra Kuršių nerijos gyventojas arba juridinis asmuo, turintis deklaruotą buveinę Kuršių nerijoje. Tais atvejais, kai asmenys turi teisę keltis nemokamai, tačiau pamiršo susitvarkyti automobilio registravimo dokumentus, jie turi nedelsiant pateikti dokumentus Kelių direkcijai, ir leidimo galiojimas jiems bus operatyviai atnaujintas.

Iki šių metų sausio 1 d. informaciją apie transporto priemones, kurioms turi būti išduodami leidimai nemokamai keltis, AB „Smiltynės perkėla“ teikė Klaipėdos miesto ir Neringos savivaldybės. Nuo šios datos Kelių direkcija tikrina gautus dokumentus, įrodančius teisę gauti leidimą nemokamai persikelti keltais.

Šiuo metu vyksta baudžiamieji procesai dėl neteisėto pasinaudojimo kompensacija, kuriuose žala valstybės biudžetui siekia per 270 tūkst. eurų. Kelių direkcija yra pateikusi civilius ieškinius šiai sumai, kad būtų atlyginta valstybei padaryta žala.

1 Comment

  1. Mano vardas

    Šlykštu kas vyksta valdininkėlių tarpe …leidimai greičiausiai ne už ,,ačiū,, buvo dalijami ? Išaiškinus kas padarė žalą – išpašolvononti ir atlyginti žalą.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Vykstantiems į „Žiobrines“ Neringoje - įvažiavimo lengvata

Šį savaitgalį Neringa organizuoja „Žiobrines“ ir kviečia leistis į kulinarinę kelionę po Kuršių neriją. Čia bus kepami ypatingai paruošti, ant ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Per parą - vos 15 susirgusiųjų COVID-19

Trečiadienį Lietuvoje buvo patvirtinta 15 naujų susirgimų COVID-19, iš kurių du žmonės užsikrėtė antrą kartą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Verslininkai vėl įrodė Neringos valdžios savivaliavimą  

Juodkrantėje įsikūrusi UAB poilsio namai „Ąžuolynas“ dar kartą teisme įrodė, kad Neringos valdžia nepagrįstai jai nesuteikia mokesčių lengvatų. „Atvira Klaipėda“ ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This