Ilona Balsytė dainuos su kretingiškiais

Regionas

Kretingoje tęsiantis miesto šventės renginiams „Ateities Kretinga“, penktadienį bardų muzikos koncerte „Baltas paukštis“ savo kūrybą žiūrovams pristatys aktorė Ilona Balsytė ir gitaros virtuozas Martynas Kuliavas.  

,,Projektas kiekvienais metais atranda vis naujas asmenybes, kurios į koncertinę programą įlieja naujos kūrybos ir išskirtinės gyvos muzikos, kuri supažindina Žemaitijos regiono miesto klausytojus su įvairiais Lietuvos menininkais“, – sako renginio organizatorė, Kretingos rajono kultūros centro direktoriaus pavaduotoja kultūrai Vita Urbonienė.

Per šešerius metus su Kretingos bardais kartu dainavo Virgis Stakėnas, Gediminas ir Ainius Storpirščiai, Andrius Kulikauskas, Darius Žvirblis, Kazimieras Likša, Domantas Razauskas, klaipėdietis Linas Švirinas.

2013-aisiais metais Kretingos mieste rajono Kultūros centro iniciatyva pradėtas organizuoti dainuojamosios poezijos vakaras ,,Baltas paukštis“ įgijo savas unikalias tradicijas ir prigijo kretingiškių širdyse. Paklausyti bardų atliekamos muzikos atvykstama iš visos Vakarų Lietuvos.

Bardų muzikos vakare taip pat koncertuos Kretingos rajono kūrėjai-menininkai, kurie klausytojams pristatys naujausią savo kūrybą. Kretingiškiai ne tik dainuos, bet ir gros fleita, violončele, klavišiniais instrumentais, perkusija, bus ir šeimyninių Kretingos miesto duetų.

Vakaro muzikinę programą papuoš Klaipėdos lėlių teatro įkūrėjas, muzikantas ir dainininkas Vytautas Kairys su žmona Justina, išskirtinio balso tembru kretingiškius žavės šilutiškė Žydrė Adomaitienė.

Kad vakaras būtų dar jaukesnis ir šiltesnis organizatoriai ragina atvykstančiuosius nepamiršti paklotų, šiltų skraisčių, pagalvėlių, kurios padės patogiai įsitaisyti ant pievos ir mėgautis nuostabios muzikos garsais. Sušilti padės kava ir arbata.

Dainuojamosios poezijos ir bardų muzikos koncertas ,,Baltas paukštisvyks birželio 7 d. 19 val. Kretingoje, prie Vaidilos skulptūros (J. Pabrėžos g. 1).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Virgis Stakėnas grįžta į savo jaunystės Nidą

Garsiausias mūsų šalies country muzikos atlikėjas – Virgis Stakėnas Joninėms grįžta į Nidą, kurioje vyko pirmieji jo jaunystės koncertai, švenčia 100 metų jubiliejų, ...
2023-06-22
Skaityti daugiau

Kultūra

Andrius Mamontovas koncertuos Klaipėdos piliavietėje

Rugpjūčio 2 d. Klaipėdos pilies aikštėje vyks Andriaus Mamontovo koncertas, kurio metu dainininkas atliks ir pačius naujausius savo kūrinius, ir didžiausius ...
2019-06-18
Skaityti daugiau

Veidai

Darius Žvirblis: „Smičiumi į tavo plaukus“...

Klaipėdą į sostinę iškeitęs uostamiesčio roko grupės „Atika“ (1996–2012 m.) įkūrėjas ir vokalistas Darius Žvirblis dabar dirba Lietuvos geologijos tarnyboje ...
2018-12-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This