10 tūkst. apskrities ūkininkų gali papildomai įsigyti žymėtų degalų

Verslas

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija informuoja, kad šiais metais daliai ūkininkų, atsižvelgiant į jų vykdomą žemės ūkio veiklą, skiriamas papildomas lengvatiniu akcizų tarifu apmokestinamo žymėto gazolio (dyzelinių degalų) kiekis.

Papildomai žymėtų degalų iki birželio 30 d. gali įsigyti apie 10 tūkst. Klaipėdos apskrities ūkininkų, o visoje šalyje – 110 tūkst. ūkininkų. Apie tai jie informuoti pranešimais „Mano VMI” sistemoje.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Papildomas žymėtų degalų kiekis skiriamas tiems ūkininkams, kurie 2018-2019 ūkiniais metais deklaravo bent vieną iš šių žemės ūkio produktų rūšių: grūdinius, ankštinius ir kitus augalus, už kuriuos mokamos tiesioginės išmokos, rapsus, bulves, daržoves, cukrinius runkelius, pašarinius šakniavaisius.

„Gazolio papildomai skiriama Vyriausybės nutarimu, atsižvelgiant į pernai šalyje dėl sausros skelbtą ekstremalią situaciją. Dėl ekstremalaus kritulių kiekio sąlygos šių produktų gamybai pernai buvo nepalankios, tai lėmė didesnį degalų poreikį“, – pranešime spaudai cituojamas Mokesčių inspekcijos Akcizų administravimo departamento Aptarnavimo skyriaus vedėjas Irmantas Gudas.

Grūdinius, ankštinius ir kitus augalus auginantys ūkininkai papildomai gali įsigyti 10 l degalų už hektarą (iš viso 125 l/ha). Auginantiems rapsus skiriama 12 l/ha daugiau degalų (iš viso 127 l/ha), bulves – 24 l/ha daugiau (iš viso 264 l/ha), daržoves – 58 l/ha daugiau (iš viso 298 l/ha), cukrinius runkelius, pašarinius šakniavaisius – 30 l/ha daugiau (iš viso 180 l/ha).

2017 metais  pasėtų ir žuvusių žieminių pasėlių (kviečių, miežių, kvietrugių, rugių ir rapsų) plotui apdirbti ūkininkams taip pat skiriamas papildomas 27 l/ha degalų kiekis.

Dėl šių pasikeitimų gyventojams jokių papildomų veiksmų atlikti nereikia – informacija apie padidėjusį degalų kiekį degalų tiekėjams (degalinėms, akcizais apmokestinamų prekių sandėliams, didmenininkams) pateikta.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Šiais metais pievų atkurti ūkininkams nereikės

Europos Sąjungos žemės ūkio ir žuvininkystės ministrų taryba pritarė Europos Komisijos (EK) priimtam deleguotojo reglamento papildymui, pagal kurį šiemet daugiamečių ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

ELTA

Seimas svarstys akcizo mažinimo naftos dujoms klausimą

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen tvirtina, kad pirmadienį parlamente teikiamas Vyriausybės siūlymas mažinti akcizo suskystintosioms naftos dujoms (SND) tarifą iki 41 ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

Mums rašo

Kai atkurti tai, ką sugadinai, tampa „baudžiava“

Tokius protestus, kaip kad sausį Vilniuje suorganizavo ūkininkai, matome nedažnai. Džiaugiuosi, kad kiekvienas turime galimybę taikiai išreikšti savo poziciją ir ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This