Drevernoje – jaunimo vasaros akademija

Regionas

Trečiadienio vidurdienį Drevernoje startavo jau 14 metus iš eilės rengiama jaunimo vasaros akademija „Kartu mes galim daug – 2019 m.“

Organizatorių nuotr.

Tai – jau antras kartas, kai malonūs organizaciniai rūpesčiai užgula Klaipėdos rajono savivaldybės Jaunimo reikalų tarybos ir jaunimo reikalų koordinatorės Adelijos Radžienės pečius. Tačiau prie šiųmetės visų Žemaitijos savivaldybių jaunimui skirtos stovyklos organizavimo prisijungė ir Gargždų atviro jaunimo centro komanda su direktore Inesa Gaudutyte. Didžiąją dalį finansavimo – 17 tūkst. eurų – skyrė Klaipėdos rajono savivaldybė.

Jos pranešime teigiama, jog tris dienas truksiančiame renginyje jaunuoliai ne tik diskutuos jiems aktualiais klausimais, semsis veiksmingai jaunimo veiklos plėtrai reikalingų žinių, bet dalyvaus ir fizinio aktyvumo užsiėmimuose, edukacinėse programose ir pažintinėse ekskursijose po rajoną.

Trečiadienį svarbiausiu dienos įvykiu tapo darbas grupėse su savo srities profesionalais.

Žurnalistė ir dėstytoja Laura Sėlenienė kvietė jaunimą pasvarstyti, kaip pasinaudojus turima informacija sukelti socialinę epidemiją, o Savivaldybėje dirbantis Mantas Virbauskas pristatė SEO specialistų mokymo programą. Savo patirtimi su akademijos dalyviais dalijosi ir su internetine reklama ir socialiniais tinklais dirbanti Gintarė Tarvydavičienė, sporto žurnalistas, laidų vedėjas Laurynas Juozas Liutkus, Lietuvos žurnalistų sąjungos tarybos narė Rasa Liškauskaitė, robotikos dėstytojas Vytautas Radzevičius, nuomonių lyderės („influencerės“) Džestina ir Deimantė, socialinių tinklų žvaigždė iš Klaipėdos Edvinas Fruktas, „Lietuvos balso“ finalininkas Žygimantas Matulas ir interneto svetainių kūrėjas Saulius Žukauskas.

Ketvirtadienį beveik 300 jaunuolių dalyvaus sportinėse varžybose, diskutuos apie socialinio verslo būtinybę, o vakare pristatys savo talentus bei šėls diskotekoje.

Paskutinę dieną, penktadienį, rajono svečių lauks pažintinės ekskursijos ir edukacinės programos: susiskirstę grupėmis akademijos dalyviai vyks į Klaipėdos rajono amatų centrą, apsilankys gintaro dirbtuvėse, plauks laivu į Juodkrantę.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Klaipėdos rajone diegiama gyventojo kortelė

Jau nuo kitų metų Klaipėdos rajono gyventojai, įsidiegę mobiliąją „Atvirų horizontų“ programėlę ar išsiėmę fizinę kortelę, turės galimybę pasinaudoti specialiomis ...
2023-08-31
Skaityti daugiau

Kultūra

Kartu su Klaipėdos festivalio bilietais - ir dovanos

Vienoje linksmoje istorijoje nusivylęs žmogus klausia, ko reikėtų, kad jis pagaliau laimėtų loterijoje. Moralas paprastas: jums, kaip ir šios istorijos ...
2022-06-15
Skaityti daugiau

Veidai

Airija – tik tramplinas į geresnį gyvenimą Lietuvoje

Keturiolika metų Airijoje praleidęs daupariškis Rolandas Skersys į užsienį su žmona Audra keliavo vedini noro užsidirbti. Jau daugiau kaip pusę ...
2019-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This