Kviečia į nemokamą ekskursiją dviračiais ,,Klaipėdos dvarai”

Miestas

Klaipėdietis gidas Aivaras šį šeštadienį, birželio 8-ąją, kviečia į kelionę dviračiais, kurios metu turistų mažiausiai lankomas miesto vietas, miegamuosius rajonus ir priemiesčius žada parodyti visai kitu kampu.

„Ekskursijos eigoje pamatysime, kaip drastiškai keitėsi mūsų kraštas per pastarąjį šimtmetį, aplankysime išlikusius ir neišlikusius visą miestą kadaise supusius dvarus, bei aplink juos buvusius įdomesnius objektus, pamatysime kokią įtaką šie objektai padarė šiandieninio miesto vystymuisi, susipažinsime su tamsesne Klaipėdos istorijos puse, apie kurią ilgą laiką buvo tylima”, – rašo gidas savo kvietime.

Gedminų dvaras. krastogidas.lt nuotr.

Ekskursija prasidės 15 val. Sąjūdžio parke, prie paminklo Sąjūdžio dvidešimtmečiui. Per 4-5 valandas planuojama nuvažiuoti apie 30 km.

„Maršrutas ne visur atitiks idealaus dviračių tako sąlygas, bus nemažai sustojimų, įkalnių, nuokalnių, vietomis teks pavažiuoti žvyrkeliu, kirsti gatves, kelis kartus teks kirsti geležinkelį, vienoje atkarpoje apie 200 m reikės pasivežti dviračius lauko keliu, todėl pageidautina, kad dviračiai būtų tvarkingi, su veikiančiais pavarų ir stabdžių mechanizmais. Taip pat įspėju, kad trasa nebus pati lengviausia, ypač jei kaitins saulė, todėl pageidautina, kad į pradžios tašką neatvyktumėte jau būdami pavargę. Jeigu gyvenate kitame miesto gale, atsivežkite dviračius automobiliu, arba autobusu. Pasiimkite atsigerti ir užkąsti”, – perspėja gidas.

Registracija į nemokamą ekskursiją el. paštu 1944memel@gmail.com arba tel. +37068147842.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Daugėja minančių dviračius

Susisiekimo ministerija ir šalies savivaldybės skatina dviračių transportą kaip alternatyvą kasdienėms kelionėms automobiliais. Pasak ministerijos pranešimo, vieningas požiūris į dviračių ...
2023-11-07
Skaityti daugiau

Kultūra

Kviečia į nemokamą ekskursiją po senamiestį

Kas kitados vadinta Komedijų namais? Kodėl XIX amžiuje valstybės tarnautojai kai kuriomis dienomis nevažiuodavo tramvajumi? Kokių pastatų nepamatysi nei viename ...
2023-10-02
Skaityti daugiau

Transportas

Paspirtukininkai nerimą kelia medikams ir policijos pareigūnams

Vasarą uostamiesčio ligoninių medikai fiksuoja paspirtukininkų bei dviratininkų traumų sezono piką. Klaipėdos universiteto ligoninės ir Klaipėdos vaikų ligoninės medikai skaičiuoja, ...
2023-07-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This