Mindaugas Jusius palieka „Klaipėdos naftą“

Uostas ir jūra

Valstybės valdoma AB „Klaipėdos nafta“ pranešė, kad jos vadovas Mindaugas Jusius priėmė sprendimą dėl asmeninių priežasčių palikti organizaciją – apie tai buvo oficialiai informuota įmonės valdyba.

Numatoma, kad generalinio direktoriaus pareigas M. Jusius eis iki š. m. liepos pabaigos.

Martyno Vainoriaus nuotr.

M. Jusius KN generalinio direktoriaus pareigas pradėjo eiti 2017 m. pradžioje.  Iki tol KN veikloje jis dalyvavo kaip nepriklausomas valdybos narys, taip pat yra dirbęs KN audito komitete.

„Priimti šį sprendimą, buvo labai sudėtinga – su KN esu beveik dešimt metų ir didžiuojuosi šios įmonės pasiektais rezultatais. Vien per pastaruosius dvejus metus įvyko daugybė reikšmingų pokyčių, duodančių pagrindą tvariam veiklos augimui ateityje. Strateginiai projektai jau duoda apčiuopiamus rezultatus. Liepos mėnesį įgyvendinsime svarbų SGD terminalo projekto etapą, leisiantį mažinti saugumo dedamosios kaštus vartotojams ir sukuriantį pagrindą ilgalaikiam SGD tiekimui regione. Gegužę baigtas svarbus Klaipėdos naftos terminalo plėtros etapas – pradeda veikti papildomas talpyklų parkas, išplečiantis naftos produktų krovos galimybes. Be to, iki vasaros pabaigos bus patvirtinta KN strategija artimiausiam dešimtmečiui. Su komanda pasiekti svarbūs organizacijos pokyčiai, reikšmingai prisidėję prie geros KN kaip darbdavio reputacijos. Tad šiuo metu KN yra stipri, moderni ir konkurencinga organizacija. Sprendimas nebuvo lengvas, bet, manau, dabar yra geriausias laikas pokyčiui, kad naująjį etapą nuo pat pradžių pradėtų naujas paskirtas vadovas“, – pranešime spaudai cituojamas M. Jusius.

Jis ketina pagrindinį savo dėmesį skirti naujų verslo idėjų įgyvendinimui.

M. Jusius buvo atsidūręs žiniasklaidos dėmesio centre dėl to, kad „Klaipėdos nafta“ viešuosius pirkimus laimėdavo informacinių technologijų įmonė „Atea“, kurios vienu vadovų dirbo jo tėvas. Keltos abejonės ir dėl to, kad eidamas šias pareigas jis buvo ir bendrovės „InsurTech solutions“ valdybos pirmininkas.

Pasak KN valdybos pirmininko Giedriaus Dusevičiaus, bendrovėje suburta aukštos kompetencijos komanda užtikrins, kad organizacija sėkmingai vykdytų jai keliamus tikslus ir akcininkų lūkesčius.

„Be jokios abejonės valdybos vardu noriu padėkoti M. Jusiui už nuoširdų ir gerą vadovavimą įmonei – įmonėje dirba puikūs darbuotojai, labai sėkmingai konkuruojama naftos produktų krovos rinkoje, aktyviai plėtojama verslo infrastruktūra, drąsiai žengiama į pasaulinę SGD infrastruktūros rinką. Įmonės veikla yra ne tik stabili, bet ir perspektyvi – šiuo metu  baigiama rengti ilgalaikė KN strategija. M.  Jusiaus sprendimas yra suprantama ir artimiausiu metu skelbsime naujo vadovo atranką”, – cituojamas G. Dusevičius.

KN valdyba planuoja skelbti atvirą viešą atranką KN generalinio direktoriaus pareigoms užimti artimiausiu metu. Teigiama, kad atrankos procesas bus vykdomas vadovaujantis gerosios valdysenos praktikomis renkant aukščiausio lygio vadovus.

„Esu dėkingas Mindaugui už bendradarbiavimą ir drauge pasiektus reikšmingus rezultatus, prisidedant prie tolimesnio šalies energetinės nepriklausomybės stiprinimo. Jo veikla užkels aukštą kartelę būsimam KN vadovui. KN yra strateginė įmonė, tad naujasis KN vadovas turės ne tik užtikrinti veiklos ir vykdomų projektų tęstinumą, bet ir imtis dar didesnių iššūkių – įsitvirtinti globalioje rinkoje vystant ir operuojant SGD terminalus“, – pranešime cituojamas ir energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Ministro teigimu, iš naujojo KN vadovo bus tikimasi ne tik efektyvaus vadovavimo naujajame veiklos etape, bet ir orientacijos į aukštą pridėtinę vertę visiems įmonės akcininkams.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Verslas

Oficialiai nebeliko „Klaipėdos naftos“

Nuo trečiadienio valstybės valdoma AB „Klaipėdos nafta“ tęsia veiklą nauju juridiniu pavadinimu – AB „KN Energies“. Pavadinimo keitimas esą yra ...
2024-01-10
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

KN tapo keturių Vokietijos SGD terminalų komercine operatore

Nuo sausio 10 d. AB „KN Energies“ tapsianti „Klaipėdos nafta“ (KN) 2024-uosius metus pradeda pergale viešajame konkurse dėl keturių suskystintųjų ...
2024-01-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This