„Niekieno vaikai“ Klaipėdoje ieško savanorių

Sveikata

Pirmų veiklos metų sukaktį mininti iniciatyva „Niekieno vaikai“ atkeliauja į Klaipėdą, kur ieško savanorių.

Iniciatyvos tikslas – pasirūpinti vaikais, kurie vieni be tėvų ar globėjų atsiduria ligoninėse. Kartais – tai susirgę kūdikių ar vaikų namų globotiniai, kartais – po krizės šeimoje paimti vaikai, kuriems gydymo įstaigoje tenka laukti tolimesnių sprendimų dėl savo likimo. Visi jie, nežiūrint amžiaus ar ligos sunkumo, ligoninėse turi vieni ištverti sunkias dienas.

Klaipėda tampa jau ketvirtuoju miestu po Vilniaus Kauno ir Šiaulių, kurio ligoninėse atsidūrę vieniši vaikai turėtų sulaukti paramos.

„Simboliška, kad startavę Vilniuje, per metus nukeliavome per visą Lietuvą. Iš pradžių net negalėjome pagalvoti, kad kas keturis mėnesius galėsim padėti vaikams vis naujame mieste. Dabar esame  Klaipėdoje, kur mus pasitinka tikrai labai gerai“, – pranešime cituojama iniciatyvos vadovė Ieva Šuipė.

Šiuo metu dėl budėjimo yra sutarta su Klaipėdos vaikų ligonine. Iš viso „Niekieno vaikai“ jungia daugiau nei 100 savanorių tinklą, pasiryžusių skirti laiką ligoninėse paliktiems vaikams.

„Ar tai būtų liga, ar paėmimas iš šeimos – tai sunkios situacijos, kuriose vaikui labai reikia emocinės paramos, reikia žmonių, kurie būtų šalia, pašnekintų, paguostų, padėtų“, – sako I. Šuipė.

Kiek tiksliai Lietuvoje yra „niekieno vaikų“ – nežino niekas, nes tokios statistikos nėra. Tačiau vien per pirmus veiklos metus iniciatyvos savanoriai neleido 123 vaikams vienišiems likti ligoninėse. Bendras jų budėjimo laikas – 8600 valandų. Beveik tiek pat valandų yra metuose.

Klaipėdiečiams, norintiems tapti „Niekieno vaikai“ savanoriais, reikėtų iki birželio 16 d. užpildyti anketą čia.

Kaip ir kur savanoriai padeda vaikams, kokie reikalavimai jiems keliami bei atsakymus į kitus klausimus galima rasti tinklalapyje niekienovaikai.lt. Susipažinti su iniciatyvos veikla taip pat galima ir „Niekieno vaikai“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Tie, kurie nori prisidėti prie „Niekieno vaikų“, tačiau neturi galimybių savanoriauti, prie projekto veiklos gali prisidėti finansiškai. Visa gauta parama skiriama projektui koordinuoti bei savanoriams mokyti.

4 Comments

  1. Vilma

    Labas vakaras.

    Norėčiau tapti savanorė niekieno vaikai Klaipėdoje.

    Reply
  2. Daiva

    Laba diena. Norėčiau tapti savanore Klaipėdoje.

    Reply
  3. Simona

    Sveiki norėčiau tapti savanorė niekeno vaikai ,Klaipėdoje.

    Reply
  4. Elena

    Sveiki, norėčiau tapti savanore ,, niekino vaikai,,. Klaipėda.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Klaipėdiečiai kviečiami pasirūpinti vienišais vaikais ligoninėse

„Man nesvarbu, kiek jūs būsit su manim, kada ateisit, ką kartu veiksim – man vis tiek tai yra geriau, nei ...
2022-11-23
Skaityti daugiau

Miestas

Ieško savanorių, galinčių užimti vaikus ukrainiečius

VšĮ „Savanoriai vaikams“, įgyvendinanti iniciatyvą „Niekieno vaikai“ ir besirūpinanti vienišais vaikais ligoninėse bei krizių centruose, ėmėsi koordinuoti savanorius, teikiančius emocinę ...
2022-03-09
Skaityti daugiau

Sveikata

Į ligonines grįžta „niekieno vaikai“

Po didžiųjų karantino suvaržymų į ligonines grįžta ne tik sergantieji, bet ir „niekieno vaikai“. Taip vadinami kūdikiai ar ūgtelėję vaikai, ...
2020-06-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This