Palangoje – industrinės matematikos dirbtuvės

Verslas

Kitą savaitę, birželio 10-14 dienomis, Palangoje vyks Matematinių sprendimų verslui ir pramonei dirbtuvės. Tai vienintelis Lietuvoje ir Baltijos šalyje tokio pobūdžio renginys, o panašios dirbtuvės pasaulyje vyksta jau ne vienerius metus.

Į Palangoje vyksiančias dirbtuves susirinks geriausi Kauno technologijos universiteto (KTU) matematikai, mokslininkai iš Šveicarijos (Zurich University of Applied Sciences), Estijos (Tallinn University of Technology), Jungtinių Amerikos Valstijų (Rutgers University, University of Rocheste), kitų aukštųjų mokyklų bei keturios Lietuvos ir tarptautinės bendrovės.

„Organizuodami šias dirbtuves siekiame skatinti verslo ir mokslo bendradarbiavimą, burti mokslininkus bendrai veiklai. Taip galime būti naudingi verslui, kartu ir patys tobulėti, užmegzti tvirtesnius ryšius su mokslininkas iš užsienio ir Lietuvos aukštųjų mokyklų bei verslo atstovais“, –  pranešime spaudai cituojama dirbtuvių sumanytoja, KTU Matematikos ir gamtos mokslų fakulteto dekanė doc. dr. Bronė Narkevičienė. Jos teigimu, beveik kiekviename versle su įvairiais iškilusiais iššūkiais galima susidoroti pasitelkus matematinius metodus, analitinį ir kūrybišką matematikams būdingą mąstymą

Praėjusiais metais KTU mokslininkai sprendė SEB banko, „DPD Lietuva“, „Aon“ ir SBA pateiktas užduotis. Šiais metais užduotis pateikė UAB Bitė Lietuva, UAB koncernas SBA, AB Baltic Mill ir AB Eglės Sanatorija.

Taikant matematinius metodus, dirbtuvių metu mokslininkai gali padėti optimizuoti verslo ir gamybos procesus, vertinti ilgaamžiškumą, identifikuoti, analizuoti ir prognozuoti klaidas bei gedimus, analizuoti pardavimus, prognozuoti įmonių veiklos rizikingumą, vertinti veiklos efektyvumą, spręsti elektroninių duomenų saugos bei šifravimo sistemų užduotis, spręsti asmens sveikatos stebėsenos, medicininės diagnostikos ir vaistų tyrimų problemas, optimizuoti logistikos procesus, išbandyti bet kokią kitą  idėją matematinio modeliavimo būdu.

Daugiau apie dirbtuves – čia. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This