Birutės parke dūdas keičia orkestras

Regionas

Palangos orkestras tęsia antrą šimtmetį puoselėjamą pučiamųjų muzikos vasaros koncertų tradiciją Birutės parke ir jau nuo šio ketvirtadienio, birželio 13 d., kviečia į nemokamus pučiamųjų muzikos koncertus Birutės parko rotondoje.

Kaip ir kasmet, kiekvieną ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį pučiamųjų muzika nuspalvins Palangos Birutės parką. Iki šiol savo klausytojus kvietęs į „Dūdų vasara“ pasirodymus, šiemet „Palangos orkestras“ pribrendo pokyčiams – „dūdas“ užaugino iki „instrumentų“, ir pučiamųjų muzikos gerbėjų lauks parko rotondoje vyksiančiuose „Orkestro vasaros“ koncertuose.

„Sprendimas keisti koncertų ciklo pavadinimą – ne atsitiktinis. „Palangos orkestras“ orientuojasi į profesionalų atlikimą, o žodis „dūdos“ daugeliui asocijuojasi su mėgėjiškumu. Būtent todėl, įvertinę visus argumentus bei atsiklausę savo klausytojų nuomonės, apsisprendėme pakeisti koncertų ciklo pavadinimą – iš „Dūdų vasara“ į „Orkestro vasara“, – pranešime cituojamas „Palangos orkestro“ vadovas Vygantas Rekašius.

„Palangos orkestras“, kaip ir kasmet, savo klausytojams parengė ne vieną muzikinę programą. Pasak V. Rekašiaus, dažniausiai pučiamųjų muziką mėgstantys kurorto svečiai, nors trumpam atvykę į Palangą, nori pasimėgauti ne vienu, o visais per savaitę vykstančiais orkestro koncertais, todėl kiekvieną savaitę klausytojams pristatomos trys skirtingos orkestro parengtos programos.

Viena koncerto programa skirta M. K. Čiurlionio laikų muzikinei kultūrai bei dvasiai atminti, antrąją sudaro populiarių kino filmų melodijos, o trečiąją -džiazinės kompozicijos su lengvo bei tradicinio džiazo elementais.

Tai, jog pučiamųjų muzikos vakarai Birutės parko rotondoje – daugelio palangiškių ir kurorto svečių pamėgta tradicija, nestebina – Palangos miestas nuo seno garsėja pučiamųjų muzikos tradicijomis. Pučiamųjų muzika Birutės parke skamba jau 119-tą sezoną.

„Kaskart koncertuodami parke jaučiame tarsi buvusių kartų alsavimą į nugarą. Tai įpareigoja – stengiamės nenuvilti klausytojų ir pateisinti jų lūkesčius“, ­– pripažino V. Rekašius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje - šalyje dar neregėtas Europos čempionatas ir valgomos lauktuvės

Lietuvos vasaros kurorto sostine vadinama Palanga ruošiasi šiltajam sezonui: Palangos koncertų salės repertuaras su išskirtinių žvaigždžių pasirodymais sparčiai pildosi, kurorto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

Regionas

Joninės Palangoje – skambant tarpukario pučiamųjų muzikai

Palangos Jono Šliūpo muziejus tęsia tradiciją minėti pirmojo miesto burmistro vardines ir kartu su Palangos orkestru kviečia birželio 23 d. ...
2023-06-23
Skaityti daugiau

Regionas

Palangos orkestras koncertuos Žemaitijos bažnyčiose

Užbaigdamas 69-uosius gyvavimo metus, Palangos orkestras tradiciškai kviečia į dėkingumo, bendrystės ir tikros muzikos koncertus „Kalėdinės muzikos valanda“, kuriais šiemet ...
2022-12-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This