Į Klaipėdą vėl suvažiuos vaikų ir jaunimo chorai iš visos Lietuvos

Kultūra

Birželio 15-16 dienomis Klaipėdoje vyks jau šeštasis Lietuvos vaikų ir jaunimo chorų festivalis-konkursas „Mes Lietuvos vaikai“.

Į šiemetinę Dainų šventę ketiną atvykti iki 200 meno kolektyvų ir apie 6000 dalyvių iš visos Lietuvos mokyklų bei kitų ugdymo įstaigų

Festivalį rengia Klaipėdos miesto chorinė bendrija „Aukuras“ ir Lietuvos nacionalinis kultūros centras,kartu su  Švietimo, mokslo ir sporto bei Kultūros ministerijomis, Klaipėdos miesto savivaldybe. Šio festivalio iniciatoriai ir įkūrėjai yra Algirdas Šumskis, Klaipėdos miesto chorinės bendrijos „Aukuras“ tarybos pirmininkas, Klaipėdos universiteto docentas  ir Saulius Liausa, Lietuvos nacionalinio kultūros centro direktorius.

Festivalio tikslas – tautinės kultūros pagrindu per lietuvišką dainą ugdyti jaunąją kartą, skiepyti meilę ir pagarbą Lietuvai, jos žmonėms, istorijai, kultūrai, puoselėti ir tęsti Lietuvos chorinio dainavimo bei dainų švenčių tradicijas.

Šis festivalis yra pasirengimo Lietuvos moksleivių dainų šventės sudedamoji dalis. Jame, anot organizatorių, dalyvauja iki 80% visų Lietuvos vaikų ir jaunimo chorų.

Festivalis susideda iš dviejų vienas kitą papildančių respublikinių renginių – chorų konkurso ir dainų šventės.

Į Klaipėdoje vykstantį konkurso finalą patenkama po regionuose vykstančio pirmojo turo.

„Dainų šventėje dalyvauja ne tik visos Lietuvos vaikų ir jaunimo chorai, bet kitų žanrų meniniai kolektyvai – šokėjai, tautinių instrumentų ansambliai ir orkestrai. Į šiemetinę Dainų šventę ketina atvykti iki 200 meno kolektyvų ir apie 6000 dalyvių iš visos Lietuvos mokyklų bei kitų ugdymo įstaigų”, – teigia organizatoriai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Naujųjų išvakarėse - Kalėdinių giesmių festivalis

Gruodžio 30 d., šeštadienį, Klaipėdos miesto chorinė bendrija „Aukuras“ kartu su Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčia organizuoja tradicinį Vakarų Lietuvos ...
2023-12-30
Skaityti daugiau

Mums rašo

Sekmadienį vėl suskambės dainos ir šokiai Klaipėdoje

Lietuvos vakarų krašto dainų šventė – tai tradicija, kuri šiame krašte bene didžiausia ir skaitlingiausia dalyviais, menanti turtingą ir prasmingą ...
2023-06-11
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

Jono Polovinsko-Budrio grafinas – jau muziejuje

Mažosios Lietuvos istorijos muziejui perduotas lietuvių kultūros draugijos „Aukuras“ sukilimo Klaipėdos krašte kariniam vadovui Jonui Budriui dovanotas grafinas. Šią istorinę ...
2023-01-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This