Klaipėdos LEZ startuoja „FlexStart 2” projektas

Verslas

Pernai pastačiusi ir dar statybų nebaigus pilnai išnuomavusi universalų gamybinį pastatą „FlexStart”, Klaipėdos laisvosiso ekonominės zonos (LEZ) valdymo bendrovė šiemet priėmė sprendimą investuoti 4,5 mln. EUR į dar didesnį antrąjį tokio tipo projektą „FlexStart 2”.

Anot bendrovės pranešimo, „FlexStart” projektų ypatybė ir išskirtinumas – galimybė per 1-2 mėn. patalpas pritaikyti individualiems gamybos, sandėliavimo ar prekybos sektoriaus klientams. Tad su visais formalumais, klientas gali pradėti veiklą per greičiau nei 3 mėnesius nuo sutarties su Klaipėdos LEZ pasirašymo dienos.

Eimantas Kiudulas, Klaipėdos LEZ vadovas, komentuoja, kad prieš porą metų investuodama daugiau kaip 3,3 mln. EUR, LEZ valdymo bendrovė neturėjo preliminarių sutarčių ar ketinimų protokolų. Sprendimą pasufleravo išsami rinkos analizė, tarptautinių konsultantų patarimai, pokalbiai su esamais ir potencialiais investuotojais.

„Per pastarąjį dešimtmetį gamyba ir verslo aplinka ženkliai pasikeitė: padidėjo konkurencija, neapibrėžtumai pasaulio rinkose, sutrumpėjo produktų ir technologijų gyvavimo ciklai. Dėl šių priežasčių, kiek matome, mažėja ir “lengvėja” gamybos investiciniai projektai – idėją norisi išbandyti ir realizuoti kuo greičiau. Todėl įsikūrimo greitis tampa vis didesniu konkurenciniu pranašumu. Vos viešai paskelbę apie pirmąjį „FlexStart” projektą, sulaukėme milžiniško susidomėjimo, o patalpas išnuomavome dar nebaigę statybų. Natūralu, kad projektą laikome pasiteisinusiu ir drąsiai imamės antrojo „FlexStart” plėtros. Planuojame statybas pradėti dar šį rugpjūtį, o nuomininkus galėsime priimti jau kitų metų pirmoje pusėje”, – pranešime spaudai cituojamas E. Kiudulas.

Pasak jo, „FlexStart” projektų nuomininkams galioja ir visos laisvajai ekonominei zonai būdingos lengvatos, įskaitant nulinį pelno mokestį pirmus dešimt metų ir lengvatinį jo tarifą dar šešis metus.

Klaipėdos LEZ potencialius nuomininkus jau kviečia kreiptis dėl patalpų „FlexStart 2″ pastate, nes kol kas yra galimybė ne tik pasirinkti labiausiai patinkančias patalpas, bet ir pakoreguoti projektą statybų metu – pavyzdžiui, pasididinti grindų apkrovą.

„FlexStart” projektų patalpos suprojektuotos įvertinus dažniausius lengvosios ar surenkamosios pramonės bei logistikos sektoriaus klientų poreikius: numatytos iki 6,5 m. lubos, pakrovimo vartai, rampos, visos būtinos komunikacijos, privažiavimo keliai, sandėliavimo infrastruktūra, administracinės patalpos, galimybė įsirengti poilsio erdves darbuotojams. Teigiama, kad „FlexStart 2” projektas tiks ir prekybos įmonėms – naujasis pastatas projektuojamas su vitrininiais langais pirmame aukšte, tai suteiks galimybių prekiauti arba įsirengti ekspoziciją šalia turint sandėlį.

„FlexStart 2” planuojamas 8500 kv. m bendro ploto – 1000 kv. metrų didesnio bendro ploto už pirmtaką. Klaipėdos LEZ taip pat numato dukart mažesnį minimalų nuomojamą plotą: klientams siūlomos nuo 450 kv. m. patalpos.

Teigiama, kad „FlexStart” kartu yra ir sprendimas ieškantiems laikinų gamybos patalpų. Toks pavyzdys yra lietuviškų elektrinių autobusų „Dancer” gamintoja UAB „Vėjo projektai” – bendrovė įsikūrė „FlexStart” patalpose tol, kol gretimame Klaipėdos LEZ sklype pasistatys didesnę gamyklą.

“Šiuo metu daugelis pramonės įmonių „lieknina” savo įprastus procesus ir didina komplektuojančių dalių, pagamintų ne savo gamybos grandinėje, panaudojimą. Visa tai verčia dar labiau permąstyti procesų organizavimą, taigi atsiranda daugiau erdvės smulkiam ir vidutiniam verslui kaip didžiųjų gamintojų partneriams. Taip pat, rinkoje jau kurį laiką vyrauja tendencija, kad įmonės plečiasi ne tada, kai didieji įsigyja mažesnius, o kai greitesni verslai įsigyja lėtesnius. Šis unikalus Lietuvai „FlexStart” produktas būtent ir garantuoja greitį bei galimybę lanksčiai reaguoti į rinkos pokyčius”, – sako Mindaugas Kulbokas NT konsultacijų bendrovės „Newsec” konsultavimo padalinio vadovas Baltijos šalims.

1 Comment

  1. Sigitas

    Tokie projektai, sustyguoti nuo…iki yra didelio įdirbio rezultatas. Viskas turi vykti laikrodžio tikslumu, ne viename procese jokių užstrigimų ar nenumatytų trukdžių būti negali. Manau naudojamos kontrolės, projektų valdymo sistemos, tokios kaip http://www.terraproject.lt/funkcionalumas/tiekimo-sprendimai.aspx ar panašios. Kuomet atsakingi asmenys gali matyti, kontroliuoti ir duoti nurodymus visų grandžių atstovams

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Statys jau trečią FlexStart

Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) įsteigta NT vystymo įmonė UAB „Flex Start Three“ gavo leidimą statyti 8,8 tūkst. kv. m ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdos LEZ – tarp 50-ies pavyzdinių pasaulio laisvųjų zonų

Pasaulinis specialiųjų ekonominių zonų aljansas (GASEZ) Klaipėdos laisvąją ekonominę zoną (LEZ) atrinko tarp 50-ies pavyzdinių teritorijų, geriausiai atliepiančių globalius darnaus ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdos LEZ Patariamajai tarybai pirmininkaus Tomas Rauckis

Daugiau kaip 45 investuotojų interesus atstovaujančios Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) Patariamosios tarybos pirmininku 2024-2025 m. kadencijai išrinktas logistikos paslaugų ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This