Motociklininkai kyla prieš valdžios sprendimus

Svarbu, Transportas

Gabrielė Ruočkutė
2019-06-11

Komentarų: 20

Klaipėdos motociklininkų bendruomenė stojo į kovą prieš staiga Molo, Daukanto ir Sportininkų gatvėse atsiradusius ženklus, draudžiančius motociklų eismą. Pirmadienio vakarą jie suvažiavo į Melnragę garsiai išsakyti savo nuomonę apie susiklosčiusią situaciją.

Gabrielės Ruočkutės nuotr.

Motociklų eismą ribojantys ženklai atsirado dar visai neseniai – gegužę. Pasak buvusio Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos nario, motociklininko Audriaus Vaišvilos, taip buvo nueita lengviausiu keliu.

„Tokių ženklų atsiradimą sprendžia Saugaus eismo komisija, o dabar viską nusprendė valdininkai. Ženklas stovi, bet jis nėra patvirtintas komisijos. Problemas komisijai turi pateikti Savivaldybės administracija ir tik tada diskutuojant gali būti nuspręsta, ką daryti“, – tvirtino vyras.

Vis dėlto ženklus pradėta statyti ne šiaip sau. Molo gatvės gyventojai dar praėjusią vasarą kreipėsi į Savivaldybę dėl per didelio motociklų keliamo triukšmo. Tačiau motociklininkas Dimitrijus pasidalino pastebėjimu, kad nors gyventojų skundai Savivaldybę pasiekė dar 2018 m. vasarą, klausimas išspręstas tik šiais metais, praėjus savaitei po mero rinkimų.

Tuo tarpu kitas motociklininkų bendruomenės narys Vytenis sutinka, kad gyventojų norus esą reikia gerbti, tačiau tai turi būti daroma ne eliminuojant kažkurią vieną bendruomenę.

„Molo gatvės gyventojai kreipdamiesi į Savivaldybę prašė uždrausti visų transporto priemonių eismą, tačiau dabar važiuoti draudžiama išskirtinai tik motociklininkams. Suprantu, kad žmonėms, kurie čia gyvena, reikia poilsio, tačiau gal darykime tai draugiškai. Pavyzdžiui, tegul visos transporto priemonės nevažiuoja Molo gatve nuo 22 valandos iki pusės aštuonių ryto. O aš juk aš turiu teisę važiuoti visuomeniniais pinigais įrengtomis gatvėmis. Visi esame bendruomenės nariai, vieni kitus turime gerbti, todėl negalime drastiškai priimti tokio sprendimo.  Žinoma, galime važiuoti per Burių gatvę, bet tada gal visi važiuokime per Burių gatvę, o ne tik motociklininkai? Mes visi piliečiai, mokam mokesčius, mokėjom, kad ir ta gatvė būtų įrengta, o dabar net neturiu teisės ja naudotis“, – piktinosi Vytenis.

Vyras teigia, kad taip atsitiko dėl visuomenėje susiformavusios neigiamos nuomonės apie motociklininkus.

„Tiek tarp motociklininkų, tiek tarp automobilių vairuotojų yra visokių. Su kiaurais duslintuvais galima važiuoti ir automobiliu, tačiau jei žmonės sąmoningi – gerbs vienas kito teisę į poilsį. Norime kreiptis į visuomenę skleisdami žinią, kad baikerizmas ir motociklizmas nėra vien „pasidraskymas“ gatvėje. Mūsų bendruomenė dalyvauja įvairiuose socialiniuose projektuose. Štai, pavyzdžiui, dešimtmetį su komanda rengiame akciją „1000 vilties kilometrų“, skirtą onkologiniam centrui paremti. Taip pat dalyvaujam kraujo donorystės akcijose ir taip toliau. Deja, saldaus medaus bačkoje mažas deguto šaukštelis gali užtamsinti spalvą“, –mintimis dalinosi Vytenis.

Vyrus palaikanti bendruomenės narė Guoda taip pritaria, kad taip elgtis visų motociklininkų atžvilgiu – neteisinga.

Motociklininkai artimiausiu metu kreipsis į Saugaus eismo komisijos narius, kviesdami juos apsvarstyti susidariusią situaciją ir diskutuoti jiems rūpimu klausimu.

Susibūrimo metu taip pat buvo pasirašytas prašymas, kuriuo tikimasi gauti leidimą dvirates transporto priemones statyti  tam tikrose Palangos vietose – Basanavičiaus ir Birutės alėjų sankirtoje arba šaligatvio praplatėjime ties Rąžės upeliu. Prašyme nurodyta, kad kol kas Palangos mieste nėra nė vienos nemokamos vietos, leidžiančios statyti tokias dvirates transporto priemones.

20 Comments

  1. Arvydas

    Glušiui visada viskas gyvenime maišo,motociklai,jų garsas,jai nevažinės motociklai,pradės maišyt mašinos,tai užburtas ratas.Jie įsivaizduoja,kad šis pasaulis egzistuoja,tik jiems,kiti negali turėti jokių,savo noro išsireiškimo būdo,svarbiausi tik Glušiai.Toks jausmas,kad motociklai nuo ryto iki vakaro birbina 24h per parą.Žmonės gyvenantys prie geležinkelio stoties,klausosi traukinių gausmo visą parą,piptelėjimų,kaip ir nieko,normalu.Turbūt niekas neuždraus,traukinių eismo? Melnragė išskirtiniai žmonės?Sutinku,kad ramybės valandos turi būti,bet ne uždaryta gatvė,dėl kažkieno paistaliojimo.Visi nesame kažkuom patenkinti ir niekada nebūsime,todėl prisitaikykime vieni prie kitų.Kam patinka tyla,kam triukšmas.Kuom nusipelnęs mėgstantis tyla,už tą kuris mėgsta triukšmą?NIEKO BLOGO NEDARYTI KITAM,NEREIŠKIA BŪTI GERU ŽMOGUMI.Tie „triukšmadariai”atneša daugiau naudos nei tie tyleniai,tylenis gyvena dėl savęs ir faktiškai kenkia aplinkiniams,nes jam aplinkui viskas blogai,jis rūpinasi tik savo gerove,sėdėdamas savo narvelyje.Triukšmadarys pastoviai veiksme ir sugeba pastebėt kita savo kelyje,nes nestovi vietoje.

    Reply
  2. Apskritai

    Jie galvoja kad plerpalas jėgos priduoda, įvaizdis mat! 😀 Tokio įvaizdžio būtent ir prireikia tiems , kurie ir fiziškai ir dvasiškai yra silpni… O plerpalas jėga! Kuo garsiau plerps, tuo daugiau jėga! ?

    Reply
  3. Fui

    Tegul eina pėsčiomis nėra čia ko su tais plerpalais plerpti. Tyčia susimontuoja tą garsą, kad visi žiūrėtų nes dėmesio stokos sindromas vargšams….

    Reply
  4. Prieš

    Sportininkų gatvėje ženklas buvo. bet jie vis tiek blerbina. Vidurio amžiau krizės kamuojami įsivaizduoja kuo labiau blerbs tas jo trandalietas, tuo jis kietesnis ir krūtesnis. Reikia drausti visose gyvenamosiosse miegamosiose teritorijose. Tegu laksto plentais autostradom žvyrkeliais

    Reply
    • :D

      Jie įsivaizduoja kad yra iš Laukinė orchidėja filmo!… 😀

  5. Koma

    Aplamai drausti su motociklais i miesta ivažiuoti, kurtina visus su tom pirdilkom. Nesuprantu kodel visi žmonės turi kentėti del šutvės pusdurniu isivaizduojančių kad jie yra baikerių gauja. Lei perkasi elektrinius baikus ir važinėja su jais niekam netrukdydami, bet ne juk reikia debilam pasirodyti, dėmesį į save atkreipti.

    Reply
    • Tiesa

      Jo, metas juos apraminti

  6. Šiajp

    Kai pravažiuoja mašina dar nieko , bet kai pralekia motociklas norisi ausis užsikišti

    Reply
  7. Klp

    Tai lai glušus užsivirina nes realisi baigia uz*ist mažvaigiai ant Birbynių

    Reply
    • Glušiai

      Kaip jie padlos patys neapkursta?!…

  8. Mindaugas

    Na suprantu nepasitenkinimus. Bet butu labai smagu suzinoti kada ir kodel atsirado zenklas draudziantis butent motociklu judejima? Tai yra tokia pati transporto priemone kaip ir automobilis. Suprantu atskirti sunkiasvores del per didelio svorio ar pan, o motociklas kuo nusikalto tai ar kitai gatvei? Garsas cia ne prie ko, nes kai kuriu masinos irgi baubia ir nieko gi. Policija turetu gaudyti ir bausti tuos kiaurus, bet ne drausti

    Reply
  9. Anonimas

    Reik miltu uzbert ant inicijatoriu, sako padeda.

    Reply
    • Vytenis

      Kur tamsta juos bert…..
      Smegenis gydyti reikia samoningumu, o ne milteliais

    • Anonimas

      Ant Titovo pabere juk padejo

  10. Marijus

    Vaišvila sako: – Pavyzdžiui, tegul visos transporto priemonės nevažiuoja Molo gatve nuo 22 valandos iki pusės aštuonių ryto.<<< Tai kaip man parvažiuoti po 22 valandosba , kaip man važiuoti į darbą 6 valandą ryto? Nesamonė kažkokia.Vienintelė pretenzija, kad vakarais "nekurkintų" savo motociklų Pamario gatvėje ir šalia.

    Reply
    • Vytenis

      Gyventojui leidžiama pagal KET ivažiuoti ir judėti , nes tai yra aptarnaujantis transportas. Pasidimėkit KET

    • Linas

      Marijus tu esi Klaipedos debilas

  11. Petras

    Liudna kad atstumas tarp gyventoju ir motociklistu dideja.

    Reply
    • Gyventojas

      1. Susitvarkykit dusliarkas
      2. Pazabokit britvininkus
      Gal ir pamazes tas atstumas

    • Vytenis

      Šiuos veiksmus atlieka tam skirtos institucijos.
      Nėra įsteigto Linčo teismo

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

„Turbo žiedo” Baltijos ir Taikos prospektų sankryžoje nebus

Klaipėdos miesto vadovai, nutraukę konkursą dėl Baltijos ir Taikos prospektų sankryžos, svarstė ir kitą variantą – įrengti čia „turbo žiedą”. Tačiau ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Transportas

Sausio 15-osios gatvėje automobilių statyti neuždraus

Klaipėdos savivaldybės Saugaus eismo komisija nepritarė siūlymui, kad siekiant pagerinti matomumą Sausio 15-osios gatvės atkarpoje, tarp Taikos pr. ir Tilžės ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Švyturių metus Klaipėdoje pradėjo Baltojo švyturio pasakojimas 

Klaipėdos savivaldybė kartu su kultūros centru Žvejų rūmais šeštadienio vakarą miestiečius kvietė į pajūrį: prie Šiaurinio molo buvo galima klausytis ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This